ברוך קיבמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הוספת ערך)
 
מ (הוספת קטגוריה:משפחת קיבמן באמצעות HotCat)
 
(2 גרסאות ביניים של משתמש אחר אחד אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:ברוך קיבמן.png|ממוזער|ר' ברוך קיבמן]]
[[קובץ:ברוך קיבמן.png|ממוזער|ר' ברוך קיבמן]]
הרב '''ברוך קיבמן''' (שנת [[תש"ד]] - [[כ"ו שבט]] [[תשפ"א]]) היה מוותיקי החסידים ב[[קראון הייטס]] ובעל חנות הנעליים המוכרת בשדרת [[קינגסטון]].  
הרב '''ברוך קיבמן''' ([[כ"ו אדר שני]] [[תש"ג]] - [[כ"ו שבט]] [[תשפ"א]]) היה מוותיקי החסידים ב[[קראון הייטס]] ובעל חנות הנעליים המוכרת בשדרת [[קינגסטון]].  


== תולדות חייו ==
== תולדות חייו ==
שורה 29: שורה 29:
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ד]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תש"ג]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשפ"א]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשפ"א]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בבית העלמין מונטיפיורי]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בבית העלמין מונטיפיורי]]
[[קטגוריה:משפחת קיבמן]]

גרסה אחרונה מ־02:07, 4 באוגוסט 2024

ר' ברוך קיבמן

הרב ברוך קיבמן (כ"ו אדר שני תש"ג - כ"ו שבט תשפ"א) היה מוותיקי החסידים בקראון הייטס ובעל חנות הנעליים המוכרת בשדרת קינגסטון.

תולדות חייו[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בעיר סמרקנד, צעיר מבין שלושה אחים. במהלך מלחמת העולם השניה ברחה משפחתו מרוסיה, יחד עם סביו וסבתו, החסיד המפורסם ר' דוד קיבמן (המכונה ר' דוד הורודוקר) ורעייתו בת שבע רייזל. סבתו נרחצה בידי הרוסים במהלך המסע. חודשיים לאחר מכן נולד ר' ברוך. סבו ביקש לקרוא לו על שם רעייתו ולכן נקרא שמו ברוך, שהאותיות ב' ור' הינם ראשי התיבות של בת שבע רייזל. כעבור 7 שבועות נפטר גם סבו.

בהמשך עברה המשפחה למחנה העקורים בפוקינג שבגרמניה. כעבור כמה שנים עלתה על ספינה לכיוון ארץ הקודש. בנמל סירבו הבריטים לאפשר לספינה להיכנס ובני המשפחה נשלחו לקפריסין.

בשנים מאוחרות יותר עלתה המשפחה לארץ והתיישבה בתל אביב יפו, שם שכנה קהילה גדולה של חסידי חב"ד. ברוך למד בישיבת תומכי תמימים לוד. כשהיה בגיל 14 נפטר אביו. בגיל 18 נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770.

לאחר שבא בקשרי השידוכין, עם רעייתו חנה, איחל לו הרבי מזל טוב במהלך היחידות. בני הזוג קיבמן זכו שבקבלת הפנים של חתונתם, שהתקיימה ב-770, השתתף הרבי לאחר שחזר מהאוהל.

לאחר חתונתם נשלחו ללונדון, שם שימש כמורה במשך שנתיים. לאחר מכן עברו להתגורר בשכונת קראון הייטס. בשנים מאוחרות יותר ניהל את חנות הנעלים בשדרת קינגסטון. למבקרי החנות זכור ר' ברוך כמי שבכל רגע נתון אחז ספר פתוח וניצל כל רגע.

ר' ברוך היה חסיד מסור ומקושר והיה מעורב בענייני הרבי. ארגן בביתו שיעור חסידות בכל שבת, אותו מסר החוזר ר' יואל כהן. זכה להימנות גם על קבוצת החסידים שרכשו בשנת תשל"ו את טנק המבצעים שנשלח לארץ הקודש. הוא הגיש לרבי בהתוועדות י' שבט של אותה שנה את מפתח הטנק.

כמעט עד יומו האחרון פקד את 770. קשר שיחות עם תלמידי הישיבה והיה ידוע כחסיד בעל מרץ ונלהב.

נפטר בכ"ו שבט תשפ"א בגיל 77. נטמן בבית העלמין על שם מונטיפיורי.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]