לדלג לתוכן

משתמש:Men770/עמוד ראשי נוכחי

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
ברוכים הבאים לחב"דפדיה!

חב"דפדיה הינה אנציקלופדיה חב"דית, חופשית לקריאה, כתיבה ועריכה. מטרתנו היא הפצת תורת חסידות חב"ד תוך דגש על ענייני גאולה ומשיח בשפה פשוטה וברורה. המיזם עוסק גם בנושאים אחרים הקשורים בחסידות חב"ד וביהדות בכלל, מושגים, אישים והיסטוריה.
בחב"דפדיה יש כעת: 12,300 ערכים הצטרפו למיזם!

פורטלים

תבנית זו אינה בשימוש. [[מיוחד:דפים המתחילים ב/תבנית:עמוד ראשי/|דפי המשנה]] של תבנית זו משמשים לעיצוב ה[[עמוד ראשי]].

[[קטגוריה:תבניות העמוד הראשי|*]]

הידעת?

מובא בספר היום יום שאדמו"ר הרש"ב אמר לרב אחד - בעל עבודה ומתמיד בלימודו: "רב צריך בכל עת ובכל רגע לזכור, שתמיד הוא עומד על הסף שבין מזכי הרבים או חס ושלום מחטיאי הרבים, על הגבול של עומק רום ועומק תחת, וכל העניינים צריכים לנגוע לו בפנימיות נקודת הנפש ממש, כי בנפשו הוא".

ערך מומלץ

השיחה הידועה היא שיחה שנשא הרבי בכ"ח ניסן תנש"א, בה דיבר בכאב על האדישות בנושא הבאת המשיח והטיל על החסידים את האחריות להביא אותו: "הדבר היחידי שעוד יכולני לעשות: הנני מוסר זאת לכל אחד מכם, עשו כל אשר שביכולתכם לפעול ביאת משיח בפועל ממש". הרבי השתמש בלשון "השיחה הידועה" במכתב לר' רחמים אנטיאן, ומאז התקבל כינוי זה ביחס לשיחה.

השיחה גרמה להתעוררות רבה בקרב החסידים בנושא הבאת הגאולה. יוזמות ופעולות רבות בקשר לזירוז הגאולה נעשו בעקבותיה, וחלקם זכו להתייחסויות חיוביות ועידודים מהרבי.

תמונה נבחרת

הרבי משחק שחמט עם חמיו - אדמו"ר הריי"צ בנאות דשא בעיירה פרכטולדסדורף שבאוסטריה בשנת תרצ"ז

הפתגם היומי - לוח היום יום - י"ז בשבט ה'תשפ"ו

לשיעורי חת"ת ורמב"ם היומי

עס איז א מנהג צו עסען שווארצע קאשע. (= המנהג לאכול דייסה שחורה)

שבת בשלח שנת תרכ"א אמר הצמח צדק המאמר "ראו כי ה'" הנדפס בליקוטי תורה. וסיפר אחר כך לבנו אבי אדוני זקני מורי ורבי: שבת בשלח שנת תקס"ה אמר אבי אדוני זקני מורי ורבי זה המאמר. אחר כך קרא אותי וסיפר לי, אשר בשנת תקכ"ט בהיותו במעזריטש, קרא אותו הרב המגיד לחדרו ואמר לי: שבת בשלח שנת תקט"ז אמר הבעל שם טוב מאמר על פסוק "וישב הים לפנות בוקר לאיתנו, לתנאו" כמאמר רז"ל. בשנת תקכ"א (שנה אחרי הסתלקות הבעש"ט) היה אצלי - המשיך דבריו הרב המגיד - רבי (הבעש"ט) ואמר המאמר והוסיף ביאור בענין עושין רצונו - ולא דברו - של מקום. והיום היה אצלי מורי לחזור המאמר. ואמר הרב המגיד המאמר לפני אדמו"ר הזקן, והוסיף ביאור בענין גנאי נהרא שזהו כענין קריעת ים סוף.

וסיים הצמח צדק: היום היו אצלי הבעש"ט הרב המגיד ואבי אדוני זקני מורי ורבי, וכל אחד אמר לי המאמר בסגנונו. - כעבור איזה שעות קרא הצמח צדק את אבי אדוני זקני מורי ורבי עוד הפעם ואמר לפניו ביאור על המאמר.




היום בלוח העברי ובימי חב"ד

קישורים מומלצים
תמונת הקישור תמונת הקישור תמונת הקישור תמונת הקישור תמונת הקישור תמונת הקישור
chabad.info
חדשות חב"ד
chabadinfo.com
חדשות חב"ד (אנגלית)
מפתח
ספרי הרבי
hebrewbooks
ספריית חב"ד
chabadlibrary
ספרי חב"ד (טקסט)
770live
שידור חי מ-770



יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד