אליהו סויסה
הרב אליהו סויסה הינו משפיע ומנהל בית חב"ד הראשון בעיר קריית גת.

תולדות חייו עריכה
נולד במרוקו לאביו הרב מכלוף ולמד במוסדות חב"ד בעיר קזבלנקה.
בחודש אלול תשכ"ב עלה יחד עם משפחתו לארץ ישראל והתגורר בדימונה.
בראש חודש חשון תשכ"ג נכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים לוד שהייתה עוד בפרדס. ולאחר מכן למד בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד אצל המשפיע הרב שלמה חיים קסלמן, והרב נחום טרבניק. לקראת חודש ניסן תשכ"ט, נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית 770 במסגרת שנת הקבוצה.
בקריית גת עריכה
לאחר חג הפסח תש"ל בסיום שנת הקבוצה, נמנה על הקבוצה[1] שנשלחה על ידי הרבי לעיר קריית גת על מנת לחזק את הישיבה.
לאחר שהגיע לעיר, בהכוונת ראש הישיבה הרב חנניה יוסף אייזנבך פתח וניהל רשת ישיבות ערב לילדי העיר בשלושה מוקדים, במקום אחד לימד הרב אהרון גולד, בשני הרב מרדכי מנדלזון ובשלישי הרב סויסה עצמו. בנוסף, פעלה הקבוצה לבסס את מוסדות חב"ד בעיר על ידי רישום של מאות ילדים, ועזרה לנערים בהשתלבותם בישיבה.
לאחר שנשא את רעייתו מרת פנינה, התבקש להמשיך לעבוד בישיבה במסירת שיעורים בנגלה ובחסידות. כשנתיים לאחר מכן עבר ללמוד יחד עם הרב משה הבלין בכולל באשקלון של הרב חיים בלוי, שם קיבל תעודת סמיכה לרבנות.
לאחר סיום לימודיו בכולל, התבקש על ידי הרב שלום דובער וולפא לשמש כבוחן לילדי התלמוד תורה, ולצד זה החל להכין נערים מכל אזור לכיש לקראת בר המצוה, וכן לערוך את החגיגה והעלייה לתורה בבית הכנסת של הרב זלמן טוביה אבלסקי.
באותן שנים החל למכור מזוזות ותפילין מהודרים, במחירים נמוכים על מנת שלכל יהודי תהיה היכולת לרוכשם, דבר שהפך מהר מאוד לחנות לתשמישי קדושה מה שלא היה בעיר כלל, פתיחת החנות נעשתה באישור ובברכת הרבי[2], ולאחד מבתי חב"ד הראשונים בעולם. בחנות ניתן אף לקבל שירות והדרכה בכל ענייני תורה ומצוות. בשנים המוקדמות התקיימה בחנות אף ספריה בה ניתן היה לקרוא ספרי יהדות המותאמים להשקפה החב"דית.
בשנים הראשונות התקיימו בספריה שיעורי תורה לנשים על ידי הרב אהרון גולד, והרב פנחס סטזגובסקי (ששיעורו עבר עם השנים לבית הכנסת שערי גאולה), ושיעור נוסף המתקיים עד היום עם הרב סויסה, בעין יעקב.
בשנת תשע"ז קיבל את אות יקיר העיר קריית גת על תרומתו לחיים הרוחניים ולחיי הקהילה בעיר.
משפחתו עריכה
- בנו, הרב שבתי מנחם מענדל - קריית גת
- בנו, הרב ראובן סויסה - כפר חב"ד
- חתנו, הרב אהרון קטורזה - שליח הרבי בוינה, אוסטריה
- חתנו, הרב ראובן כהן - משלוחי הרבי באשקלון
- חתנו, הרב יואב אקריש - משלוחי הרבי לחדרה
- חתנו, הרב מנחם מענדל עזאגווי - גבאי בבית הכנסת שערי גאולה בקריית גת
- חתנו, הרב נדב מאיר חכמון