יעקב אלעזר כהנא שפירא: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(14 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:הרב יעקב שפירא.jpg|שמאל|ממוזער|180px|הרב יעקב שפירא]]
[[קובץ:הרב יעקב שפירא.jpg|שמאל|ממוזער|180px|הרב יעקב שפירא]]
הרב '''יעקב אלעזר כהנא שפירא''', [[ראש ישיבה|ראש ישיבת]] "מרכז הרב" ב[[ירושלים]], חבר [[הרבנות הראשית לישראל|מועצת הרבנות הראשית]], ומחשובי רבני [[הציונות הדתית]].
הרב '''יעקב אלעזר כהנא שפירא''', הוא [[ראש ישיבה|ראש ישיבת]] "מרכז הרב" ב[[ירושלים]], חבר [[הרבנות הראשית לישראל|מועצת הרבנות הראשית]], ומחשובי רבני [[הציונות הדתית]].


==תולדות חייו==
==תולדות חיים==
הרב שפירא נולד ב[[ירושלים]] ב[[י"ז טבת]] [[תשי"א]] לאביו הרב [[אברהם אלקנה כהנא שפירא]], מי שנתמנה לימים כ[[ראש ישיבה|ראש ישיבת]]
"מרכז הרב" ו[[הרב הראשי לישראל]] בין השנים [[תשמ"ג]] - [[תשנ"ג]].


במשך שנים היה עיקר עיסוקו בעזרה לאביו בניהול ענייני [[הרבנות הראשית]] וענייני הישיבה. בהמשך מינה אותו אביו כ[[ר"מ]] ומגיד שיעור כללי. לאחר פטירת אביו בשנת [[תשס"ח]] התמנה תחת אביו כראש הישיבה.
נולד ב[[ירושלים]] לרב [[אברהם אלקנה כהנא שפירא]], לימים [[ראש ישיבה|ראש ישיבת]] מרכז הרב ו[[הרבנות הראשית|הרב הראשי לישראל]] ולרבנית פנינה פרל, אחותו של הרב שלום נתן רענן, חתנו של הרב [[אברהם יצחק הכהן קוק]]. נקרא על שם סבו, הרב יעקב אלעזר הירשוביץ. [[סנדק (יהדות)|הסנדק]] בברית שלו היה [[הרצי"ה קוק]]. הוא אחיו התאום של שמואל, מנהל ישיבת מרכז הרב. אחיו הגדול, בן ציון, הוא ראש מכון הרצי"ה, שהרב יעקב הוא נשיאו. הרב הוא דור שביעי בירושלים.


בבחירות לרבנות הראשית בשנת [[תשע"ג]] התמודד על משרת הרב הראשי, בסקר שערך אתר [[חב"ד אינפו]] לפני הבחירות עלה כי רוב רבני חב"ד בגוף הבוחר יבחרו בו.
למד בתלמודי תורה 'יבנה' ו'שילה' בירושלים. לאחר מכן במחזור הראשון של ישיבת ירושלים לצעירים משנת [[תשכ"ד]] -[[תשכ"ז]], בין היתר אצל הרב יעקב פילבר והרב יהושע רוזן. לאחר מכן בשנת [[תשכ"ח]] החל ללמוד בישיבת מרכז הרב, שבה כיהן אביו כאחד ממגידי השיעור הכללי. למד שנים חברותא יחד עם הרב יהושע מגנס ובימי שישי יחד עם הרב שאול ישראלי. [[סמיכה לרבנות|הוסמך לרבנות]] על ידי אביו ועל ידי הרב שאול ישראלי.


הרב שפירא היה פעמיים אצל [[הרבי]] יחד עם אביו והרב [[מרדכי אליהו]], כשנכנסו ל[[יחידות]] בשנת [[תשמ"ט]], כשיצא אביו מהיחידות הסתקרן לדעת על מה דובר, אך אביו סירב ורק אמר: "הוא כל-כך מרושת במה שקורה בארץ ויודע בדיוק היכן חסרה [[מקוה]], איפה צריכים [[בית כנסת]] ומה מצבם של העולים". בראיון לאתר [[חב"ד אינפו]] אמר: "היה בין הרבי לביני קשר שלא נחשף מעולם. אני משאיר אותו בד' אמות שלי ומעדיף שלא לפרסמו לעת עתה".
בשנת [[תשמ"ג]] אביו מינה אותו כ[[ר"מ]] בישיבה, ועד שנת [[תשנ"ג]] סייע לאביו בניהול [[הרבנות הראשית]] והישיבה. בשנת [[תשס"ד]] מונה ל[[מגיד שיעור]] כללי. לאחר פטירת אביו, ב[[ט"ו בתשרי]] [[תשס"ח]], התמנה לפי צוואתו כראש הישיבה.  
== ראש ישיבת מרכז הרב ==
בשנתו הראשונה כראש ישיבה אירע [[הפיגוע בישיבת מרכז הרב]], שבו נרצחו שמונה תלמידים, רובם מישיבת ירושלים לצעירים.  


