קונטרס עניינה של תורת החסידות: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(המשך)
אין תקציר עריכה
שורה 9: שורה 9:
==תוכן==
==תוכן==


הקונטרס פותח בכמה ביאורים על מהותה של החסידות; הוא ממישך לבאר את עניינה של הסחידות כ[[חיות]], וכן את עניין [[נשמה|נשמת]] [[מלך המשיח]] - [[יחידה]] כללית; בהמשך הוא מבאר את עניין [[מודה אני]] על-פי [[פשט]]], [[רמז]], [[דרש]] וסוד]], ומאריך לבאר את החיות שהוסיפה הסחידות בכל חלק בתורה, בכל פירוש, ואת איחודם על-ידי החסידות.
הקונטרס פותח בכמה ביאורים על מהותה של החסידות; הוא ממישך לבאר את עניינה של הסחידות כ[[חיות]], וכן את עניין [[נשמה|נשמת]] [[מלך המשיח]] - [[יחידה]] כללית; בהמשך הוא מבאר את עניין [[מודה אני]] על-פי [[פשט]], [[רמז]], [[דרש]] ו[[סוד]], ומאריך לבאר את החיות שהוסיפה הסחידות בכל חלק בתורה, בכל פירוש, ואת איחודם על-ידי החסידות.
 
לסיום הוא מבאר את גדול פעולם החסידות על ה[[נפש אלוקית|נפש האלוקית]] ועל [[נפש בהמית|הנפש הבהמית]]; ואת מעלת [[הפצת המעיינות]] - שעל ידי ההפצה מתגלים המעיינות


לסיום הוא מבאר את גדול פעולם החסידות על ה[[נפש אלוקית|נפש האלוקית]] ועל [[נפש בהמית|הנפש הבהמית]]; ואת מעלת [[הפצת המעיינות]] - שעל ידי ההפצה מתגלה עניין המעיינות.




שורה 19: שורה 18:
בחודש [[כסלו]] [[תשכ"ח]] הסתיימה עריכת הקונטרס לדפוס{{הערה|ראה [[אגרות קודש אדמו"ר שליט"א]] חכ"ה עמ' קצ"ו, ובהערת העורך.}}, והוא הוכנס לרבי ל[[מוגה|הגהה]]; מסיבות נעלמות לא הגיה הרבי את הקונטרס, למרות שהוא הוכנס אליו פעמים נוספות.
בחודש [[כסלו]] [[תשכ"ח]] הסתיימה עריכת הקונטרס לדפוס{{הערה|ראה [[אגרות קודש אדמו"ר שליט"א]] חכ"ה עמ' קצ"ו, ובהערת העורך.}}, והוא הוכנס לרבי ל[[מוגה|הגהה]]; מסיבות נעלמות לא הגיה הרבי את הקונטרס, למרות שהוא הוכנס אליו פעמים נוספות.


בחודש [[כסלו]] [[תשל"א]], הגיה הרבי ב[[אתעררותא דלעילא]] את הקונטרס וצירפו ל[[ספר הערכים חב"ד]] חללק ראשון בסופו. בי' [[כסלו]] [[תשל"ב]] יצא הקונטרס כחוברות בפ"ע.
בחודש [[כסלו]] [[תשל"א]], הגיה הרבי ב[[אתעוררותא דלעילא]] את הקונטרס וצירפו ל[[ספר הערכים חב"ד]] חללק ראשון בסופו. בי' [[כסלו]] [[תשל"ב]] יצא הקונטרס כחוברות בפ"ע.
 
מאז יצא הקונטרס בהוצאות רבות.
 
ראוי' לציון היא מהדורת [[תשס"ד]], בעריכת הרב [[משה הלל זרי]] והרב [[מאיר שלמה יששכר מארק]] ובהוצאת [[קה"ת]] ב[[כפר חב"ד]], ובה פיענוחים, ביאורים, הסברים, תוכן עניינים ועוד.
 
==קישורים==
 
*[http://chabadlibrary.org/books/ טקסט]
 
*[http://www.otzar770.com/ צילום]


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}


[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]

גרסה מ־00:09, 27 ביולי 2010

שער הקונטרס

קונטרס עניינה של תורת החסידות כולל קטע משיחת י"ט כסלו תשכ"ו, בו מבאר הרבי מלך המשיח בארוכה את עניינה וחידושה של תורת החסידות, ובייחוד את עניינה של חסידות חב"ד.

הקונטרס נחשב קונטרס יסוד בחסידות חב"ד; המתחילים ללמוד את תורת חב"ד לומדים ראשית כל - בדרך כלל - את הקונטרס.

קונטרס זה הוא הראשון מתורת אדמו"ר שליט"א שיצא לאור כקונטרס נפרד.

תוכן

הקונטרס פותח בכמה ביאורים על מהותה של החסידות; הוא ממישך לבאר את עניינה של הסחידות כחיות, וכן את עניין נשמת מלך המשיח - יחידה כללית; בהמשך הוא מבאר את עניין מודה אני על-פי פשט, רמז, דרש וסוד, ומאריך לבאר את החיות שהוסיפה הסחידות בכל חלק בתורה, בכל פירוש, ואת איחודם על-ידי החסידות.

לסיום הוא מבאר את גדול פעולם החסידות על הנפש האלוקית ועל הנפש הבהמית; ואת מעלת הפצת המעיינות - שעל ידי ההפצה מתגלה עניין המעיינות.


הסטוריה

בחודש כסלו תשכ"ח הסתיימה עריכת הקונטרס לדפוס[1], והוא הוכנס לרבי להגהה; מסיבות נעלמות לא הגיה הרבי את הקונטרס, למרות שהוא הוכנס אליו פעמים נוספות.

בחודש כסלו תשל"א, הגיה הרבי באתעוררותא דלעילא את הקונטרס וצירפו לספר הערכים חב"ד חללק ראשון בסופו. בי' כסלו תשל"ב יצא הקונטרס כחוברות בפ"ע.

מאז יצא הקונטרס בהוצאות רבות.

ראוי' לציון היא מהדורת תשס"ד, בעריכת הרב משה הלל זרי והרב מאיר שלמה יששכר מארק ובהוצאת קה"ת בכפר חב"ד, ובה פיענוחים, ביאורים, הסברים, תוכן עניינים ועוד.

קישורים

הערות שוליים

  1. ראה אגרות קודש אדמו"ר שליט"א חכ"ה עמ' קצ"ו, ובהערת העורך.