אביטל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(21 גרסאות ביניים של 11 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''אביטל''' הוא מושב ישראלי בעמק יזרעאל, הממוקם בקרבת הר הגלבוע, במרחק של כ-10 ק"מ מדרום לעפולה.
[[קובץ:הרב יצחק ידגר.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב [[יצחק ידגר]], [[שליח]] [[הרבי]] לאביטל]][[קובץ:299769.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב [[שניאור זלמן גורי]]]]'''אביטל''' הוא מושב ישראלי בעמק יזרעאל, הממוקם בקרבת הר הגלבוע, במרחק של כ-10 ק"מ מדרום ל[[עפולה]]. מקור השם אביטל הוא מספר שמואל א', לציון ברכת הטל שתבוא במקום קללת דוד (שמואל ב' א' 21). "הרי בגלבע אל-טל ואל-מטר עליכם ושדי תרומות כי שם נגעל מגן גבורים מגן שאול בלי משיח בשמן". המושב נקרא בעבר "תענך א'". נכון לשנת [[תש"ע]] מונה היישוב 450 תושבים.
רב המושב הרב [[זכריה גורי]] בשנים תשל"ד - תשס"ז.
לאחר עיכובים רבים, התמנה הרב גורי בשנת תשל"ד לרב ושוחט של מושב אביטל, כשבחורף תשמ"ח הוכר גם על ידי הרבנות הראשית לישראל, אז נערך מעמד הכתרה רשמי רב רושם.  


הרב גורי התחבב ביותר על בני המושב, והם הוקירוהו והעריכו אותו ואת מידותיו התרומיות. הם הבינו כי הוא משכמו ומעלה. הוא אמנם שימש כרב, אך הוא היה גם חבר של כל אחד מהתושבים.
בשנת [[תשל"ד]], לאחר עיכובים רבים, התמנה הרב [[זכריה גורי]] ל[[רב]] ו[[שוחט]] של המושב ובחורף שנת [[תשמ"ח]] הוכר כרב רשמי מטעם הרבנות הראשית לישראל במעמד נכבד. הרב גורי היה מחובב על בני המושב ובעיקר בזכות מידותיו התרומיות. הוא ניסה להקים ביישוב [[מקוה]] אך לא הספיק, עקב פטירתו בשנת [[תשס"ז]] ומשפחתו השלימה את המלאכה. כיום משמש כרב חבל תענך בנו הרב [[שניאור זלמן גורי]].


הרב גורי ניסה להקים ביישוב מקוה טהרה אך לא הספיק ומשפחתו השלימה את המלאכה.
כ[[משפיע]] הקהילה, כיהן הרב [[אברהם יצחק ששונקין]].


כיום השליח לאביטל הוא הרב יצחק ידגר.
==בית חב"ד==
את [[בית חב"ד]] ביישוב מנהל הרב [[יצחק ידגר]] שהגיע ליישוב על פי הוראה מפורשת מ[[הרבי]]. ביישוב פועל בית כנסת חב"ד. בשנת [[תשט"ז]] הוקם בית הספר מטעם [[רשת אוהלי יוסף יצחק]], מהחלוצים שהוקמו ב[[ארץ ישראל]], מנוהל על ידי השליח הרב ידגר. ב[[חודש מנחם-אב]] [[תשס"ה]] אמר מר דני עטר, ראש מעוצה אזורית גלבוע על בית הספר, כי "זהו בית הספר מס' 1 בחינוך יהודי במועצה האיזורית גלבוע. בית הספר הזה הוא המזוזה של המועצה. אעדיף את סגירת המועצה על סגירת בית הספר".
 
ביישוב מתקיימת [[תהלוכת ל"ג בעומר]] מסורתית עם טרקטורים. בחול המועד של [[חג הסוכות]] שנת [[תשס"ה]], לאחר הפסקה של מספר שנים, חזר להתקיים [[שמחת בית השואבה]] ביישוב. ב[[חודש טבת]] שנת [[תשס"ח]] יצאו קבוצת מקורבים של בית חב"ד לסיור בחברון. ב[[חודש אדר]] תשס"ח התקיים כינוס תורה במלאת שנה לפטירת הרב זכריה גורי בהשתתפות תלמידי בית הספר.


==מוסדות חב"ד==
==מוסדות חב"ד==
* בית כנסת חב"ד "תהילת ה'"
* בית כנסת חב"ד "תהילת ה'"
* מקוה טהרה
* מקוה טהרה
* בי"ס יסודי
* בי"ס יסודי 'יד אליהו', על שם הרב אליהו ברזני, רב העדה הכורדית.


==קישורים חיצונים==
==קישורים חיצוניים==
*[http://tehilas-hasem.mykehila.com/ אתר בית הכנסת]
*[http://avital.reshet.org.il/home/arc1.asp?aid=715&catid=58&c=9 אתר בית הספר]
*[http://avital.reshet.org.il/home/arc1.asp?aid=715&catid=58&c=9 אתר בית הספר]
[[קטגוריה:קהילות חב"ד בארץ הקודש]]
[[קטגוריה:קהילות חב"ד בארץ הקודש]]

גרסה אחרונה מ־16:28, 7 ביולי 2023

הרב יצחק ידגר, שליח הרבי לאביטל
הרב שניאור זלמן גורי

אביטל הוא מושב ישראלי בעמק יזרעאל, הממוקם בקרבת הר הגלבוע, במרחק של כ-10 ק"מ מדרום לעפולה. מקור השם אביטל הוא מספר שמואל א', לציון ברכת הטל שתבוא במקום קללת דוד (שמואל ב' א' 21). "הרי בגלבע אל-טל ואל-מטר עליכם ושדי תרומות כי שם נגעל מגן גבורים מגן שאול בלי משיח בשמן". המושב נקרא בעבר "תענך א'". נכון לשנת תש"ע מונה היישוב 450 תושבים.

בשנת תשל"ד, לאחר עיכובים רבים, התמנה הרב זכריה גורי לרב ושוחט של המושב ובחורף שנת תשמ"ח הוכר כרב רשמי מטעם הרבנות הראשית לישראל במעמד נכבד. הרב גורי היה מחובב על בני המושב ובעיקר בזכות מידותיו התרומיות. הוא ניסה להקים ביישוב מקוה אך לא הספיק, עקב פטירתו בשנת תשס"ז ומשפחתו השלימה את המלאכה. כיום משמש כרב חבל תענך בנו הרב שניאור זלמן גורי.

כמשפיע הקהילה, כיהן הרב אברהם יצחק ששונקין.

בית חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

את בית חב"ד ביישוב מנהל הרב יצחק ידגר שהגיע ליישוב על פי הוראה מפורשת מהרבי. ביישוב פועל בית כנסת חב"ד. בשנת תשט"ז הוקם בית הספר מטעם רשת אוהלי יוסף יצחק, מהחלוצים שהוקמו בארץ ישראל, מנוהל על ידי השליח הרב ידגר. בחודש מנחם-אב תשס"ה אמר מר דני עטר, ראש מעוצה אזורית גלבוע על בית הספר, כי "זהו בית הספר מס' 1 בחינוך יהודי במועצה האיזורית גלבוע. בית הספר הזה הוא המזוזה של המועצה. אעדיף את סגירת המועצה על סגירת בית הספר".

ביישוב מתקיימת תהלוכת ל"ג בעומר מסורתית עם טרקטורים. בחול המועד של חג הסוכות שנת תשס"ה, לאחר הפסקה של מספר שנים, חזר להתקיים שמחת בית השואבה ביישוב. בחודש טבת שנת תשס"ח יצאו קבוצת מקורבים של בית חב"ד לסיור בחברון. בחודש אדר תשס"ח התקיים כינוס תורה במלאת שנה לפטירת הרב זכריה גורי בהשתתפות תלמידי בית הספר.

מוסדות חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • בית כנסת חב"ד "תהילת ה'"
  • מקוה טהרה
  • בי"ס יסודי 'יד אליהו', על שם הרב אליהו ברזני, רב העדה הכורדית.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]