דויד הכהן כהן
הרב דוד הכהן כהן (כ' אדר א', ה'תש"ו) מנהל פנימיית "בית יעקב" בירושלים בעבר, וכיום משלוחי הרבי לכותל המערבי, ומקורב לשולחנם של גדולי ישראל.
תולדות חיים
הרב דויד כהן נולד בכ' אדר א' ה'תש"ו לאמו מרת חווה רחל ולאביו הרב אליהו הכהן, במשפחה ירושלמית ותיקה, ששורשיה בעיר יאזד 'עיר הכהנים' שבפרס.
לקראת סוף זמן שלטון הטורקים בארץ ישראל, עלה סב המשפחה ר' עזרא הכהן עם משפחתו לארץ הקודש, בדרכם עברו דרך עיראק ושם שהה תקופה קצרה ר' עזרא במחיצת בעל הבן איש חי.
משפחת כהן היו מהחלוצים הראשונים בשנותיה הראשונות של שכונת מאה שערים. מכיון שרצה להבטיח את הצביון היהודי והיראת שמים של משפחתו שלח ר' עזרא את בנו יחידו ללמוד בישיבת נובהרדוק שרבניה היו מגדולי בעלי המוסר.
בביקור הרבי הריי"צ בארץ הקודש יצאו לקבל את פניו ר' עזרא ובנו ר' אליהו בתחנת הרכבת.
כעבור זמן מה, כתב ר' אליהו לרבי הריי"צ על מצוקה כלכלית שהייתה אז בביתו, והרבי הריי"צ שלח לו בתגובה שלושה דולרים. מספרים, שבהשגחה פרטית זכה ר' אליהו ששלושה מבניו הקימו את ביתם לאחר הנישואין, בדרך חב"ד ליובאוויטש במסירות והתקשרות לרבי.
נסיעתו לרבי
הרב כהן נסע לבית חיינו בפעם הראשונה להסתופף ולשהות בכל חודש תשרי ה'תשל"ה במחיצת הרבי שליט"א.
במשך חודש החגים זכה לקירובים רבים מאת הקודש.
כשהרב כהן נכנס ליחידות לרבי ועמד במפתן דלת גן עדן העליון אמר לו הרבי "בטח יהודי שבא מירושלים עיה"ק מדבר באידיש.." והרבי המשיך איתו את היחידות באידיש.
היות ובשנה זו יצא הרבי בקריאה במבצע נש"ק והרב כהן היה אז באותו הזמן המנהל של פנימיית בנות 'בית יעקב' בירושלים, טען בפני הרבי שהבנות לא מקבלות את דבריו בעניין נרות שבת, כאן הרבי עצר ובמבט מחייך אמר: "תאמר להם שזה כבר מופיע בילקוט שמעוני "אם אתם משמרין נרות של שבת אני מראה לכם נרות של ציון".
וכאן הרבי ממש נשמע בקולו הקדוש צוחק והוסיף: "והילקוט שמעוני נדפס שנים רבות לפני שנולדתי .."[1].
בתוך אחת משיחותיו הק' שנשא הרבי באותו חודש אמר "כאן המענה לאותם מנהלי מוסדות ששאלו כיצד להסביר זאת.." והזכיר את את הטענות על מבצע נש"ק וענה עליהם.
באותו תשרי קרה שהרבי נכנס לאחת התפילות, וקודם התפילה ראה ר' דוד שי' ספרים מפוזרים ליד הבימה והחליט שזה לא מתאים שהרבי ייכנס ויראה את זה, והניח אותם אחד על השני באיזה כוך קרוב לבימה, כשנכנס הרבי לתפילה והגיע עד לבמה, עצר ופנה לרב כהן ואמר לו בלה"ק: "כידוע שיש סדר שלא מניחים סידור על חומש וחומש על סידור.." מספר הרב כהן שי' בעצמו, ראיתי כאן ממש במוחש ובגלוי את רוח קודשו של הרבי מה"מ, כי שסידרתי את הספרים היה זה קודם שנכנס הרבי לתפילה.
בא' ההתוועדויות קודש הכניס בקבוק משקה קטן ע"מ לקבלו בחלוקת משקה והנה הגיע תורו והרבי קרא לו והביא לו בקבוק גדול, א' המזכירים ציין בפני הרבי שהבקבוק הגדול הגיש הרב החסיד זמרוני ציק מבת ים, והרבי רמז שהוא יודע מה שהוא עושה, וככה הרב כהן קיבל את בקבוקו של הרב ציק ע"מ לחלקו בירושלים, והרב ציק את הבקבוק הקטן של הרב כהן...
בהגיעו לגיל נישואין, התחתן עם רעייתו מרת יונה, וקבע את מגוריו בסמיכות לשיכון חב"ד ירושלים.
במשך שנים רבות ניהל את פנימיית בית יעקב בעיר, ולאחר פרישתו לגמלאות החל להתנדב בקביעות בדוכן חב"ד בכותל המערבי, כאשר מידי יום נמנה על מתפללי המניין הראשון בשיכון חב"ד, ומייד לאחר מכן יוצא לפעילות במשך שעות ארוכות בכותל המערבי.
מתארח על שולחנם של גדולי ישראל ונוהג להשתתף בטישים ובשולחנות שעורכים האדמו"רים בירושלים.
אילן יוחסין
משפחתו
- אחיו, ר' שמעון הכהן, כהן - שיכון חב"ד ירושלים
- אחיו, ר' יחזקאל הכהן, כהן - רמת שלמה ירושלים (ז"ל)
- אחיו, הרה"ח ר' מרדכי הכהן, כהן - ירושלים
- אחיו, הרה"ג ר' יוסף חיים הכהן, כהן ראש כולל אברכים - ירושלים.
- בנו, ר' מנחם כהן - מרבני ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת
- בנו, הרב שניאור זלמן כהן - שליח הרבי ורב קהילת חב"ד בהר חומה, ירושלים
- בנו, ר' יוסף יצחק עזרא כהן - ירושלים
- בנו, ר' ישראל חיים שרגא כהן - מנהל במוסדות תורת אמת ירושלים, וממארגני ועידת המחנכים הארצית
הערות שוליים
- ↑ מרת נאגל מקראון הייטס סיפרה שבבחרותה התלבטה היכן ללמוד והרבי ייעץ לה על בית יעקב בירושלים ושיש שם אברך בשם ר' דוד כהן שצריך עזרה במבצע נש"ק.