אהרון דוב הלפרין

הרב אהרן דב הלפרין (יליד שנת תשי"ד, 1954) הוא העורך הראשי של שבועון כפר חב"ד מאז הקמתו, ואחד מהכתבים הפובליציסטים הבולטים בחב"ד. בעבר, כיהן כמלמד בתלמוד תורה בכפר חב"ד.

הרב הלפרין

תולדות חיים

נולד בירושלים בכ"ז כסלו תשי"ד, לאביו הרב שמשון לייב הלפרין בנו של הרב חנניה יוסף הלפרין, נצר למשפחת צאצאי רבי שניאור זלמן מליאדי, בעל התניא והשולחן ערוך, מייסד חסידות חב"ד, ולמרים בתו של הרב יצחק דוד שאג-צוובנר.

כבן למשפחה חב"דית שורשית, היה מקורב לחסידות חב"ד ולכ"ק הרבי מלובביץ', ואולם את הלהט, החמימות, וההתקשרות האמיצה, קיבל מדודו, אחי אביו הגאון החסיד רבי שמואל אלעזר היילפרין זצ"ל, ראש ישיבת תורת אמת (חב"ד) ורב שכונת בית ישראל בירושלים, והחל ללמוד תניא ומאמרי חסידות.

בצעירותו למד בישיבת קול תורה הליטאית, שם השתתף בשיעורי ספר התניא שהתקיימו בשיתוף עם הרב שבתי סלבטיצקי ותמלמידים נבחרים נוספים, באמצע שנת תש"ל (1970).עבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית שבכפר חב"ד בהשתדלותו של הרב יוסף צבי הלוי סגל, ראש כולל צמח צדק.


בחג הפורים תש"ל הגיע לראשונה לישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד שם השתתף בהתוועדות של המשפיע הרב שלמה חיים קסלמן, ובעקבותיה עבר ללמוד בישיבה. לקראת חודש ניסן תשל"ג נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770, ונשאר ללמוד שם שנה שלימה עד לחודש ניסן תשל"ד.

עם סיום מסלול לימודיו, נשא את רעייתו חיה ברכה הלפרין, בת ר' זושא ריבקין, ועבר לגור בכפר חב"ד.

לאחר נישואיו שימש כמלמד באהלי תורה כפר חב"ד. בעקבות התקפות המתנגדים על תהלוכות ל"ג בעמר בשנת תש"מ הקים בכפר חב"ד יחד עם ר' יצחק מאיר סוסובר את שבועון כפר חב"ד.

 

בעבר כתב תחת השם ד. אהרן.

במשך שנים שימש כחבר בועד למען שלימות העם וסייע בעריכת הגיליון "שלימות".

בכ"ו טבת תש"נ נפטרה אשתו. לאחר מספר שנים נשא את מרת רחל הלפרין.

לאחר פרישתה של עורכת המוסף לנשים 'משפחה חסידית' הרבנית פרדי ברוד, הוחלף התפקיד על ידי רעייתו מרת הלפרין.

ביקורת

במהלך השנים ספג ביקורת נוקבת מאת עמיתים חב"דיים שטענו כי הוא אינו מדייק בסיפורים הנכתבים על ידו, והוא מרשה לעצמו לשנות ולעוות אותם על מנת להלהיב את הקוראים. בראש המבקרים עמד הרב יהושע מונדשיין, שנהג מעת לעת לפרסם טורים נוקבים נגד הסיפורים המתפרסמים על ידו[1].

בשנת תשע"ג ההתפלמסות עלתה שלב, כאשר הרב הלפרין הגיב לטענות שהושמעו נגדו[2], והמבקרים לא קיבלו את דבריו.

ספריו

  • ורבים השיב מעוון - ליקוט סיפורים שפירסם במהלך השנים בשבועון כפר חב"ד (2 חלקים).
  • מעשה ברבי - לקט סיפורים מהרבי על סדר הגדה של פסח (אדר תשע"ד).
  • פרשיות עם הרבי - סדרת ספרים המלקטת סיפורים על הרבי בקשר לפרשיות השבוע (ספר בראשית - אלול תשע"ד, ספר שמות - טבת תשע"ה).
  • סיפורי סבא - סדרת ספרי ילדים לגיל הרך (עד יצא בסדרה הספר 'מלאך עם מצלמה', טבת תשע"ה[3]).
  • כמותו ממש - סיפורים מעניינים על שלוחים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים