רחמים אנטיאן

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־04:58, 24 במרץ 2014 מאת שלום בוט (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – "]]]" ב־"]]")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

[[תמונה:רחמים אנטיאן.jpg|left|thumb|250px|ר' רחמים אנטיאן בחלוקת הדולרים אצל הרבי] ר' רחמים אנטיאן (רמי) היה חסיד חב"ד, איש עסקים, עסקן ופעיל בהפצת בשורת הגאולה.

בעברו שימש ככתב ספורט בעיתונות. חזר בתשובה, וניהל במשך תקופה את ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש בצפת.

בהמשך חייו עבר לגור בקראון הייטס, הצליח מאוד בעסקים, וצבר הון רב. בין עסקיו היו חברת מוצרי נקיון, וחברה למכירת מוצרים דרך הטלויזיה.

התפרסם כמכניס אורחים גדול ונגיד חסידי בקנה מידה גדול. תרם בעיקר לצורכי הפצת בשורת הגאולה והגואל, ואף הקים את "קרן המיליון" לשם כך, באמצעותה חילק בפועל למעלה מחמש מיליון דולר.

יזם את קונגרס משיח העולמי לקבלת פני משיח המתקיים מדי שנה על ידי מרכז חב"ד העולמי לקבלת פני משיח.

ארגן את מעמד ההתאחדות העולמי (סאטלייט) ביו"ד שבט תשנ"ו בין חמש יבשות.

יחד עם פעולתו בפרסום בשורת הגאולה, וכחלק מאישיותו המיוחדת, היה בקי מופלג בתורת החסידות. בשיעור השבועי ב'המשך תרס"ו' שהתקיים בביתו, בו השתתפו אברכים ומשפיעים משכונת 'קראון הייטס', הדהים את הנוכחים בידיעותיו ובהבנתו. בקיאות זו הורגשה היטב גם בשיעורי ה'דבר מלכות' אותם מסר בטוב טעם ובהסברה בהירה בבית חב"ד ברמת גן בניהולו של הרב מרדכי גל.

במחצית השניה של שנות הנו"נים ירד מנכסיו ועבר להתגורר בישוב שערי תקוה בארץ הקודש, וניהל את בית חב"ד במקום.

נפטר לאחר ההקפות מהתקף לב בליל שמחת תורה תשס"ב בשערי תקווה והוא בשיא ימיו.

צפייה למשיח

בשנת תשמ"א, ארגן החסיד ר' רחמים אנטיאן קייטנה לילדים בצפת, תחת הסיסמה והכותרת: "אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח".

כשהסתימה הקייטנה, והמשיח עדיין לא בא, אחד הילדים שהיה חדור כל כך בכמיהה לביאת המשיח, לא פסק מלדבר על כך, עד כדי כך שהיה עולה לגג בלילות כדי לחפש את משיח... הורי הילד, שלא שמרו תורה ומצוות חששו שהוא יצא מדעתו.

בשנת תנש"א, לאחר שיחת הרבי בכ"ח ניסן, נזכר רמי באותו אירוע - וכתב לרבי את הסיפור, וסיים בכאב: "ואני שואל, רבונו של עולם! ולו רק בגלל ילד יהודי אחד שאחרי אלפיים שנה ש"אותותינו לא ראינו" - שכלתה נפשו בציפייה למשיח האם אין זה מן הראוי שתבוא כבר הגאולה על-ידי מלך המשיח?!...".

על כך ענה הרבי: "והרי זו טענתי בשיחה הידועה, אזכעה"צ".

שבועון בית משיח

פעולות לזכרו

בחודש סיוון תש"ע הודיעה משפחתו על התחלת כתיבת ספר תורה לעילוי נשמתו. בחודש אדר ב' תשע"א נערך מעמד הכנסת ספר התורה להיכל ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת[1] - שהרב אנטיאן זכה להיות ממקימיה ומייסדיה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים