משתמש:ישראל בטח בהשם/אהלי תמימים

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אהלי תמימים

לוגו הישיבה
אפיון ישיבה קטנה
תאריך יסוד אלול תשע"ד
מיקום כפר חב"ד
מייסד הרב שמואל רייניץ
ראש הישיבה הרב משה הלל
מנהל גשמי הרב מרדכי פרידמן
מספר תלמידים 110

ישיבת אוהלי תמימים היא מסגרת לימודים חב"דית המיועדת לנערים בגילאי 13-16 (ישיבה קטנה), הישיבה מיועדת לתלמידים שאינם מעוניינים ללמוד לימודי קודש לאורך כל היום. התלמידים לומדים לפני הצהריים לימודי קודש ולאחר מכן חשמל ואלקטרוניקה ומסונפת לרשת החינוך הארצית 'עתיד'.

הישיבה ממוקמת בכפר חב"ד, ומונה נכון לשנת תשפ"ב קרוב ל-110 תמימים.

היסטוריה

חזית בניין הישיבה

הישיבה נוסדה לקראת שנת הלימודים תשע"ו[1] על ידי הרב שמואל רייניץ במתחם בית הספר למלאכה[2] במטרה להעניק לבנים למשפחות חב"דיות הרוצים גיוון ומעוניינים במסגרת שונה מישיבות תות"ל המוכרות אך עם זאת מעוניינים ללמוד בשקידה בשילוב הכשרה מקצועית ובמטרה להמשיך את הרעיון החינוכי של בית הספר למלאכה שהוקם בהנחיית הרבי.

רשת החינוך עתיד היא זו שאחראית על מקצועות החול ועמותה נוספת אחראית על העניינים הגשמיים הנוספים, הנהלת הישיבה היא זו שאחראית באופן בלעדי על מערכת הלימודים הרוחנית.

ישיבת תומכי תמימים המרכזית בכפר חב"ד מפקחת על הנעשה בישיבה ותלמידיה עוזרים רבות להחדרת הווי חסידי בתלמידים הצעירים.

נכון לשנת הלימודים תשפ"ב לומדים בישיבה כ-110 תלמידים.

מערך הלימודים

בישיבה קיימות כיתות מרווחות, וקטנות במספר התלמידים, בנוסף השיעורים קצרים יותר ומתקיימות הרבה הפסקות לצורך התרעננות, תכנית הלימודים כוללת לימוד גמרא לעיון ולבקיאות, במסכתות הנלמדות בישיבות חב"ד בהתאם לתוכנית ייחודית שנערכת ומותאמת לתלמידים על ידי ראש הישיבה, וכן תכנית מיוחדת בלימוד הלכה וחסידות.

בישיבה מתקיימים שיטות חדשניות הכוללות בין השאר מצגות מתקדמות, שיעורים ממוקדים, המחשות וסיכומים, ובנוסף מקפידים להתאים את קצב הלמידה ואופייה לכל תלמיד.

לאורך השנה מקיימת הישיבה פעילויות מגוונות בכדי לעודד את התלמידים להנהגה חסידית ולחבר אותם לאווירה של קדושה מתוך שמחה ורצון. בין השאר נערכים מבצעים נושאי פרסים ואירועים שונים המעצימים את התלמיד ובעזרת המשפיעים בישיבה המלווים באופן אישי כל אחד מהתלמידים מאפשרים לו לראות את הטוב והיופי שבהנהגות חסידיות.

בימי שישי יוצאים התמימים למבצע תפילין לערים באזור המרכז.

העשרה והפעלות חברתיות

בישיבה מתקיימים מספר סדנאות בהם מתנסים התלמידים בעשייה של ממש[3] ובנוסף לכך, לאחר סיום יום הלימודים הרשמי מתקיימים בישיבה חוגי העשרה במגוון תחומים: ציור, מוזיקה ועוד. כל תלמיד יכול לבחור את החוגים המועדפים עליו, והצוות מעניק חשיבות רבה להשתתפות בחוגים והתקדמות רצינית בתחום, המחזקת גם את האחריות האישית בקרב המשתתף.

בנוסף, הישיבה דואגת לחדרים גדולים ומרווחים ולאוכל בריא ומזין ואף לרשות התלמידים עומדים מגרשי ספורט חדישים ונוחים, ובימי הקיץ הם נהנים גם מגישה לבריכה השוכנת בסמוך לישיבה. לאורך השנה מתקיימים טיולים שונים בחיק הטבע ועוד. במגמות חשמל, מכונאות רכב, אלקטרוניקה, מחשבים, ולוגיסטיקה ממחושבת.

צוות הישיבה

בישיבת למעלה מ-25 אנשי צוות, ומלבדם גם מוסרי שיעורים פרטיים, 'שלוחים' המסייעים לאווירת ה'התקשרות' לרבי, יועץ דידקטי הבוחן ועוקב אחר דרכי הלימוד והמלמדים, ובנוסף,מלווים את התלמידים בקביעות יועצים חינוכיים מוסמכים, עובד סוציאלי ופסיכולוג, המעניקים מענה מקצועי מלא במקרים הנדרשים.

ראש הישיבה: הרב משה הלל. מנהל הישיבה: הרב שמואל רייניץ. מנהל חינוכי: הרב אליהו וילהלם. מנהל הפנימיה: הרב מרדכי פרידמן. סגן מנהל הישיבה ומשגיח: הרב חיים דוד קוללי. מגידי שיעור : הרב משה הלל, הרב אהרן הלפרין, הרב יהודה מעטוף. משפיעים : הרב משה וישצקי, הרב מענדי אלפרוביץ. יועצים חינוכיים: ר' משה גכטמן, ר' צבי וייס.

צוות הישיבה בעבר

משפיעים: ר' ישראל לאופר. ר' מענדי ירוסלבסקי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. הפרטים נחשפים: הישיבה החדשה 'אהלי תמימים' שתקום בכפר חב"ד ■ מיוחד לקישור שטורעם
  2. לאחר שעבר שיפוץ נרחב ומקיף
  3. תכנון ובנייה של מערכות חשמל, מכונאות רכב, פיתוח וייצור פתרונות ייחודיים ועוד ובכל ברמה הגבוהה ביותר