משתמש:חסיד של הרבי/הרחבת 770 (תשפ"ד): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(ביטול גרסה 690174 של 37.60.47.176 (שיחה))
תגית: ביטול
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד עריכה מתקדמת מהנייד
 
(5 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{בעבודה מתמשכת}}
{{בעבודה מתמשכת}}
{{אקטואלי|כל הערך=כן}}
{{אקטואלי|כל הערך=כן}}
יחי המלך
'''הרחבת 770 תשפ"ד''' הינה ההרחבה האחרונה שבוצעה לעת עתה ב[[בית הכנסת - 770]] שב[[מרכז חב"ד העולמי 770]], ההרחבה בוצעה מתחת לעזרת נשים קינגסטון במשך מספר שנים בסודיות גמורה עד שנחשפה בחודש [[טבת]] [[תשפ"ד]].  בעקבות ההרחבה נוספו לבית הכנסת של 770 מעל ל-600 מקומות ישיבה ברווח ובשעות העומס השטח יוכל להכיל קרוב ל-2,000 איש.
'''הרחבת 770 תשפ"ד''' הנה ההרחבה האחרונה שבוצעה לעת עתה ב[[בית הכנסת - 770]] שב[[מרכז חב"ד העולמי 770]], ההרחבה בוצעה מתחת לעזרת נשים קינגסטון במשך מספר שנים בסודיות גמורה עד שנחשפה בחודש [[טבת]] [[תשפ"ד]].  בעקבות ההרחבה נוספו לבית הכנסת של 770 מעל ל-600 מקומות ישיבה ברווח ובשעות העומס השטח יוכל להכיל קרוב ל-2,000 איש.


==רקע==
==רקע==
שורה 39: שורה 38:


==ניגון צריכים להרחיב את בית משיח==
==ניגון צריכים להרחיב את בית משיח==
כחלק מהתעמולה המשיחית להרחבת 770 הלחינו מספר פעילי משיח רדיקליים ניגון המעודד את ההרחבה, מנגינת הניגון היא ניגון [[פרזות תשב ירושלים]], ומילות הניגון הינן מילות מתוך [[קונטרס בית רבנו שבבל]], הניגון צבר תאוצה ופופולריות רבה, כך למשל נצפה זקן ראשי ישיבות חב"ד הרב [[יצחק גולדברג]] רוקד בשביעות רצון ובדביקות את הניגון{{הערה|ראו וידאו 'הרב גולדברג ממגדל העמק רוקד לצלילי שיר ההרחבה של 770' בערוץ היוטיוב זמן הגאולה.}}.
כחלק מהרצון להרחבת 770 הלחינו מספר פעילי משיח רדיקליים ניגון המעודד את ההרחבה, מנגינת הניגון היא ניגון [[פרזות תשב ירושלים]], ומילות הניגון הינן מילות מתוך [[קונטרס בית רבנו שבבבל]], הניגון צבר תאוצה ופופולריות רבה, כך למשל נצפה זקן ראשי ישיבות חב"ד הרב [[יצחק גולדברג]] רוקד בשביעות רצון ובדביקות את הניגון{{הערה|ראו וידאו 'הרב גולדברג ממגדל העמק רוקד לצלילי שיר ההרחבה של 770' בערוץ היוטיוב זמן הגאולה.}}.
 
 


==ראו גם==
==ראו גם==

גרסה אחרונה מ־21:50, 7 ביולי 2024

ערך זה נמצא בעיצומה של עבודה ממושכת. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.

הרחבת 770 תשפ"ד הינה ההרחבה האחרונה שבוצעה לעת עתה בבית הכנסת - 770 שבמרכז חב"ד העולמי 770, ההרחבה בוצעה מתחת לעזרת נשים קינגסטון במשך מספר שנים בסודיות גמורה עד שנחשפה בחודש טבת תשפ"ד. בעקבות ההרחבה נוספו לבית הכנסת של 770 מעל ל-600 מקומות ישיבה ברווח ובשעות העומס השטח יוכל להכיל קרוב ל-2,000 איש.

רקע[עריכה | עריכת קוד מקור]

ההרחבה המשמעותית האחרונה בוצעה ב770 בשנת תשל"ג, אז שטח בית הכנסת היה קטן מלהכיל את הכמות הרבה של המתפללים.... עד שמספר בחורים באו ושברו את הקיר המזרחי של בית הכנסת במטרה להוסיף עוד שטח ולמנוע סכנת נפשות, כשהרבי נכנס וראה את ההרחבה שבוצעה על-ידי הבחורים הרבי חייך חיוך גדול לעבר אחד מהם....

מאז ההרחבה המשמעותית האחרונה חסידות חב"ד שילשה את גודלה ונוצר מצב של פיקוח נפש בשעות העומס במיוחד בחודש תשרי, כאשר מדי תפילה נשמעים לעיתים תכופות קריאות "הצלה" בעקבות התמוטטויות של בחורים ילדים וקשישים והתעלפויות חוזרות ונשנות בעקבות העומס האדיר וחוסר המקום, לעיתים מתפנים המתפללים לטיפול רפואי והמצב שנוצר היה של פיקוח נפש ממש!