במהלך הביקור בירך אותו הרבי: {{ציטוטון|'יראה כהן בציון', תזכו לברך את בני-ישראל בארצנו הקדושה עד ביאת משיח צדקנו, ועל-אחת כמה וכמה לאחרי ביאת משיח צדקנו}}. לאחר שהרבי בירך אותו, הוסיף הרבי לבאר את שמו הפרטי: {{ציטוטון|השם 'יעקב' קשור עם ענין התורה (כידוע שאברהם יצחק ויעקב הם כנגד גמ"ח תפלה ותורה), ו'אלעזר' על-שם 'אלקי אבי בעזרי'}}.
במסגרת תפקידו כראש הישיבה הוא מעביר [[שיעור כללי]] ב[[תלמוד]]. הוא מלמד במוצאי שבתות בבית הוריו שיעור ב[[קצות החושן]], כהמשך לשיעור שנוסד על ידי אביו. הוא מלמד בביתו שיעורים בספרי יסוד באמונה לתלמידי שנה ב' ושנה ג', ושיעור ב[[פרשת השבוע]] בליל שבת המיועד בעיקר לשיעור ד'. מראשית כהונתו כראש הישיבה, שיעורו בפרשת שבוע לתלמידי שנה א' נערך ומחולק בערב שבת בבית המדרש ומופץ בדוא"ל.
 
בנוסף להיותו ראש הישיבה, הוא משמש כ[[ר"מ]] של שנה ד' בישיבה, ובמסגרת זו הוא מעביר מדי שבוע שני שיעורי עיון בגמרא.
 
בבחירות לרבנות הראשית בשנת [[תשע"ג]] התמודד על משרת הרב הראשי, בסקר שערך אתר [[חב"ד אינפו]] לפני הבחירות עלה כי רוב רבני חב"ד בגוף הבוחר יבחרו בו, אך בסוף הפסיד למתמודד הרב [[דוד לאו]].
== אצל הרבי ==
הרב שפירא היה פעמיים אצל [[הרבי]] יחד עם אביו והרב [[מרדכי אליהו]], כשנכנסו ל[[יחידות]] בשנת [[תשמ"ט]], כשיצא אביו מה[[יחידות]] ביקש לדעת על מה דובר, אך אביו סירב ורק אמר: "הוא כל-כך מרושת במה שקורה בארץ ויודע בדיוק היכן חסרה [[מקוה]], איפה צריכים [[בית כנסת]] ומה מצבם של העולים". בראיון לאתר [[חב"ד אינפו]] אמר: "היה בין הרבי לביני קשר שלא נחשף מעולם. אני משאיר אותו בד' אמות שלי ומעדיף שלא לפרסמו לעת עתה".
 
במהלך הביקור בירך אותו הרבי: {{ציטוטון|'יראה כהן בציון', תזכו לברך את בני-ישראל בארצנו הקדושה עד ביאת משיח צדקנו, ועל-אחת כמה וכמה לאחרי ביאת משיח צדקנו}}. לאחר שהרבי בירך אותו, הוסיף הרבי לבאר את שמו הפרטי: {{ציטוטון|השם 'יעקב' קשור עם ענין התורה (כידוע שאברהם יצחק ויעקב הם כנגד גמ"ח תפילה ותורה), ו'אלעזר' על-שם 'אלקי אבי בעזרי'}}.


== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==
*[http://www.chabad.info/#!g=1&url=article&id=77164 הקשר שלי עם הרבי], ראיון באתר [[חב"ד אינפו]]
*[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=77164 הקשר שלי עם הרבי], ראיון באתר [[חב"ד אינפו]]


[[קטגוריה:רבני הציונות הדתית]]
[[קטגוריה:רבני הציונות הדתית]]

גרסה אחרונה מ־23:51, 11 באוקטובר 2020

הרב יעקב שפירא

הרב יעקב אלעזר כהנא שפירא, הוא ראש ישיבת "מרכז הרב" בירושלים, חבר מועצת הרבנות הראשית, ומחשובי רבני הציונות הדתית.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בירושלים לרב אברהם אלקנה כהנא שפירא, לימים ראש ישיבת מרכז הרב והרב הראשי לישראל ולרבנית פנינה פרל, אחותו של הרב שלום נתן רענן, חתנו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק. נקרא על שם סבו, הרב יעקב אלעזר הירשוביץ. הסנדק בברית שלו היה הרצי"ה קוק. הוא אחיו התאום של שמואל, מנהל ישיבת מרכז הרב. אחיו הגדול, בן ציון, הוא ראש מכון הרצי"ה, שהרב יעקב הוא נשיאו. הרב הוא דור שביעי בירושלים.

למד בתלמודי תורה 'יבנה' ו'שילה' בירושלים. לאחר מכן במחזור הראשון של ישיבת ירושלים לצעירים משנת תשכ"ד -תשכ"ז, בין היתר אצל הרב יעקב פילבר והרב יהושע רוזן. לאחר מכן בשנת תשכ"ח החל ללמוד בישיבת מרכז הרב, שבה כיהן אביו כאחד ממגידי השיעור הכללי. למד שנים חברותא יחד עם הרב יהושע מגנס ובימי שישי יחד עם הרב שאול ישראלי. הוסמך לרבנות על ידי אביו ועל ידי הרב שאול ישראלי.

בשנת תשמ"ג אביו מינה אותו כר"מ בישיבה, ועד שנת תשנ"ג סייע לאביו בניהול הרבנות הראשית והישיבה. בשנת תשס"ד מונה למגיד שיעור כללי. לאחר פטירת אביו, בט"ו בתשרי תשס"ח, התמנה לפי צוואתו כראש הישיבה.

ראש ישיבת מרכז הרב[עריכה | עריכת קוד מקור]

בשנתו הראשונה כראש ישיבה אירע הפיגוע בישיבת מרכז הרב, שבו נרצחו שמונה תלמידים, רובם מישיבת ירושלים לצעירים.

במסגרת תפקידו כראש הישיבה הוא מעביר שיעור כללי בתלמוד. הוא מלמד במוצאי שבתות בבית הוריו שיעור בקצות החושן, כהמשך לשיעור שנוסד על ידי אביו. הוא מלמד בביתו שיעורים בספרי יסוד באמונה לתלמידי שנה ב' ושנה ג', ושיעור בפרשת השבוע בליל שבת המיועד בעיקר לשיעור ד'. מראשית כהונתו כראש הישיבה, שיעורו בפרשת שבוע לתלמידי שנה א' נערך ומחולק בערב שבת בבית המדרש ומופץ בדוא"ל.

בנוסף להיותו ראש הישיבה, הוא משמש כר"מ של שנה ד' בישיבה, ובמסגרת זו הוא מעביר מדי שבוע שני שיעורי עיון בגמרא.

בבחירות לרבנות הראשית בשנת תשע"ג התמודד על משרת הרב הראשי, בסקר שערך אתר חב"ד אינפו לפני הבחירות עלה כי רוב רבני חב"ד בגוף הבוחר יבחרו בו, אך בסוף הפסיד למתמודד הרב דוד לאו.

אצל הרבי[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב שפירא היה פעמיים אצל הרבי יחד עם אביו והרב מרדכי אליהו, כשנכנסו ליחידות בשנת תשמ"ט, כשיצא אביו מהיחידות ביקש לדעת על מה דובר, אך אביו סירב ורק אמר: "הוא כל-כך מרושת במה שקורה בארץ ויודע בדיוק היכן חסרה מקוה, איפה צריכים בית כנסת ומה מצבם של העולים". בראיון לאתר חב"ד אינפו אמר: "היה בין הרבי לביני קשר שלא נחשף מעולם. אני משאיר אותו בד' אמות שלי ומעדיף שלא לפרסמו לעת עתה".

במהלך הביקור בירך אותו הרבי: "'יראה כהן בציון', תזכו לברך את בני-ישראל בארצנו הקדושה עד ביאת משיח צדקנו, ועל-אחת כמה וכמה לאחרי ביאת משיח צדקנו". לאחר שהרבי בירך אותו, הוסיף הרבי לבאר את שמו הפרטי: "השם 'יעקב' קשור עם ענין התורה (כידוע שאברהם יצחק ויעקב הם כנגד גמ"ח תפילה ותורה), ו'אלעזר' על-שם 'אלקי אבי בעזרי'".

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]