האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 16: שורה 16:


==קישורים חיצונים==
==קישורים חיצונים==
*[http://www.hageula.com/ אתר הבית של 'האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה']
*[http://www.hageula.com/ אתר הבית של 'האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה'].
*[http://chabad.info/index.php?url=article_he&id=47054 גלריה מעצרת שארגנה האגודה] - [[כ"ח סיוון]] [[תשנ"ה]] {{תמונה}} {{אינפו}}
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארץ הקודש]]
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארץ הקודש]]

גרסה מ־12:09, 16 ביוני 2011

סמל האגודה
קובץ:אגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה.jpg
התוועדות במרכז האגודה בבית ים (כסלו תשע"א)

האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה פועלת להגברת התודעה הציבורית לגאולה, ומטרתה לפעול את הבאת הגאולה. האגודה הוקמה בעקבות שיחת הרבי[1] "עשו כל אשר ביכולתכם להביא בפועל את משיח צדקנו" על ידי הרב זמרוני זליג ציק. מרכז האגודה הוא בעיר בת ים.

בשנת תשס"ז, בעקבות אירועי ג' תמוז אותה שנה, מחה בית דין רבני חב"ד על האירועים[2] והרב מרדכי שמואל אשכנזי אף הוציא איסור על הכנסת העלון שיחת הגאולה, שבהוצאת האגודה, לבתי הכנסת בכפר חב"ד[3].

בשנת תשס"ט ייסדה האגודה "מטה הקהל" במטרה לרכז את ענייני הקהל בארץ הקודש מזווית של גאולה. בראש המטה עמד ר' מנחם רווה. המטה ארגן כינוסים והוציא לאור ספרים וחומרי הסברה.

פעולות האגודה

  • עיתון הגאולה האמיתית והשלימה - החל לצאת בחודש תמוז שנת תשנ"א. שימש כלי הסברה להפצת רעיון הגאולה בקרב הציבור הרחב וחולל מהפך מחשבתי אצל חלק נכבד מהציבור.
  • עלון שיחת הגאולה - עלון שבועי צבועני. החל לצאת בג' תמוז תשנ"ד.
  • אתר הגאולה - אתר ובו חדשות ועדכונים על פעילות בענייני גאולה ומשיח.
  • כינוסים - האגודה מקיימת כמה כינוסים שנתיים ומהם: כינוס 'ברוכים הבאים' לשבים מבית חיינו לאחר חודש החגים, כינוס פעילים לטיכוס עצה והחדרת מסרים בענייני הגאולה, התוועדות לכבוד י' - י"א שבט, התוועדות ארצית לכבוד ג' תמוז.
  • עלונים עונתיים - לקראת כל אחד מחגי ישראל מפיקה האגודה עלון מרהיב ומלא בתוכן על החג. העלון מודפס במהדורה לילדים ובמהדורה נוספת למבוגרים.
  • כרטיס משיח - בשנת תש"ס הפיקו באגודה כרטיס כיס הנושא את תמונתו של הרבי ותפילת הדרך. כרטיס זה הודפס מאז במיליוני עותקים ובשפות שונות[4].

קישורים חיצונים

הערות שוליים