נביא מקרבך: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
(39 גרסאות ביניים של 12 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
את הספר "נביא מקרבך" כתב פרופ' [[ירמיהו ברנובר]] בשנת תשס"ז (2007). הספר, במהדורתו הקודמת, יצא לראשונה בשנת [[תשמ"ט]] (1989) תחת השם [[בעין הלב]]. הספרים יצאו על ידי[[מ.מ.ש הוצאה לאור]].
[[קובץ:666.jpg|שמאל|ממוזער|250px|כריכת הספר נביא מקרבך]]


שמו של הספר, לקוח מהפסוק בפרשת שופטים (יח, טו), בו מבטיחה התורה: "נביא מקרבך מאחיך כמוני יקים לך ה' אלקיך אליו תשמעון".  
את הספר "נביא מקרבך" כתב פרופ' [[ירמיהו ברנובר]] בשנת [[תשס"ז]] (2007). הספר, במהדורתו הקודמת, יצא לראשונה בשם [[בעין הלב]] בשנת [[תשמ"ט]] (1989). הספר יצא לאור על ידי [[מרכז ההפצה ממש]].


ללא ספק תופעה מעניינת: פיזיקאי נודע עורך לקוראיו היכרות עם הרבי - כנביא דורנו, ועל נבואתו המרכזית "הגיע זמן גאולתכם". לתוהים האם ניתן להיעזר בנבואתו של הרבי ביחס לשאלות אישיות הצצות כיום - מסביר ברנובר על סדרת ה"[[אגרות קודש]]" והמופתים המתגלגלים בין דפיה.
==שמו של הספר==


בנוסף לתוכן שהכילו המהדורות הקודמות, מטפל הספר "נביא מקרבך" בכל השאלות הקשות שנשאלות היום ע"י הציבור הרחב על תנועת חב"ד, ועל הרעיון המשיחי שהפך לדגלה המרכזי. המחבר, מודע לרתיעה המוזרה שיש מנושא זה, מתמודד באומץ עם מכלול הנושאים תוך התעקשות להתבסס על מקורות יהודיים בלבד. בצורה מובנית ומשכנעת צועד הקורא מההבטחה האלוקית בתורה "ושב ה' אלוקיך את שבותך", דרך העיקר השנים-עשר של הרמב"ם "אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח", מבלי לפסוח גם על ההיבט הקבלי-חסידי של "דירה בתחתונים" – עד למה שמתברר כצו-השעה ותפקיד הדור, "קבלת פני משיח", הרבי שליט"א מליובאוויטש.
שמו של הספר, לקוח מהפסוק ב[[פרשת שופטים]]{{הערה|פרק יח פסוק טו.}}, בו מבטיחה [[תורה|התורה]]: {{ציטוטון|נביא מקרבך מאחיך כמוני יקים לך ה' אלקיך אליו תשמעון}}.


==לקריאה נוספת==
==רקע==


*[http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=26427| סקירה על הספר מאת רן יגיל מעיתון מעריב]
בספר ישנה היכרות עם [[הרבי]] - כ[[נביא]] דורנו, ועל נבואתו העיקרית "[[הגיע זמן גאולתכם]]". לתוהים האם ניתן להיעזר בנבואתו של הרבי ביחס לשאלות אישיות הצצות כיום - מסביר פרופ' ברנובר על סדרת ה"[[אגרות קודש]]" והמופתים המתגלגלים בין דפיה{{הערה|ראה בהרחבה [[כתיבה לרבי באמצעות האגרות קודש]].}}.
 
בנוסף לתוכן שהכילו המהדורות הקודמות, מרחיב הספר "נביא מקרבך" בכל השאלות הקשות שנשאלות היום על ידי הציבור הרחב על תנועת חב"ד, ועל האמונה ב{{ה|רבי כמלך המשיח}} שהפך לדגלה המרכזי. המחבר, מודע לרתיעה המוזרה שיש מנושא זה, מתמודד באומץ עם מכלול הנושאים תוך התעקשות להתבסס על מקורות יהודיים בלבד. בצורה מובנית ומשכנעת צועד הקורא מההבטחה האלוקית בתורה "ושב ה' אלוקיך את שבותך", דרך העיקר השנים-עשר של [[הרמב"ם]] "אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח", מבלי לפסוח גם על ההיבט הקבלי - חסידי של "[[דירה בתחתונים]]" - עד למה שמתברר כצו השעה ותפקיד הדור, "[[קבלת פני משיח]]" - הרבי מליובאוויטש.
 
==ראו גם==
* [[נביא]]
* [[נבואות הרבי]]
 
==קישורים חיצוניים==
*[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=26427 סקירה על הספר מאת רן יגיל], עיתון מעריב
*[http://www.mamesh.org/introduction.pdf ההקדמה לספר] {{PDF}}
 
{{הערות שוליים}}
 
[[קטגוריה:ספרי גאולה ומשיח]]
[[קטגוריה:ספרים שונות]]
[[קטגוריה:ספרי אסף פרומר]]
[[קטגוריה:ספרי מכון ממ"ש]]

גרסה מ־00:17, 10 במאי 2024

כריכת הספר נביא מקרבך

את הספר "נביא מקרבך" כתב פרופ' ירמיהו ברנובר בשנת תשס"ז (2007). הספר, במהדורתו הקודמת, יצא לראשונה בשם בעין הלב בשנת תשמ"ט (1989). הספר יצא לאור על ידי מרכז ההפצה ממש.

שמו של הספר

שמו של הספר, לקוח מהפסוק בפרשת שופטים[1], בו מבטיחה התורה: "נביא מקרבך מאחיך כמוני יקים לך ה' אלקיך אליו תשמעון".

רקע

בספר ישנה היכרות עם הרבי - כנביא דורנו, ועל נבואתו העיקרית "הגיע זמן גאולתכם". לתוהים האם ניתן להיעזר בנבואתו של הרבי ביחס לשאלות אישיות הצצות כיום - מסביר פרופ' ברנובר על סדרת ה"אגרות קודש" והמופתים המתגלגלים בין דפיה[2].

בנוסף לתוכן שהכילו המהדורות הקודמות, מרחיב הספר "נביא מקרבך" בכל השאלות הקשות שנשאלות היום על ידי הציבור הרחב על תנועת חב"ד, ועל האמונה ברבי כמלך המשיח שהפך לדגלה המרכזי. המחבר, מודע לרתיעה המוזרה שיש מנושא זה, מתמודד באומץ עם מכלול הנושאים תוך התעקשות להתבסס על מקורות יהודיים בלבד. בצורה מובנית ומשכנעת צועד הקורא מההבטחה האלוקית בתורה "ושב ה' אלוקיך את שבותך", דרך העיקר השנים-עשר של הרמב"ם "אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח", מבלי לפסוח גם על ההיבט הקבלי - חסידי של "דירה בתחתונים" - עד למה שמתברר כצו השעה ותפקיד הדור, "קבלת פני משיח" - הרבי מליובאוויטש.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. פרק יח פסוק טו.
  2. ראה בהרחבה כתיבה לרבי באמצעות האגרות קודש.