בעקבות כך הוקם בשנים האחרונות בחודש תשרי כשמגיעים המוני האורחים אוהל תפילה גדול בסמוך ל770 (מכונה ה"טענט") אך דבר זה גם לא עזר ונוצר מצב דחוף של הרחבת 770 שנתקעת פעם אחר פעם בעקבות מאבקי שלטון על השליטה ב770.

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

ההרחבות במשך השנים[עריכה | עריכת קוד מקור]

ערך מורחב – הרחבות ושיפוץ 770
פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

תחילת ההרחבה בתשנ"ב[עריכה | עריכת קוד מקור]

בשנת תשנ"ב התחילו את פעילות הרחבת 770 ובנו את האזור שמתחת לעזרת נשים (הכניסה הראשית) עד שהפעילות נעצרה בתשנ"ד

ערך מורחב – קונטרס בית רבנו שבבבל
פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

המשך ההרחבה בשנים האחרונות[עריכה | עריכת קוד מקור]

בתחילת שנת תשע"ח (ולא כמו שחושבים ומנחשים שבתקופת הקורונה) החלו בעבודות חפירה ממקווה יוניון לעבר מסדרון תת קרקעי שנמצא מתחת לעזרת הנשים קינגסטון ובצמוד לקיר המערבי של ה"זאל הגדול", המסדרון היה מלא בחול ורוקנו את החול למקווה יוניון הנטוש דרך המנהרה שנחפרה ממקווה יוניון למסדרון שתחת העזרת נשים. חפירת המסדרון נעשתה בליווי צמוד של פועלים ותיקים ומהנדס מוסמך ונבנו לאורך כל החפירות עמודי תמך כדי לחזק את עזרת הנשים שמעל תוואי החפירה, המחיר הכולל של החפירות וריקון החול הגיעה למעלה מ-10,00 דולר שנתרמו על-ידי גבירים משכונת קראון הייטס שהיון בסוד העניין וחפצו בהרחבת 770.

כך התמשכו העבודות במשך מספר שנים בקצב איטי, בשנת תשפ"ג הגבירו את הקצב של החפירה עד שבתחילת שנת תשפ"ד כמעט וסיימו לרוקן את כל החול שתחת העזרת נשים, העבודות נעשו במשך השנים בסודיות גמורה עד שנחשפו בחודש טבת תשפ"ד בעקבות רעשים ששמעו שכנים מעומק האדמה. עובדים שבאו לבדוק את הטענות הופתעו לגלות מנהרה תחת העזרת הנשים ומיד החלה חרושת שמועות וניחושים פרועים בדבר מטרתה זמן בנייתה והבונים שלה, חובה לציין כי כל "מביעי הדעה" ו"נביאי הזעם" למיניהם בעניין המנהרה לא הסתמכו כלל וכלל על עובדות אלא אך ורק על ניחושים והשערות.

ואכן נמתחה ביקורת רבה על חופרי המנהרה בטענה שהמנהרה גורמת לסכנה עצומה ליסודות הבניין. אך בחודש שבט תשפ"ד מהנדסים רשמיים מעיריית ניו יורק באו לשטח החפירה וקבעו מפורשות כי אין כל סכנה ליסודות הבניין, ותוואי החפירה בטיחותי לחלוטין[1] עובדה שכמו רבות אחרות כמובן לא בלבלה את מצדדי הביקורת..

כמה שבועות לאח"מ מספר בחורים שרצו לקיים את הוראתו הק' של הרבי מה"מ שליט"א שברו את הקיר המפריד בין הרחבה ל770 כך שזה חלק מ770. בעקבות המעשה המשטרה הגיעה ועצרה 10 בחורים חפים מפשע על קיום רצונו של הרבי מה"מ שליט"א!!! וב"ה לאחר כמה ימים שוחררו, אך הגבאים לא מרשים להם להכנס ל770

דעת הרבי בנושא[עריכה | עריכת קוד מקור]

ביהכנ״ס וביהמ״ד - כמו כן ענין של קדושה - אינו נשאר על עמדו, אלא, הוא באופן של ״מהלך״, ובמילא, מזמן לזמן (ועד - מרגע לרגע) ניתוסף בו יותר, בגובה, ברוחב ובאורך, ואין להתערב בענין זה, להוסיף או לשנות כו׳, אלא, צריך לסמוך שכל מה שיכולים להוסיף בגובה ברוחב ובאורך, יעשה זאת בעל הבנין, הרבי, נשיא דורנו בקונטרס בית רבינו, הערה מאה וארבע, בשוה"ג, בסוף.

ניגון צריכים להרחיב את בית משיח[עריכה | עריכת קוד מקור]

כחלק מהרצון להרחבת 770 הלחינו מספר פעילי משיח רדיקליים ניגון המעודד את ההרחבה, מנגינת הניגון היא ניגון פרזות תשב ירושלים, ומילות הניגון הינן מילות מתוך קונטרס בית רבנו שבבבל, הניגון צבר תאוצה ופופולריות רבה, כך למשל נצפה זקן ראשי ישיבות חב"ד הרב יצחק גולדברג רוקד בשביעות רצון ובדביקות את הניגון[2].

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. מחלקת הבניה בעיריית ניו יורק: "אין סכנה ליסודות הבניין"
  2. ראו וידאו 'הרב גולדברג ממגדל העמק רוקד לצלילי שיר ההרחבה של 770' בערוץ היוטיוב זמן הגאולה.