איסר פרנקל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(דף חדש: הרב '''איסר פרנקל''' היה רב שכונת 'בבלי' בתל אביב, חבר במועצת העיתונות וידיד חסידות חב"ד. ==קורות חי…)
 
(הסרת קישורים עודפים)
 
(18 גרסאות ביניים של 6 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''איסר פרנקל''' היה [[רב]] שכונת 'בבלי' ב[[תל אביב]], חבר במועצת העיתונות וידיד [[חסידות חב"ד]].
[[קובץ:איסר פרנקל.JPG|שמאל|ממוזער|250px|הרב איסר פרנקל]]
הרב '''איסר פרנקל''' (יליד שנת [[תרצ"ה]]) היה [[רב]] שכונת 'בבלי' ב[[תל אביב]], חבר במועצת העיתונות וידיד [[חסידות חב"ד]].


==קורות חייו==
==תולדות חיים==
הרב איסר פרנקל נולד בשנת [[תרצ"ה]] ב[[פולין]] לרב [[יצחק ידידיה פרנקל]] וכעבור שנה עלה אביו ל[[ארץ ישראל]] והתיישב בשכונת 'פלורנטין' בדרום [[תל אביב]]. בבחרותו למד בישיבת "שפת אמת" (כיום ישיבת חידושי הרי"ם) בתל אביב ולאחר מכן בישיבת "גאוני וולוז'ין" בתל אביב. בשנת [[תשי"ג]] [[סמיכה לרבנות|הסמכה לרבנות]] מהרבנים; צבי פסח פרנק, יעקב משה חרלפ ואליהו ראם. לאחר מכן נשא לאישה את מרת חיה גרוס (בתו של הרב עקיבא גרוס, רב שכונת בקעה ב[[ירושלים]] ותלמיד-חבר לרב [[דוב בעריש וידנפלד]] מצ'יבין). לאחר נישואיו שימש כרב [[בית הכנסת]] "תחכמוני" בדרום תל אביב וכרב בית כנסת "עדת הצופים". בשנת [[תשל"ב]] מונה ללרבה של שכונת 'בבלי' בצפון תל אביב, תפקיד אותו נשא עד לפטירתו.
הרב איסר פרנקל נולד בשנת [[תרצ"ה]] ב[[פולין]] לאביו הרב [[יצחק ידידיה פרנקל]], וכעבור שנה עלה יחד עם אביו ל[[ארץ ישראל]] והתיישב בשכונת 'פלורנטין' בדרום [[תל אביב]], שם שימש אביו כרב. בבחרותו למד בישיבת "שפת אמת" (כיום ישיבת חידושי הרי"ם) בתל אביב ולאחר מכן בישיבת "גאוני וולוז'ין" בתל אביב. בשנת [[תשי"ג]] [[סמיכה לרבנות|הוסמך לרבנות]] מהרבנים; צבי פסח פרנק, יעקב משה חרלפ ואליהו ראם. לאחר מכן [[נישואין|נשא לאישה]] את מרת חיה גרוס (בתו של הרב עקיבא גרוס, רב שכונת בקעה ב[[ירושלים]] ותלמיד-חבר לרב [[דוב בעריש וידנפלד]] מצ'יבין). לאחר נישואיו שימש כרב [[בית הכנסת]] "תחכמוני" בדרום תל אביב וכרב בית כנסת "עדת הצופים". בשנת [[תשל"ב]] מונה ללרבה של שכונת 'בבלי' בצפון תל אביב, תפקיד אותו נשא עד לפטירתו.


==הקשר עם חב"ד==
==קשריו עם הרבי==
הרב פרנקל היה לו קשר חם עם הרבי ותנועת ליובאוויטש. בשנת [[תשט"ו]] כשפירסם את הספר "יחידי סגולה" ובו ביוגרפיה על גדולי ישראל בדורות האחרונים, כתב לו הרבי כתב לו מכתב ארוך עם הערות על ספריו. הרב פרנקל גם תמך במוסדות חב"ד בתל אביב ואת בתו שלך לגן חב"ד{{הערה|כך סיפר הרב פרנקל בראיון שנערך עימו ב[[שבועון כפר חב"ד]] (גיליון 641).}}
הרב פרנקל היה לו קשר חם עם הרבי ותנועת ליובאוויטש. בשנת [[תשט"ו]] כשפירסם את הספר "יחידי סגולה" ובו ביוגרפיה על גדולי ישראל בדורות האחרונים, כתב לו הרבי מכתב ארוך עם הערות על הספר. הרב פרנקל תמך במוסדות חב"ד בתל אביב ואף שלח את בתו לגן חב"ד{{הערה|כך סיפר הרב פרנקל בראיון שנערך עימו ב[[שבועון כפר חב"ד]] (גיליון 641).}}


