לדלג לתוכן

שיחה:עובדיה יוסף

הוספת נושא
מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית

"בשנת תש"ע אמר הרב כי כל בית חב"ד נחשב לבית משיח." - מקור? פיני · (טובת הזולת) 06:32, 14 באפריל 2010 (UTC)

שמעתי זאת היום בשיחת טלפון עם ידידי משתמש:בן ציון גגולה שאגב גם נרשם היום לחב"דפדיה. הנ"ל לא יודע מקור ברור, אבל אומר כי אמר זאת לאחרונה וכי הדבר ידוע.

אתה מכירים את בן ציון גגולה? קשה להאמין שלא. --טראכט גוט וועט זיין גוט. שלום - סוכת (שיחת) שלום 06:41, 14 באפריל 2010 (UTC)

תחפש בגוגל "בן ציון גגולה" ותמצא חומר רב. ובכל אופן קצת קשה לכתוב בחב"דפדיה, דברים על פי שמועה. פיני · (טובת הזולת) 06:48, 14 באפריל 2010 (UTC)
צריך להציב תבנית "מקור" שזה אומר כי לחומר אין מידע ברור. אגב, למאי נ"מ אם הדבר מופיע בספר או בעיתון או באתר, וכי להוא יש כאן מקור?

בדיעבד "מפי השמועה" זה גם מקור.

מה אתה אומר על בן ציון גגולה? אני מקווה שיתרום כאן לאתר מידיעותיו המקיפות. --טראכט גוט וועט זיין גוט. שלום - סוכת (שיחת) שלום 06:50, 14 באפריל 2010 (UTC)

האמת על יחסו של היביע אומר לרבי נשיא דורנו[עריכת קוד מקור]

ידוע ומפורסם שמחבר היביע אומר יצא נגד מבצע נש"ק. ידוע ומפורסם שדיבר בצורה מכוערת ביותר נגד כ"ק אדמו"ר מה"מ [ותסמרנה שערות ראש לשמוע איזה דברים דיבר היביע אומר ובאיזו חוצפה ועזות, הרי הכל מוקלט ויש גם קטעים שאמר שפורסמו בספר של העתונאי אבישי בן חיים, דברי תועבה ושנאה ממש נגד הרבי. וה"מרן" מעולם לא חזר בו בדיבור פומבי או במכתב פומבי מדבריו]. וכל חסיד חב"ד היה אמור להתרחק ולהתנער מהיביע אומר ומספריו. וכך היה לפני ג' תמוז. אם מישהו מדבר על אבא שלך ככה - היית רוצה להיות בקשר עם אדם כזה? אלא שבגלל שהיביע אומר הפך לטאבו אצל עדות המזרח שאסור לדבר נגדו ואסור לחלוק עליו [היפך ההלכה שמותר לחלוק על כל פוסק!] ובגלל קשרי הון-ממון-שלטון של חלק מעסקונת חב"ד [חלקם כבר נלב"ע ולא אגיד שמם וד"ל] עם מפלגת שס ועם העומד בראשה [אחד משותפי הפשע של אוסלו] וכן בגלל קשרי משפחה מסוימת [שאחד מבניה עורך את מגזין "משפחה"] עם משפחת יוסף, קשרים פוליטיים ואינטרסנטיים, וגם כדי לא לפגוע בספרדים שמתקרבים לחב"ד, נוצר מצב כזה שבחב"ד הכשירו את היביע אומר, מכנים אותו "זצ"ל"... ומצטטים אותו ללא הפסקה ואף בעלוני "התקשרות". היעלה על הדעת שאיש שהלך בתשמ"ט-תש"נ עם אותו האיש מבני ברק נגד הרבי, שדיבר נגד הרבי, שהרבי לא רצה לפגוש בו , שתמך בהסכם אוסלו הארור וגרם לשפיכות דמים איומה, שהתנגד לתיקון מיהו יהודי והיקל בגיורים באופן נורא, שהכשיר את האתיופים הגויים והירבה גויים בישראל, יזכה לכבוד בחב"ד? והרי היה צריך לא להזכירו בכלל. והאם הכל מותר כדי שעוד רב חב"די יתמנה לרב של איזה יישוב ויקבל ג'וב במועצת הרבנות מתנועת שס הבוחשת בקדרה הפוליטית?? אני מקווה שדבריי אלה לא יימחקו. האמת אהובה מהכל. - מקווה שספרדים שיקראו את הדברים לא ייפגעו, מכיון שאני ספרדי בעצמי. ואת הגר"מ אליהו זצ"ל הרבי מאד העריך כידוע. [בספר בן פורת יוסף, מאת צבי אלוש ויוסי אליטוב, עמ' 204 [הספר מונח לפניי כעת] כתוב שמר שז"ר ביקר בשעתו אצל היביע אומר ואמר לו שהרבי "אמר לי כי בישראל נבחרו שני רבנים ראשיים חדשים, האחד - הרב גורן, לא ראוי לכהונה, והשני - הר' יוסף, לא מתאים", ה'נשיא' [=שזר] הרחיב את הדיבור על חוסר ההערכה שהפגין הרבי כלפי יוסף".. כמו"כ כתוב שם ששזר אמר ליביע אומר שלא ינסה להיפגש עם הרבי כי הרבי "מאוד לא מעריך אותך".- עוד כתוב שם בעמ' 205: "כמה ימים לאחר מכן הגיע שליח מיוחד מהאדמו"ר מלובביץ' היישר לביתו של הר' יוסף. "האדמו"ר ביקש ממני למסור לכם", אמר.. לאחר ששמע כי אתם עומדים לבקר בארה"ב, כי ביקורכם שם אינו רצוי". - עד כאן מהספר.] השבחים שאמר היביע אומר על הרבי נאמרו כשלש"ס השתלם פוליטית להיות בקשר עם עסקני חב"ד כדי למנות את בנו של היביע אומר לראשון לציון וכו' [ובספרו של אבישי בן חיים כותב בפירוש שהדבר נעשה מטעמים פוליטיים].

אחד התמימים. 

כתוב בערך שהגר"ע חיבר את הספר 'יום ליום'. אז הנה רשימת ספריו מויקי'

ספריוקונטרס יביע אומר - העוסק במסכת הוריות (מופיע כיום בספרו יחוה דעת). שו"ת יביע אומר - ספר השו"ת המרכזי של הרב יוסף (עשרה כרכים). בשנת תשס"ט יצא כרך מפתחות לכל החלקים. שו"ת יחוה דעת - שאלות ותשובות שנשאל הרב בקול ישראל, ובסופו חידושים על מסכת הוריות (ששה כרכים). חזון עובדיה - שו"ת חזון עובדיה, הגדה של פסח, וסדרה העוסקת בהלכות המועדים והלכות שבת. (18 כרכים) קול סיני - ספר ליקוטי הלכות שפורסם בירחון קול סיני. לוית חן - על הלכות שבת על סדר שו"ע, שעיקרו השגות על ספר משנה ברורה. טהרת הבית - שלושה כרכים על הלכות נידה ומקואות. מאור ישראל - שני כרכי פירושים על הש"ס, כולל ביאורים וחידושים על סדר מועד ומסכת ברכות. מאור ישראל - טבעת המלך - על משנה תורה להרמב"ם. מאור ישראל - דרושים. קובץ דרשות למועדי השנה ולאירועים מסוימים. הליכות עולם - הערות והשגות על ספר ההלכה "בן איש חי" של הרב יוסף חיים מבגדד (שמונה כרכים). ענף עץ אבות - על פרקי אבות. ספרים אחרים:

כף החיים - הרב יוסף השלים את כתיבת הספר (חלק יורה דעה) על פי בקשת משפחתו של המחבר, הרב יעקב חיים סופר. משא עובדיה - ספר שנערך ויצא לאור על ידי מוסד הרב קוק. הספר מכיל את נאומיו של הרב שנאמרו במשך ארבעים וחמש שנה, בכנסים שהיו במוסד הרב קוק. פיתוחי חותם - ספר מפתחות על פי סדר השו"ע לכל ספרי הרב עובדיה יוסף שנתחבר על ידי בית המדרש הספרדי בניו יורק, כעת יצאו שני ספרים, אחד הלכות שבת ואחד הלכות איסור והיתר.

קשר טוב עם הרב וולפא, הרב אליטוב. כדאי להרחיב על הקשר. למשל נתן הסכמות לרב וולפא, מקבל את הרב אליטוב פעם ב... לשיחה קצרה וכדו'. פיני · (טובת הזולת) 07:10, 27 במאי 2011 (UTC)

(אי) ביקורו אצל הרבי[עריכת קוד מקור]

נגזר מגוף הערך: "יש האומרים [דרוש מקור], כי עובדה זו היתה אחת הסיבות לכך שהרב עובדיה יוסף לא התקבל ליחידות בבניין הספריה כמו רבנים ראשיים אחרים, היות כי העובדה שמונה לרב ראשי בחיי רב מכהן פגעה בכבוד הרבנות". • זוננשיין - תמיד בשמחה • כ"ו באב ה'תשע"ג • 14:50, 2 באוגוסט 2013 (UTC)

הרב אנונימי, העובדה היא עובדה, והיא ידועה ומפורסמת ולכך לא דרוש מקור (למיטב ידיעתי הדבר התרחש בשלהי כהונתו, בסביבות חורף תשמ"ג). בנוגע לסיבה ישנם מספר השערות כשביניהם התנגדותו למבצע נש"ק. אם לא שם, הדבר לכאורה אמור להופיע במקום אחר בערך, ואז נצטרך לכתוב שם את כל ההשערות למה הוא לא התקבל ליחידות פרטית אצל הרבי, וזה יהיה הרבה יותר 'קיצוני'... • זוננשיין - תמיד בשמחה • כ"ו באב ה'תשע"ג • 14:50, 2 באוגוסט 2013 (UTC)
אז הנה: בספר בן פורת יוסף, מאת צבי אלוש ויוסי אליטוב, עמ' 204 [הספר מונח לפניי כעת] כתוב שמר שז"ר ביקר בשעתו אצל היביע אומר ואמר לו שהרבי מה"מ "אמר לי כי בישראל נבחרו שני רבנים ראשיים חדשים, האחד - הרב גורן, לא ראוי לכהונה, והשני - הר' יוסף, לא מתאים", ה'נשיא' [=שזר] הרחיב את הדיבור על חוסר ההערכה שהפגין הרבי כלפי יוסף".. כמו"כ כתוב שם ששזר אמר ליביע אומר שלא ינסה להיפגש עם הרבי כי הרבי "מאוד לא מעריך אותך".- עוד כתוב שם בעמ' 205: "כמה ימים לאחר מכן הגיע שליח מיוחד מהאדמו"ר מלובביץ' היישר לביתו של הר' יוסף. "האדמו"ר ביקש ממני למסור לכם", אמר.. לאחר ששמע כי אתם עומדים לבקר בארה"ב, כי ביקורכם שם אינו רצוי". -[ עד כאן מהספר.] '  .- אחד התמימים.

מכתב הרבי[עריכת קוד מקור]

מתוך הפסקה "חיכוכים":

בשנת תשל"ב הופעל לחץ פוליטי על ידי הרב ומקורביו לשנות את חוק בחירת הרבנים הראשיים . . הרבי התנגד נחרצות לתהליך זה, והתבטא: "לא היתה כזאת בישראל אשר חילוניים, ואפילו סתם בעלי בתים יסירו רב ממשרתו".

כמקור לכך מובא אגרות קודש חלק כ'. אינני בקיא בפרטים, אבל לא ייתכן שבחלק כ' (אגרות תשכ"א) יתייחס הרבי למאורע משנת תשל"ב. אולי זה הקשר אחר... ומי שיודע - יתקן בבקשה. קרייזי אבאוט משיחמביאים אותו ביחד 08:59, 13 בינואר 2016 (UTC)

המקור מתשכ"א, הוא התנגדות עקרונית של הרבי לעניין הבחירות לרבנות. מסתבר שהנושא עלה כבר בתשכ"א למרות שבפועל התרחש רק בתשל"ב. הרב ניסים, היה הרב הראשי הראשון שהוחלף בבחירות, ורבים התנגדו לכך שהרב עובדיה (היה היחיד) הציג מועמדות ובכך איפשר בעצם את הדחתו. --שיעשיחה ט' בשבט ה'תשע"ו 17:38, 19 בינואר 2016 (UTC)

בג' חשוון - (היום בו העניק את ההסכמה לספר "יחי המלך המשיח" בשנת תשנ"ב)- תשע"ד הלך הרב יוסף לבית עולמו. עד כמה שזה ההקצנה חשובה זה עדיין לא נראה קשור.מה אמם אומרים לשנות?--יחי המלך המשיח ד.ר - שיחה 21:37, 1 בנובמבר 2016 (UTC)

נראה מגוחך מעט.--שָׁלוֹם - חַסִידִִים מְשׂוֹחֲחִים א' בחשוון ה'תשע"ז, למניינם 00:48, 2 בנובמבר 2016 (UTC)

לעניות דעתי[עריכת קוד מקור]

איני חושב שזה המקום הראוי לצטט את דברי הבבא סאלי עליו ובכלל מטרת חבדפדיה היא הפצת המעיינות שבזה (כמדומני) לא נכלל התבטאויותיו של הבבא סאלי. אימרה זו של הבבא סאלי ראויה שתיכנס בערך עליו עצמו שהיא מבטאת את הקשר שלו עם הרבי ואף שם לכאורה לא ראוי לציין מיהו הזבוב הקצוץ כנפיים. -- נכתב ע"י חייל של המלך ששכח לחתום את שמו.
מצטרף . -- קרייזי אבאוט משיחמביאים אותו ביחד - 14:32, ל' בניסן ה'תש"ף

=לענ"ד, צריך לכתוב את האמת. אין מה להתבייש וזה לא יקלקל את הפצת המעיינות. השומע ישמע והחדל יחדל! ועיי' מה שכתבתי לעיל בפסקה על יחסו הדוחה של היבי"א לחב"ד- א' התמימים

פרט לא נכון[עריכת קוד מקור]

ב"ה

הסיפור עם הערה בשיחה, שכאילו מישהו רצה להוציא דבר שהרבי הכניס להערה בשיחה, הנה הוא גם שקר גמור, וגם שטות גמורה שמישהו מהמניחים הי' אפילו מהרהר אחרי הרבי ח"ו ור"ל, וגם חוצפה כלפי הרבי כאילו המניחים היו משנים לפי רוצנם נגד דבריו?

לחסיד חב"ד כל מילה של הרבי זהב ויהלום, וכ"ש לחסידים שישבו יום ולילה לכתוב את שיחותיו הקדושות, ולעולם לא הרהר אף אחד מהם, לא להדפיס משהו שהרבי כתב או ח"ו להוציא דבר שהרבי הכניס. אם הרבי כתב דבר להדפיס הרי זה אמת מוחלטת.

רק טיפש מבית היוצר של אלו שפי הרבי בגרונם, וחוסר אמונה מוחלט וציוט לדברי הרבי בכל מעשיהם, יכול לפנטז כזה מעשה.

ואני יודע בדיוק הפרטים, ואין כאן מקום לכתובם, אבל ברור שמה שכתבו בכמה מקומות זה שקר גמור וכו'. א' מחב"ד - שיחה, 02:49, ז' בשבט, ה'תשפ"ב 02:49, 9 בינואר 2022 (UTC)

היה מקור של שמן ששון מחבריך, יש לך מקור המצדד לעמדתך? קצת מוזר למחוק משהו בטענה ש"אני יודע ואני לא יכול להגיד לכם".. ●  חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • 04:19 • ז' בשבט ה'תשפ"ב
שמעתי מהמנחים שכתבו השיחה. מספיק?
רק תסביר לי לפני כן, אם אתה מאמין לשטות, שמישהו החליט להשמיט דבר שהרבי הורה או אישר לכתוב?
זה פרי חלום של איש הזוי!! א' מחב"ד - שיחה, 05:36, ז' בשבט, ה'תשפ"ב 05:36, 9 בינואר 2022 (UTC)
אני פשוט מאמין למישהו שפרסם משהו בספר שהוא כנראה בדק לפני את המעשה, קצת יותר ממה שאני מאמין למישהו שכתב בדף שיחה באתר כלשהו וזה עלול להיות ילד בגיל 10 או מבוגר יותר שלא הבין נכון... ●  חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • 07:04 • ז' בשבט ה'תשפ"ב
הספר שמן ששון מחברך מלא!! הזיות.
ולהפיץ עלילה כאילו חסידים מחקו דברים של הרבי. זה מעשה נבלה. א' מחב"ד - שיחה, 07:06, ז' בשבט, ה'תשפ"ב 07:06, 9 בינואר 2022 (UTC)
שמעתי היום בשם הרב וילשאנסקי שהמניחים הכניסו את ההערה בכוונה עם המילים 'להגר"ע' כי חשבו (ורצו) שהרבי יוריד אותה - יעשה עליה פס. ●  חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • 08:39 • ח' בשבט ה'תשפ"ב
כעת אתה מתקרב לסיפור, אבל ח"ו לחשוב שמישהו השמיט דבר שהרבי אישר או הורה להדפיס. רק ... יכול לעלות על דעתו דבר כזה הזוי. א' מחב"ד - שיחה, 11:48, ח' בשבט, ה'תשפ"ב 11:48, 10 בינואר 2022 (UTC)