אברהם שלום יששכר דוב ליפשיץ
| הרב אברהם שלום ישכר דב ליפשיץ הלברשטאם | |
|---|---|
| האדמו"ר מסטרופקוב | |
| לידה | ד' בתשרי תש"ז, 29 בספטמבר 1946 |
| במברג, גרמניה | |
| מקום מגורים | ירושלים |
| השתייכות | חסידות סטרופקוב |
| תפקיד | האדמו"ר מסטרופקוב |
| בת זוג | שרה הינדא |
| אב | רבי יחזקאל שרגא ליפשיץ הלברשטאם |
רבי אברהם שלום ישכר[1] (אשי"ש) דוב ליפשיץ הלברשטאם (נולד בד' בתשרי תש"ז, 29 בספטמבר 1946) הוא האדמו"ר הרביעי בשושלת חסידות סטרופקוב ורב קהילת שערי ירושלים.


תולדות חיים עריכה
נולד בבמברג שבגרמניה, לרבי רבי יחזקאל שרגא מסטרופקוב, שכיהן אז כרב העיר לאחר מלחמת העולם השנייה, ולרבנית טאבא (נפטרה בכ"ה באייר תשס"ז) בת רבי יחיאל מיכל שלאגר אב בית דין בוקאצ'יבצי. הוא נקרא על שם שני זקניו, רבי אברהם שלום הלברשטאם ורבי ישכר דוב ליפשיץ מאונגוואר.
בכ"ט בכסלו תש"ט, בהיותו בגיל שנתיים, עלה יחד עם הוריו לישראל. לאחר תקופה קצרה בבאר יעקב התיישב אביו ברמלה, שם ייסד את בית מדרשו "דברי חיים". בילדותו למד בתלמוד תורה של חב"ד בלוד, בשפת היידיש. בשנת תשי"ג עבר יחד עם הוריו להתגורר בירושלים, והמשיך בלימודים בתלמוד תורה של חסידות סאטמר, ומשם גם בישיבת שומרי אמונים והיה לתלמידו של הרב אברהם חיים ראטה, ובישיבה קטנה בראשות רבי משה אריה פריינד (לימים גאב"ד ירושלים). לאחר מכן למד בישיבת חכמי לובלין בבני ברק שבראשות הרב שמואל הלוי וואזנר.
בד' בתמוז תשכ"ו (22 ביוני 1966) התחתן בחולון עם שרה הינדא בת הרב מנחם מנדל שנייבלג, גאב"ד מנצ'סטר. זמן קצר לאחר נישואיו הוסמך להוראה. בט"ו באב תשל"א הוכתר לרבה של קהילת שערי ירושלים בכניסה לירושלים. הוא התיישב אז בשכונת קריית משה. ייסד שיעורי תורה למבוגרים ולילדים בשכונתו, ופעל להעברת תלמידים מבתי ספר מעורבים לתלמודי תורה. כן ייסד כולל אברכים להוראה בשם "דברי יחזקאל", שם הוא מעביר שיעורים בשולחן ערוך.
בו' בכסלו תשנ"ה, במהלך הלווית אביו מונה על ידי הרב צבי אלימלך הלברשטאם האדמו"ר מצאנז לממלא מקומו כאדמו"ר מסטרופקוב. מאז החל לערוך את שולחנותיו בשבתות ומועדים.
מדברי תורתו נדפסו בקובצי "הליכות קודש".
בשנת תשע"ז מינה את שלושת בניו לרבנים בבתי המדרש.
מביא את ספריו לרבי עריכה
בא לביקור אצל הרבי בעת חלוקת הדולרים, - עוד בחיי אביו רבי יחזקאל שרגא, והביא לרבי את חיבורו - פירוש על הגהות זקנו רבי אברהם שלום בנו של רבי יחזקאל הלברשטאם משינאווא בעל הדברי יחזקאל, שכתב על שולחן ערוך אדמו"ר הזקן. הרבי בירכו בחמימות בהצלחה, בהפצת היהדות והפצת המעיינות[2].
האדמו"ר עומד בקשר חם מאוד עם חסידי חב"ד, בארץ ובעולם.
משפחתו עריכה
- בנו, ר' יחיאל מיכל - משגיח ומנהל רוחני בישיבת צאנז ירושלים, חתן הרב נפתלי פרנקל חבר בד"ץ העדה החרדית
- בנו ר' דוד צבי, ראש כולל 'מנחת מאיר', רב ביהמ"ד סטרופקוב מאה שערים, חתן ר' מאיר ברנדסדורפר.
- בנו ר' משה יהודה - חתן הרב אהרן שפירא, שליח הרבי ורב שכונת פרדס כץ בבני ברק
קישורים חיצוניים עריכה
| הקודם: האדמו"ר רבי יחזקאל שרגא ליפשיץ מסטרופקוב |
אדמו"רי סטרופקוב | הבא: - |
הערות שוליים
- ↑ מקפיד לכתוב את שמו כ"ישכר".
- ↑ מבקר אצל הרבי
- ↑ בביקור ב-770