הרב פרנקל גם שלח מדברי תורתו, עבור הספר "לכבודה של תורה" שיצא לאור בתל אביב, לקראת יום הולדתו השמונים של [[הרבי]]. בהקדמתו כתב: {{ציטוטון|ליקטתי ורשמתי והערתי וערכתי את הדברים דלקמן בדחילו ורחימו, למען הקובץ היוצא לאור לכבוד שנת השמונים של האדמו"ר שליט"א. בצירוף ברכת הדיוט מעומקא דלבא: יזכה לקדם עם כל קהל ישראל, פני משיח צדקנו במהרה בימינו ממש}}.
הרב פרנקל גם שלח מדברי תורתו, עבור הספר "לכבודה של תורה" שיצא לאור בתל אביב, לקראת יום הולדתו השמונים של [[הרבי]]. בהקדמתו כתב: {{ציטוטון|ליקטתי ורשמתי והערתי וערכתי את הדברים דלקמן בדחילו ורחימו, למען הקובץ היוצא לאור לכבוד שנת השמונים של האדמו"ר שליט"א. בצירוף ברכת הדיוט מעומקא דלבא: יזכה לקדם עם כל קהל ישראל, פני משיח צדקנו במהרה בימינו ממש}}.


בנו הצעיר, הרב פנחס פרנקל, הוא חתנו של הדיין רבי [[יעקב אליעזרוב]], בנו של רבי דובער אליזרוב שהיה זקן רבני חב"ד בארץ הקודש.
בנו הצעיר, הרב פנחס פרנקל, הוא חתנו של הדיין רבי [[יעקב אליעזרוב]], בנו של הרב דובער אליזרוב שהיה זקן רבני חב"ד בארץ הקודש.


כאשר אחד מנכדיו מסר את ה[[תפילין]] שלו לבדיקה והיה איזשהו חסר בכשרותן, יעץ לו סבו, הרב פרנקל, לכתוב על כך לרבי{{הערה|תשובת הרבי הגיעה ביום [[יבאדר]] [[תשל"ד]]: "ישתדל להיות בקי בהלכות תפילין הצריכות, וגם בתוכן ב-ג מאמרי חסידות המדברים על דבר תפילין. בטח משתתף (וישתתף ביתר שאת) ב[[מבצע תפילין]] וה' יצליחם. בודאי שומר על שלושת השעורים השוים לכל נפש, בחומש תהלים ותניא, ועל כל פנים יעשה כן מכאן ולהבא"}}.
==מספריו==
*'''רבי [[מאיר שפירא]] מלובלין - תולדותיו חייו ומפעליו''' הוצאת 'נצח', [[תשי"ב]] (1952)
*'''רבי מאיר יחיאל מאוסטרובצה - חייו, שיטתו ותורתו''' - הוצאת נצח, [[תשי"ג]] (1953)
*'''יחידי סגולה - תולדותיהם והליכותיהם של מ"ז מגדולי ישראל''' - הוצאת "סיני", [[תשט"ו]] (1955) (מאז יצא בשבע מהדורות, ב[[עברית]] ובאנגלית)
*'''ה[[תפילין]] - חוקת התפילין ופרקי הדרכה ל[[בר מצווה]]''' הוצאת נצח, [[תשט"ז]] (1956)
*'''לשעה ולדורות - מבט על פרשת השבוע, המועדים והזמן''' [[תשכ"ט]] (1969)
*'''בעקבי הדרך''' - תולדותיו של אביו (בתוך ספר הזיכרון לרב יצחק ידידיה פרנקל) - מכון ירושלים, [[תשנ"ב]] (1992)


==מספריו==
==ראו גם==
*'''רבי [[מאיר שפירא]] מלובלין - תולדותיו חייו ומפעליו''' הוצאת 'נצח', תשי"ב (1952)
*רבי [[יצחק ידידיה פרנקל]]
*'''רבי מאיר יחיאל מאוסטרובצה - חייו, שיטתו ותורתו''' - הוצאת נצח, תשי"ג (1953)
 
*'''יחידי סגולה - תולדותיהם והליכותיהם של מ"ז מגדולי ישראל''' - הוצאת "סיני", תשט"ו (1955) (מאז יצא בשבע מהדורות, בעברית ובאנגלית)
==לקריאה נוספת==
*'''ה[[תפילין]] - חוקת התפילין ופרקי הדרכה ל[[בר מצווה]]''' הוצאת נצח, תשט"ז (1956)
*[[שלום דובער וולפא]], '''[[שמן ששון מחבריך (ספר)|שמן ששון מחבריך]]''', חלק ד' עמוד 103.
*'''לשעה ולדורות - מבט על פרשת השבוע, המועדים והזמן''' תשכ"ט (1969)
*'''בעקבי הדרך''' - תולדותיו של אביו (בתוך ספר הזיכרון לרב יצחק ידידיה פרנקל) - מכון ירושלים, תשנ"ב (1992)


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:רבנים]]
[[קטגוריה:רבנים]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרצ"ה]]

גרסה אחרונה מ־08:10, 24 באוקטובר 2021

הרב איסר פרנקל

הרב איסר פרנקל (יליד שנת תרצ"ה) היה רב שכונת 'בבלי' בתל אביב, חבר במועצת העיתונות וידיד חסידות חב"ד.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב איסר פרנקל נולד בשנת תרצ"ה בפולין לאביו הרב יצחק ידידיה פרנקל, וכעבור שנה עלה יחד עם אביו לארץ ישראל והתיישב בשכונת 'פלורנטין' בדרום תל אביב, שם שימש אביו כרב. בבחרותו למד בישיבת "שפת אמת" (כיום ישיבת חידושי הרי"ם) בתל אביב ולאחר מכן בישיבת "גאוני וולוז'ין" בתל אביב. בשנת תשי"ג הוסמך לרבנות מהרבנים; צבי פסח פרנק, יעקב משה חרלפ ואליהו ראם. לאחר מכן נשא לאישה את מרת חיה גרוס (בתו של הרב עקיבא גרוס, רב שכונת בקעה בירושלים ותלמיד-חבר לרב דוב בעריש וידנפלד מצ'יבין). לאחר נישואיו שימש כרב בית הכנסת "תחכמוני" בדרום תל אביב וכרב בית כנסת "עדת הצופים". בשנת תשל"ב מונה ללרבה של שכונת 'בבלי' בצפון תל אביב, תפקיד אותו נשא עד לפטירתו.

קשריו עם הרבי[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב פרנקל היה לו קשר חם עם הרבי ותנועת ליובאוויטש. בשנת תשט"ו כשפירסם את הספר "יחידי סגולה" ובו ביוגרפיה על גדולי ישראל בדורות האחרונים, כתב לו הרבי מכתב ארוך עם הערות על הספר. הרב פרנקל תמך במוסדות חב"ד בתל אביב ואף שלח את בתו לגן חב"ד[1]

הרב פרנקל גם שלח מדברי תורתו, עבור הספר "לכבודה של תורה" שיצא לאור בתל אביב, לקראת יום הולדתו השמונים של הרבי. בהקדמתו כתב: "ליקטתי ורשמתי והערתי וערכתי את הדברים דלקמן בדחילו ורחימו, למען הקובץ היוצא לאור לכבוד שנת השמונים של האדמו"ר שליט"א. בצירוף ברכת הדיוט מעומקא דלבא: יזכה לקדם עם כל קהל ישראל, פני משיח צדקנו במהרה בימינו ממש".

בנו הצעיר, הרב פנחס פרנקל, הוא חתנו של הדיין רבי יעקב אליעזרוב, בנו של הרב דובער אליזרוב שהיה זקן רבני חב"ד בארץ הקודש.

מספריו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • רבי מאיר שפירא מלובלין - תולדותיו חייו ומפעליו הוצאת 'נצח', תשי"ב (1952)
  • רבי מאיר יחיאל מאוסטרובצה - חייו, שיטתו ותורתו - הוצאת נצח, תשי"ג (1953)
  • יחידי סגולה - תולדותיהם והליכותיהם של מ"ז מגדולי ישראל - הוצאת "סיני", תשט"ו (1955) (מאז יצא בשבע מהדורות, בעברית ובאנגלית)
  • התפילין - חוקת התפילין ופרקי הדרכה לבר מצווה הוצאת נצח, תשט"ז (1956)
  • לשעה ולדורות - מבט על פרשת השבוע, המועדים והזמן תשכ"ט (1969)
  • בעקבי הדרך - תולדותיו של אביו (בתוך ספר הזיכרון לרב יצחק ידידיה פרנקל) - מכון ירושלים, תשנ"ב (1992)

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. כך סיפר הרב פרנקל בראיון שנערך עימו בשבועון כפר חב"ד (גיליון 641).