מחנה אמונה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
(22 גרסאות ביניים של 14 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:4444.jpg|left|thumb|280px|הרבי בביקור בקעמפ אמונה בשנת תשי"ז]]
[[קובץ:4444.jpg|שמאל|ממוזער|230px|הרבי בביקור בקעמפ אמונה בשנת [[תשי"ז]]]]
בשנת [[תשי"ג]] הוקם מחנה קיץ לבנות לימות החופש בשם "מחנה אמונה".  
בשנת [[תשי"ג]] הוקם מחנה קיץ לבנות לימות החופש בשם "'''מחנה אמונה'''".  


הרב [[יעקב יהודה העכט]], נכנס [[הרבי|לרבי]] ל[[יחידות]], והשיחה נסבה אודות הצורך בהקמת מחנות-קיץ. למעשה, הורגש אז המחסור במסגרת כזאת לבנות, בייחוד, שכן לבנים כבר פעלו בתקופה ההיא כמה מחנות - אם כי רחוקים היו מלמלא את חובת השעה. לאחר שקלא-וטריא בענין הוחלט לפתוח תחילה קעמפ לבנות, והרבי העניק את ברכתו הקדושה להצלחה רבה במוסד החדש.  
הרב [[יעקב יהודה הכט]], נכנס [[הרבי|לרבי]] ל[[יחידות]], והשיחה נסבה אודות הצורך בהקמת מחנות-קיץ. למעשה, הורגש אז המחסור במסגרת כזאת לבנות, בייחוד, שכן לבנים כבר פעלו בתקופה ההיא כמה מחנות - אם כי רחוקים היו מלמלא את חובת השעה. לאחר שקלא-וטריא בענין הוחלט לפתוח תחילה קעמפ לבנות, והרבי העניק את ברכתו הקדושה להצלחה רבה במוסד החדש.  


ואכן, באותה שנה הוקם מחנה לבנות, תחת השם “מחנה אמונה” - כאשר לצורך זה נרכש מקום מתאים ומרהיב-עין בהרי הקטסקילס, בעיר גרינפילד-פארק. מחנה זה נקרא בשם “אמונה” משום “שאמונה היא יסוד הכל”, כדברי הרבי.  
ואכן, באותה שנה הוקם מחנה לבנות, תחת השם "מחנה אמונה" - כאשר לצורך זה נרכש מקום מתאים ומרהיב-עין בהרי הקטסקילס, בעיר גרינפילד-פארק. עלענוויל מחנה זה נקרא בשם "אמונה" משום "שאמונה היא יסוד הכל", כדברי הרבי. <br>
בשילהי קיץ [[תש"נ]] הורה הרבי להוסיף לקעמפ גם את השם "בנות יעקב יהודה" - על שמו של הרב [[יעקב יהודה הכט]].


==ערכים קשורים==
== ביקורי הרבי במחנה ==
• [[תשט"ז]] - כשסיים כ"ק אדמו"ר שליט"א את ביקורו בקעמפ "גן ישראל" נסע לבקר במחנה "אמונה" ששכן לא הרחק משם. במקום ערך הרבי סיור בשטח ולאחמ"כ אמר לפני הילדות והמדריכות שיחה קצרה, לפני שנסע נתן הרבי לרי"י העכט חבילת שטרות לחלק לראשי הצוות (וגם לאינם יהודים)<br>
• [[תשי"ז]] - גם שנה אחרי נסע הרבי ל"מחנה אמונה" כשסיים את ביקורו בקעמפ "גן ישראל" ודיבר לפני הילדות שיחה<ref>בה עמד על תפקידם המיוחד של בנות ישראל בחינוך והחדרת יהדות לכל עם ישראל</ref> ולאחמ"כ אמר עוד שיחה בפני המדריכות.<br>
• [[תש"כ]] - גם בשנה הזאת נסע הרבי ל"מחנה אמונה" כשסיים את ביקורו בקעמפ "גן ישראל" וערך שם סיור קצר וגם דיבר לפני הילדות אודות השפעה על הזולת, כשסיים את הביקור נתן לרי"י העכט חבילת שטרות לחלק לאנשי הצוות. 


*[[גן ישראל]] - מחנה קיץ לבנים.


*[[קמפ אורו של משיח]]
בשנת [[תש"ל]] ביקרה [[הרבנית חיה מושקא]] בקעמפ אמונה<ref>ע"פ הספר "בנאות דשא" נכתב ב"פתח דבר" בהערה 5</ref>.


[[קטגוריה:מוסדות וארגונים]]
{{הערות שוליים}}
{{קצרמר|מוסדות וארגונים}}
[[קטגוריה:מחנות קיץ]]

גרסה אחרונה מ־01:27, 26 ביולי 2023

הרבי בביקור בקעמפ אמונה בשנת תשי"ז

בשנת תשי"ג הוקם מחנה קיץ לבנות לימות החופש בשם "מחנה אמונה".

הרב יעקב יהודה הכט, נכנס לרבי ליחידות, והשיחה נסבה אודות הצורך בהקמת מחנות-קיץ. למעשה, הורגש אז המחסור במסגרת כזאת לבנות, בייחוד, שכן לבנים כבר פעלו בתקופה ההיא כמה מחנות - אם כי רחוקים היו מלמלא את חובת השעה. לאחר שקלא-וטריא בענין הוחלט לפתוח תחילה קעמפ לבנות, והרבי העניק את ברכתו הקדושה להצלחה רבה במוסד החדש.

ואכן, באותה שנה הוקם מחנה לבנות, תחת השם "מחנה אמונה" - כאשר לצורך זה נרכש מקום מתאים ומרהיב-עין בהרי הקטסקילס, בעיר גרינפילד-פארק. עלענוויל מחנה זה נקרא בשם "אמונה" משום "שאמונה היא יסוד הכל", כדברי הרבי.
בשילהי קיץ תש"נ הורה הרבי להוסיף לקעמפ גם את השם "בנות יעקב יהודה" - על שמו של הרב יעקב יהודה הכט.

ביקורי הרבי במחנה[עריכה | עריכת קוד מקור]

תשט"ז - כשסיים כ"ק אדמו"ר שליט"א את ביקורו בקעמפ "גן ישראל" נסע לבקר במחנה "אמונה" ששכן לא הרחק משם. במקום ערך הרבי סיור בשטח ולאחמ"כ אמר לפני הילדות והמדריכות שיחה קצרה, לפני שנסע נתן הרבי לרי"י העכט חבילת שטרות לחלק לראשי הצוות (וגם לאינם יהודים)
תשי"ז - גם שנה אחרי נסע הרבי ל"מחנה אמונה" כשסיים את ביקורו בקעמפ "גן ישראל" ודיבר לפני הילדות שיחה[1] ולאחמ"כ אמר עוד שיחה בפני המדריכות.
תש"כ - גם בשנה הזאת נסע הרבי ל"מחנה אמונה" כשסיים את ביקורו בקעמפ "גן ישראל" וערך שם סיור קצר וגם דיבר לפני הילדות אודות השפעה על הזולת, כשסיים את הביקור נתן לרי"י העכט חבילת שטרות לחלק לאנשי הצוות.


בשנת תש"ל ביקרה הרבנית חיה מושקא בקעמפ אמונה[2].

הערות שוליים

  1. בה עמד על תפקידם המיוחד של בנות ישראל בחינוך והחדרת יהדות לכל עם ישראל
  2. ע"פ הספר "בנאות דשא" נכתב ב"פתח דבר" בהערה 5
  ערך זה הוא קצרמר בנושא מוסדות וארגונים. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.