פתיחת התפריט הראשי

שינויים

ייסודה של הוצאת ספרים שי למורא הינה בעיר [[סאנוק]] שבפולין, שם הוקם בית דפוס מקומי בניהולו של הרב דוד יואל ויינפלד.
בשנת [[תרצ"ו]] [[ארץ הקודש|עלה לארץ]] בנו, הרב [[יעקב שאול ויינפלד ]] (מחבר הספר "משנת יעקב") והביא יחד עמו באוניה מספר מכונות דפוס מבית הדפוס של אביו. הרב ויינפלד התיישב ב[[ירושלים]], ופתח שם הוצאת ספרים בשם "אשכול" מתוך מטרה להוציא לאור ספרי יסוד יהודיים בדפוס מחודש, באותיות מאירות עיניים, יחד עם הקפדה על כל כללי הדקדוק.
ההוצאה לאור פנתה בעיקר לתלמידים, ועל כן הספרים הראשונים בהם עסקה ההוצאה לאור היו משניות, ספר החינוך, סידורי תפילה וחוברות גמרא לתלמידים.
ב[[יחידות]] של הרב ויינפלד אצל הרבי בקשר עם פירוש "שי למורא", שהתקיימה בשנת [[תש"מ]] בירך אותו הרבי: {{ציטוטון|אלף פעמים ככה}}.
בשנת [[תשנ"ח]] נפטר מייסד הוצאת 'אשכול', הרב [[יעקב שאול ויינפלד]], ובניו חילקו ביניהם את זכויות ההוצאה לאור של הספרים שבהוצאת אביהם. חלק גדול מספרי ההוצאה לאור, הועברו להוצאת ספרים "שי למורא" בניהולו של הרב שמואל יהודה ויינפלד, והשאר נותרו בידי אחיו - הרב יוסף ויינפלד, תחת שם ההוצאה לאור המקורית - "אשכול".
==הוצאה לאור==
*'''הלכות תשובה להרמב"ם''' - עם פירוש "שי למורא".
*'''זמירות לשבת''' - עם פירוש "שי למורא" חשון תשע"ב.
*'''חמשה חומשי תורה''' - עם פירוש "שי למורא", ו"כתר תורה" לבירור חילופי הגרסאות ברש"י. הפירוש מתייחד בכך שהוא מיוסד על שיטת הרבי להבנת דברי רש"י שאומר שמכיוון ורש"י אמר "אני לא באתי אלא לפשוטו של מקרא" הרי שההסבר העיקרי בדבריו הוא לפי דרך הפשט (בעוד שאר המהדורות להסברת דברי רש"י לא מתייחסות לכך) בפירושו מעלה הרב ויינפלד שאלות בפירוש רש"י ומתרצם. (לפעמים הלומד רש"י בשטף בלי לעיין בפירוש שי למורא לא מבחין שלפי שיטתו של רש"י ישנו קושי) וכן הגירסאות הוא מבדיקת כתבי יד רבים. וכך נמצא שהלומדים רש"י על התורה וביחוד במסגרת לימודי ה[[חתת]] הפירוש יעיל ביותר. ובכך מתבטאת העובדה שפירוש זה נחשב בעצם כמוסד ונכלל במסגרת [[ע"א מוסדות]] שהוקמו לכבוד יום ההולדת השבעים של הרבי, יצוין כי בחילת הספר מובא מכתב של הרבי לשי למורא.
*'''טעמי המנהגים ומקורי הדינים''' - ההדרה מחודשת בתוספת מפתחות.
*'''טעמי המקרא''' - כללי טעמי המקרא, בתוספת ביאור על פיוטו של [[רבינו תם]] על כללי הטעמים.
*'''סידור (נוסח האריז"ל)''' - עם פירוש "שי למורא" (ב' חלקים).
*'''[[תהלים]]''' - עם פירוש "שי למורא" (תשע"ג).
*'''סימני האמרים''' - קיצורים מתומצתים וסימני עזר ללימוד ספר ה'[[תניא]]'{{הערה|1=[https://col.org.il/news/135560 מענות הרבי בקשר להוצאה לאור של הספר] {{COL}}}}.
*'''פרקי אבות''' - עם פירוש "שי למורא".
*'''ציורים ללימוד''' - אופן קשירת ה[[ציצית]] והתפילין לפי כל הנוסחאות
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מכוני הוצאה לאור בחב"ד]]
[[קטגוריה:ע"א מוסדות]]
358

עריכות