רפאל נימוטין
הרב רפאל נימוטין (?-ט' ניסן תשס"ד) היה שוחט חסיד חב"ד שהתגורר בלנינגרד ומסר נפשו על מנת להעמיד שוחטים שומרי תורה ומצוות. בערוב ימיו עלה לארץ ישראל והתגורר בשכונת רמות א' בירושלים.
תולדות חיים
נולד בדווינסק בשנת תרס"ט לאביו החסיד ר' שמואל נימוטין.
בילדותו עברה משפחתו בהוראת אדמו"ר הרש"ב להתגורר בפטרבורג ואביו ניהל במקום מסעדה יהודית כשרה ובית הארחה, כדי שהעוברים ושבים בעיר יוכלו להתארח במקום ראוי לשומרי תורה ומצוות ולאכול מזון כשר.
בהיותו ילד צעיר, זכה לישון בחדר אחד יחד עם הרבי שהגיע בשנת תרפ"ד לבקר את חותנו לעתיד אדמו"ר הריי"צ שהתגורר באותה שעה בפטרבורג, והוא אף זכה שהרבי ילמד אותו הקלדה עיוורת כאות הוקרה על זה שנתן לו את מיטתו האישית.
לרגל הבר מצווה שלו נכנס ליחידות אצל אדמו"ר הריי"צ יחד עם אביו, ואדמו"ר הריי"צ הורה לו לקבוע מקום לתפילתו ולא להסתובב בשעת התפילה בבית הכנסת אנה ואנה כשידיו משחקות עם רצועות התפילין של ראש (ותוך כדי הדברים הראה אדמו"ר הריי"צ בידיו את התנועה של אלו שעושים כך). היה נכנס ויוצא בבית הגאון הראגאצ'ווי ר' יוסף ראזין בלענינגראד. בשנת תרצ"ז לאחרי שאביו הרב החסיד הר"ר שמואל הי"ד נאסר בשנת תרצ"ז, הוא הי' מהראשונים של העשרה הרוגי מלכות, נאסר בחודש מנ"א תרצ"ז, והרגו אותו במרתפי הנ.ק.וו.ד לאחרי שבועיים בחודש אלול תרצ"ז, הנה כל משפחת ניעמאיטין נשלחו לגלות מעיר לענינגראד, ובמיוחד ר' רפאל נשלח לגלות, בסיביר, והי' שם יותר מ20 שנה בגלות, עד לאחרי שנות ה50 ששוחרר לאחרי שסטאלין ימש"ו מת.
לאחר נישואיו באמצע שנות המלחמה, שאז ידי הנ.ק.וו.ד. הייתה עסוקה בעניני המחלמה, יצא ממקום גלותו, ונשא את זוג' מרת פאשע תחי', והמשיך להתגורר בעיר, עד שנאסר עוד הפעם לאחרי המלחמה, וכשהצליחו לתופסו נכלא ונשלח לגלות למשך 17 שנה, מהכלא נשלח לגלות לקזחסטאן בערים אלמא אטא וקוסטנאי. ולאחרי שיצא לחירות בסוף שנות החמישים למנינם, הנה היות שרכש את אומנות השחיטה בעת היותו צעיר לימים ושימש אצל זקינו הרב הגאון הרב החסיד הר"ר יהושע ניעמאיטין בעיר וויטעבסק,וקיבל ממנו קבלה. הנה לאחרי ששוחרר בשנות החמישים, ולא היו שוחטים בעיר לענינגראד, הנה הוא לקח על עצמו את מלכת הזביחה ועסק במסירות נפש בשחיטת בשר כשר תחת מגף השלטון הסובייטי, ואף עסק בהכשרת שוחטים אחרים באומנות זו חרף הסכנה שבדבר. המשטרה החשאית ערכה מרדף נרחב אחריו,
עם נפילת מסך הברזל, יצא את גבולות ברית המועצות ועלה לארץ הקודש, התיישב בשכונת רמות בירושלים, ונפטר בשיבה טובה בט' ניסן תשס"ד בגיל 95. הלוויתו יצאה מבית הלוויות שמגר, והוא ונטמן בבית העלמין בהר המנוחות.
על שמו הוקם "מכון ר"ן" במוסקבה, הנושא את שמו בראשי תיבות, וממשיך בדרכו העמדת שוחטים יראי שמים עבור הקהילת היהודית ברוסיה ובתפוצות.