האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־19:48, 7 באפריל 2010 מאת שלום (שיחה | תרומות) (ביטול גרסה 61522 של Abhtur770 (שיחה))
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמל העמותה

אחת התוצאות המעשיות משיחתו של הרבי מכ"ח ניסן תנש"א בה דרש: "עשו כל אשר ביכולתכם להביא את הגאולה האמיתית והשלמה בפועל ממש", הייתה הקמתה של "האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה", אשר שמה לה מטרה לפעול בעזהי"ת להבאת הגאולה האמיתית והשלמה.

האגודה שהחלה לפעול להגברת התודעה בציבור הרחב בדבר הגאולה האמיתית והשלמה, יזמה בתמוז תשנ"א את הקמתו של עיתון "הגאולה האמיתית והשלימה", בתפוצה ארצית, ששימש כלי הסברה להפצת הרעיון בקרב הציבור הרחב.

כבר בתחילת פעילותה זכתה האגודה להתייחסות מיוחדת מהרבי לעיתון, כאשר לקח עמו את העיתון ל"אוהל" הציון הקדוש של האדמו"ר הקודם, רבי יוסף יצחק שניאורסון, וזאת בנוסף לתשובות וברכות נוספות להם זכינו.

לקיחת העיתון לאוהל שנעשתה בפומבי היוותה אות להתייחסותו החיובית של הרבי לעיתון ולפעולות האגודה בהפצת בשורת הגאולה.

במהלך החודשים הבאים הופיעו 39 גליונות אשר חוללו מהפך מחשבתי אצל חלק נכבד מהציבור הרחב (דתי והלא דתי כאחד) בכל הקשור לנושא הגאולה.

מאז ג' תמוז תשנ"ד החלה האגודה להו"ל את העלון השבועי "שיחת הגאולה", אשר התקבל בציבור בעניין ובאהדה רבה. העלון מופץ באלפי עותקים באמצעות בתי חב"ד ופעילים ברחבי הארץ.

יש לציין, כי הוצאת העלון נעשת כחלק מפעילות כללית של האגודה, המארגנת כינוסים וימי עיון לפעילים, כנסים בהשתתפות אלפים לחיזוק ההתקשרות לרבי, שיעורים והרצאות בענייני גאולה ומשיח, כמו גם הפקת אמצעי פרסום שונים: עלונים, סטיקרים ושלטים.

את האגודה הקים ומנהל כיום הרב זמרוני זעליג ציק.

בשנת תשס"ז, בעקבות אירועי ג' תמוז אותה שנה, אסר הרב מרדכי שמואל אשכנזי על הכנסת העלון שיחת הגאולה לבתי הכנסת בכפר חב"ד[1]. כמו כן, מחה בית דין רבני חב"ד על פעולות אלו[2].

הערות שוליים