יפן

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
השליח לשעבר ר' יוסי קליימן בפעילות
משפחת אדרעי מזכים יהודים במצוות ארבעת המינים

יפן הינה מדינה באסיה.

בטוקיו בירת יפן פועלים השליחים הרב בנימין יחזקאל אדרעי המכהן כרב הראשי למדינה, והרב מנחם מענדל סודקביץ.

הפצת היהדות[עריכה | עריכת קוד מקור]

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

השליחים ביפן פועלים במקום להפצת היהדות. בסוכות הם יוצאים עם רכב וסוכה ניידת ומזכים את העוברים ושבים במצוות ארבעת מינים[1], עורכים סדרים ציבוריים[2] וכן מדי חג במצוות החג.

בשנת תשפ"א ערכו השלוחים הרב מרדכי גרומך רב הקהילה היהודית ומהל בית חב"ד בקיוטו והרב ניסים אדרעי ביקור לשגריר יפן בישראל מר קואיצ'י מיזושימה (שעומד בקשרי ידידות עם שליח הרבי הראשי ורבה של יפן הרב בנימין אדרעי)[3].

פדיון שבויים[עריכה | עריכת קוד מקור]

בשנת תשס"ט נתפסו שלושה בחורים ירושלמיים, שנסעו לליז'נסק דרך יפן, בעוון נשיאת סמים שנשאו בלא יודעין עבור נוכל ששילם להם כרטיס נסיעה. בעקבות כך הם נתפסו והושמו בכלא. משפטו של הבחור יוסף בן איטא ריבקה כבר נערך, והוא נשפט לחמש שנות מאסר עם עבודות שירות. משפטם של שני הבחורים האחרים, הבוגרים יותר - יחיאל זאב בן מירל ריסא חווה ויעקב יוסף בן ריזל (גרינוואלד) עדיין לא נחרץ.

את המאמצים לשחרור הבחורים ולהטבת תנאיהם פועלים אב בית הדין רבי חיים דוד ווייס, מחסידי סאטמר באנטוורפן ורבי מנחם מענדל שפרן מבני ברק. שליחי חב"ד עומדים בראש הפעולות, ואף הרבנים הפועלים פועלים עימם בכל נושא. במיוחד נתפרסם הרב בנימין אדרעי בפעולותיו המיוחדות למען הבחורים הכלואים על לא עוול בכפם. הוא מביא להם ארבעת המינים, מצות ויין לפסח[4] ועוד. הוא נוסע כל יום לבית הסוהר ועוזר ככל שניתן. הוא משמש כמתורגמן בשיחות עם עורך הדין. הוא מעביר להם ספרי קודש, לפעמים הוא לומד איתם. הוא מסייע בכל התחומים.[5]

השליח הרב סודקביץ' עמד בקשר תמידי עם הבחור יוסף בן איטא רבקה, שנשפט לחמש שנות מאסר. מדי שבוע נסע הרב סודקוביץ' אל הבחור ולומד עמו בצוותא. הבחור עצמו לומד כל היום במשך כל זמן פנוי, רושם לעצמו את הקושיות הלימודיות, אותם הוא מלבן יחד עם השליח. בעקבות שתדלנות הוא עשוי נשלח לארץ ישראל, לשבת בכלא שם, העדיף עשרות מונים לעומת זה של יפן.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים