שלום שפלטר

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב שפלטר (מלבורן, תשל"ד)

הרב שלום שפלטר (בכתיב אידי: שפאלטער; יליד שנת תשי"ד, 1954) הינו ר"מ וראש ישיבת תומכי תמימים מוריסטון שבניו ג'רזי.

תולדות חיים[עריכה]

נולד בשנת תשי"ד לאביו ר' צבי אלימלך ולאמו מרת אסתר מאטל, ולסבו הרב מרדכי גרשון שפאלטער, מגיד שיעור בישיבה, רב ואב"ד קהילת סאניק בגליציה[1] . אביו עסק במסחר ביהלומים, ומשפחתו הייתה ניצולת שואה.

כבר בילדותו זכה להיכנס ליחידות אצל הרבי בפעם הראשונה יחד עם אביו לקראת הבר מצווה ומאוחר יותר היה ביחידות נוספת יחד עם סבו הרב מרדכי גרשון שפאלטער, במהלכה העניק סבו לרבי קונטרס מיוחד שחיבר בענין 'ידיעה ובחירה'.

בעודו בחור נמנה על קבוצת התלמידים השלוחים שנשלחו על ידי הרבי לישיבת חב"ד במלבורן, אוסטרליה.

לאחר נישואיו נכנס ללמוד בכולל אברכים, ולאחר מכן נקרא לשמש כר"מ בישיבת תומכי תמימים מוריסטון, ובהמשך מונה לשמש כמנהל רוחני של הישיבה.

בשנת תשפ"ב מונה לראש ישיבת תומכי תמימים מוריסטון ור"מ לשיעור ד' בישיבה.

במשך השנים מפרסם בקביעות הערות ומאמרים הלכתיים בקבצים תורניים שונים המודפסים ברחבי העולם, ואף הוציא לאור 2 ספרי ביאורים על הלכות שונות ברמב"ם ועל ההגדה של הרבי.

ספריו[עריכה]

  • עטרת צבי – הערות וביאורים בהלכות בית הבחירה לרמב"ם (בצירוף קונטרס 'נר למלך' על הלכות חנוכה), ניו ג'רזי תש"נ
  • שערי שלום - שיעורים על מסכת פסחים עם קונטרס הערות על לקוטי טעמים ומנהגים להגדה של פסח, כפר חב"ד תשנ"ב (מהדורה חדשה – ניו ג'רזי תש"ע)

משפחתו[עריכה]

  • זקנו הרב מרדכי גרשון שפאלטער - לבקשת הרב מאיר שפירא מלובלין כיהן כמגיד שיעור בישיבה בעיר סאניק בראשות הרב שפירא. לאחר שהרב שפירא סיים תפקידו בסאניק, עלה הרב שפאלטער לכהן כרב ואב"ד של העיר סאניק. בשואה נמלט לסמרקנד שם הכיר את חסידי חב"ד ולאחר המלחמה במחנות העקורים עבד יחד עם רבני חב"ד להתיר עגונות. ובשנים הבאות התגורר בניו יורק והיה בקשר מיוחד עם הרבי[2].

קישורים חיצוניים[עריכה]

לקריאה נוספת[עריכה]

  • הגאון ממוריסטאון, שבועון כפר חב"ד גליון שבוע פרשת שלח תשפ"ג

הערות שוליים

  1. הקדמה לספרו אמרי מרדכי ובגוף הכתבה בכפ"ח, שלח, תשפ"ג, ואילו בכותרת שער הכתבה הנ"ל נפל שגגה ונכתב כי כיהן כמגיד שיעוכ בישיבת חכמי לובלין
  2. התקשרות 953 אודות הקשר עם הרבי. מבוא לספרו אמרי מרדכי. כפר חב"ד שלח תשפ"ג