טנק מבצעים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
מאין תקציר עריכה
שורה 26: שורה 26:
==טנקי המבצעים בארץ הקודש==
==טנקי המבצעים בארץ הקודש==


בהמשך הגיע תופעה זו גם לארץ הקודש. הרב [[זימרוני ציק]] עשה את הטנק המבצעים הראשון בארץ ישראל (שהתחיל עם רכב רגיל ועליו רמקולים ובתוכו עשרות ספרי קודש). הרב [[דוד נחשון]], מנכ"ל [[ניידות חב"ד באה"ק]] הביא לארץ במשך השנים ארבע עשרה טנקי מבצעים הפועלים ברחבי הארץ בישובים ובערים הגדולות.
בהמשך הגיע תופעה זו גם לארץ הקודש. הרב [[זמרוני ציק]] עשה את הטנק המבצעים הראשון בארץ ישראל (שהתחיל עם רכב רגיל ועליו רמקולים ובתוכו עשרות ספרי קודש). הרב [[דוד נחשון]], מנכ"ל [[ניידות חב"ד באה"ק]] הביא לארץ במשך השנים ארבע עשרה טנקי מבצעים הפועלים ברחבי הארץ בישובים ובערים הגדולות.


פעילות עניפה, ערכו הטנקים בתקופות של מלחמות - שלום הגליל, ועופרת יצוקה.  
פעילות עניפה, ערכו הטנקים בתקופות של מלחמות - שלום הגליל, ועופרת יצוקה.  

גרסה מ־14:51, 11 ביוני 2009

מלחמת של"ג. בשדה התעופה בביירות טנק מבצעים לצד טנק צה"ל
טנק מספר 13 של ניידות חב"ד באה"ק חונה ליד 770 בדרכו לארץ הקודש

טנק מבצעים הינו רכב גדול במיוחד המצויד בשולחן וכסאות, ספריה ועוד, וכמובן מספר תמימים או אברכים. על הטנק קבוע רמקול המשדר מוסיקה חסידית עליזה. כרזות גדולות מודבקים על דפנות הטנק, חושפים את שמו ומטלותיו -'טנק המבצעים'; "הנח תפילין בכל יום חול"; "הכתובת לכל עניין יהודי" וכדומה.

בחודש סיון תשל"ד בהמשך למאורע של ילדי מעלות והתאונה ליד כפר חב"ד, הרעיש הרבי מאוד שבוע אחרי שבוע אודות חמשת המבצעים: מבצע תפילין, מבצע מזוזה, מבצע לימוד תורה, מבצע בית מלא ספרים ומבצע צדקה.

אנ"ש והתמימים שיחיו הוסיפו עוד ועוד, אמנם הרבי רצה יותר מזה.

הנהלת צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש ארגנו אסיפה בין כל אנ"ש שיחיו בה דנו איך להגשים את רצונו הק' והציעו כמה הצעות. בין שאר ההצעות החליטו לקיים אסיפה גם בשבוע הבא.

כאשר הכניסו את הדו"ח מהאסיפה לרבי, הוציא הרבי מענה (התוכן): "הרי היו יכולים לכבוש ניו יורק וכל סביבותי'".

כמה מהתמימים ב-770 ששמעו מהמענה, החליטו לעשות מעשה בכדי להגשים את רצונו הק' של הרבי. הם שכרו 2 משאיות של חברת הרץ, העמיסו עליהם שולחנות וספסלים מ-770, והמשאיות פיזרו את התמימים בפינות הרחוב, שם ירעישו ע"ד מבצע תפילין ושאר המבצעים. בסיום המבצעים אספו המשאיות את התמימים בחזרה.

כשחזרו באותו היום בהצלחה גדולה החליטו לנצל את המשאיות עצמן ג"כ להפצה ע"י שיעלו עליהם אנשים להניח תפילין, וכן לשים עליהן שלטים ומוזיקה. ואכן, למחרת נסעו כשהמשאיות מעוטרות בשלטים ומהרמקולים בוקעת מוזיקה חסידית.

באותו הלילה קודם שהרבי נסע לביתו, הביט במשך זמן על המשאיות שחנו ליד 770, ואח"כ בנסיעה אמר לרחי"ק שאלה הם הטנקים נגד התבוללות. וכך בעצם ניתן להם השם 'טנקים'.

כשחזר המזכיר ל-770, סיפר לתמימים את דברי הרבי וכמובן שנעשה מזה רעש גדול, וכבר למחרת היו 10 משאיות שניצבו בפינות הרחוב.

עם השנים, החליפו קרוואנים ניידים את המשאיות, ואלו צוידו בארונות, בסידורי תפילה ובמקומות ישיבה נוחים לשיחה או להשתתפות בשיעור יהדות על רגל אחת. עם זאת, הרעיון התפעולי של המשאית או הקרוואן היה ונותר זהה: צא ועזור ליהודי לקיים עוד מצווה.

לאחר מכן דיבר הרבי בשיחה בקשר ל'טנקים', ואמר שטנ"ק זה ר"ת "טהרה נזיקין קדשים".

טנקי המבצעים בארץ הקודש

בהמשך הגיע תופעה זו גם לארץ הקודש. הרב זמרוני ציק עשה את הטנק המבצעים הראשון בארץ ישראל (שהתחיל עם רכב רגיל ועליו רמקולים ובתוכו עשרות ספרי קודש). הרב דוד נחשון, מנכ"ל ניידות חב"ד באה"ק הביא לארץ במשך השנים ארבע עשרה טנקי מבצעים הפועלים ברחבי הארץ בישובים ובערים הגדולות.

פעילות עניפה, ערכו הטנקים בתקופות של מלחמות - שלום הגליל, ועופרת יצוקה.

בחג החנוכה, נוסעים הטנקים בשיירה ארוכה במרכז הארץ, על מנת לפרסם לעוברים והשבים על הניסים.

בחודש כסלו בשנת תשס"ז נקנו על ידי הרב נחשון שני טנקי מבצעים חדשים לארץ הקודש. והועברו לארץ הקודש.