כשרות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־05:51, 4 באפריל 2013 מאת שנוזל (שיחה | תרומות) (קישור מעגלי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

כשרות, מציינת דבר הנעשה באופן נכון וכשר, המותר על פי תורה.

שני מישורים

הכשרות מתחלקת באופן כללי לשני מישורים, הכשרות בעניני אכילה ושתיה, על המאכל להיות כשר ע"פ תורה, כל הסימנים הדרושים להיות בו אם המדובר הוא על בשר עופות או דגים, או כללי תרומות ומעשרות בפירות, והיתר אכילתם בשנת שמיטה.

המישור השני עוסק, בכשרות החפצים בהם האדם מתעסק, מה שהאדם רואה או שומע, האווירה הסובבת את האדם במשך חייו צריכה להיות כשרה, היינו מותאמת לפי תורה.

מבצע כשרות האכילה והשתיה

בשנת תשל"ה פתח את הרבי את מבצע כשרות.

ערך מורחב – מבצע כשרות האכילה והשתיה

כשרות הסביבה

בשיחת י"ט כסלו תשד"מ, הקדיש הרבי זמן נרחב בהסברת הבעייתיות שבתמונות של חיות לא כשרות וכד', ועל ההשפעה שיש בהם בחיי האדם, ובפרט על ילדים קטנים. שיחה זו אף הוגהה ע"י כ"ק אדמו"ר שליט"א ונדפסה בהוספות לליקוטי שיחות חכ"ה.