כינוס שלוחי הרבי לארץ הקודש

כינוס שלוחי הרבי לארץ הקודש הינו כינוס שנתי של השלוחים לארץ הקודש שנשלחו באופן אישי על ידי הרבי. הכינוס שהחל בשנת תשמ"א זכה להתייחסות מיוחדת מהרבי, ובעקבותיו ביקש הרבי שיארגנו כינוסים דומים לשלוחים בכל רחבי העולם, וכן כינוסים איזוריים.

כינוס השלוחים לארץ הקודש בשנת תשע"ג

הכינוס מאורגן כיום על ידי איגוד השלוחים לארץ הקודש בראשות הרב שמואל גרייזמאן והרב יהודה לייב איידלקופ. ובעבר הרב אברהם שמואל בוקעיט ע"ה

היסטוריהעריכה

בין השנים תשל"ו-תשל"ח שלח הרבי 3 קבוצות אברכים לארץ הקודש, שהתיישבו בהוראת הרבי בירושלים ובצפת, דבר שתרם לגיבוש משמעותי בין חברי הקבוצות.

בחודש שבט תשל"ט הורה הרבי לשלוחים להשתלב בתפקידי הוראה רבנות ושליחות ברחבי הארץ, וחברי הקבוצות התפזרו בכל ערי הארץ.

בחורף של שנת תשמ"א, יזם הרב זושא וילימובסקי מפגש ארצי, בהמשך למפגש בן שלושה ימים שהתקיים בצפת בשנת תשל"ט כדי להביא את הוראת הרבי לידי פועל. מפגש זה אורגן בסיועו של שלוחי הרבי הרב יוחנן גוראריה והרב יוסף יצחק ליברוב והיה אמור להתקיים ביום ראשון כ"ח אדר ראשון. המפגש יועד לראשי המשפחות בלבד, אך בהתוועדות של הרבי בשבת פרשת ויקהל הסמוכה לכינוס, הורה הרבי שבכינוס ישתתפו כל משפחות השלוחים אנשים נשים וטף, ובעקבות כך עם היוודע הוראת הרבי במוצאי שבת בניו יורק, קיימו המארגנים לפנות בוקר סבב טלפונים בין כל השלוחים, ודיווחו להם כי ברצונו של הרבי שבכינוס ישתתפו אנשים נשים וטף.

כינוס זה זכה לחביבות מיוחדת מהרבי, ששלח מידי שנה מכתב מיוחד למשתתפי הכנס בו נהג גם לבאר את שם המקום בו התקיים הכינוס וכן פרטים נוספים הקשורים אליו, וכן הזכיר אותו במספר התוועדויות[1] ואף ביקש שיחקו את הכינוס במקומות נוספים[2].

מלבד הכינוסים הראשונים, באופן מסורתי מתקיים הכינוס בסמיכות לכ"ף מנחם אב, יום הסתלקותו של רבי לוי יצחק שניאורסון, אביו של הרבי.

הכינוס הראשון שהתקיים בעקבות כינוס זה היה כינוס השלוחים האזורי של השלוחים בארצות הברית, שנוסד עקב הוראת הרבי לקראת הכינוס הרביעי של השלוחים לארת הקודש בשנת תשמ"ג.

מכתבי הרבי לכינוסעריכה

מידי שנה במכתב ששלח הרבי למשתתפים בכינוס, ביטא הרבי יחס מיוחד לכינוס, דבר שהתבטא בהתייחסויות מדוקדקות לפרטי הכינוס: מספרו הסידורי, התאריך, שם העיר והרחוב בו הוא מתקיים, שם המוסד שנבחר לקיים בו את הכינוס, ועוד.

בנוסף, מקפיד הרבי בכל מכתב להזכיר את כל רבותינו נשיאינו, וכן מכנה את החודש באופן חריג: "חודש דמזליה אריה".

מקום הכינוסעריכה

ראו גםעריכה

קישורים חיצונייםעריכה

הערות שוליים

  1. שיחת שבת פרשת ויקהל תשמ"א: "הדברים אמורים בקשר לכך שבימים אלו נערך כנס של השלוחים בארץ ישראל.. דהנה מה שהשלוחים מתכנסים הרי זה בכלל ענין גדול שהרי זה "הנאה להם והנאה לעולם", ובפרט שמתכנסים יחד באופן ד"הקהל את העם האנשים והנשים והטף", שכולם שייכים לשליחות זו - הן האנשים, הן הנשים והן ה"טף"". ובהמשך, התייחסויות נוספות ובהרחבה גדולה. בנוסף, הזכיר הרבי את הכינוס גם בשיחת שבת פרשת עקב תשמ"ג: "כאן המקום לדבר אודות "כינוס השלוחים", כדרכם להתאסף יחדיו בכל שנה". בשיחת שבת פרשת עקב תשד"מ: "כאן המקום להזכיר אודות "כינוס השלוחים" שנערך בארץ הקודש למחרת יום ההילולא דכ"ף אב". שיחת ש"פ ואתחנן תשמ"ח: "כאן המקום להזכיר אודות כינוס השלוחים בארצנו הקדושה, שמתקיים - בהשגחה פרטית - ביום ראשון הבא עלינו לטובה, מוצאי שבת קודש. ויהי רצון שיהיהי הכינוס בהצלחה רבה, ולכל לראש - לבחון את קיומן של ההחלטות הטובות שנתקבלו בכינוס שלפני זה, ולהוסיף עליהן כהנה וכהנה ("דמוסיף יוסיף"), ועד להוספה באופן של הרחבה". שיחת שבת פרשת עקב תשמ"ט: "ומכך באים לאחר מכן ליום הראשון י"ט מנחם אב.. ובפרט שביום זה מתקיים כינוס השלוחים בארץ הקודש בעיר "רמת ישי", ויש לומר ששם המקום מתאים לתוכן הכינוס - בקשר עם ענין הפצת המעיינות חוצה, המביא לאתי מר דא מלכא משיחא, אשר משיח הוא מ"גזע ישי", ובאופן של "רמת ישי", - מתוך עשירות".
  2. התוועדות מנחם אב תשמ"ג, התוועדויות חלק ד' עמוד 1907.
  3. דיווח ותמונות באתר חב"ד אינפו.