זמרוני זליג ציק

הרב זימרוני זעליג ציק הינו משפיע שליח הרבי ומנהל בית חב"ד בעיר בת ים, יושב ראש האגודה למען הגאולה האמיתית והשלימה ומחברי איגוד המשפיעים. בעבר עמד בראש ישיבת הדר התמימים בבת ים שנסגרה.

הרב זמרוני ציק

קורות חייו

הרב זמרוני נולד במשפחה המשתייכת לזרם המזרחי. בצעירותו למד בישיבה התיכונית שבמושב נחלים. בעת שירותו הצבאי התקרב אל חסידות חב"ד על ידי הרב אהרון טננבוים שהיה באותו הזמן בצבא, איתו למד פרק מספר התניא. מהצבא עשה את דרכו אל ישיבות חב"ד. מאוחר יותר נשלח על ידי הרבי לשליחות בישיבת נחלים וקירב הרבה בחורים לחסידות חב"ד. הנהלת הישיבה שלא ראתה זאת בעין יפה, פיטרה אותו. במשך הזמן החל ללמוד אצל המשפיע הרב מאיר בליז'ינסקי והיה מתלמידיו המקורבים. לאחר פטירת הרב בליז'ינסקי, היה תלמידו של המשפיע הרב מענדל פוטרפס, אשר אישר לו, על פי הוראת הרבי שליט"א, להניח ארבעה זוגות תפילין.

בשנת תשל"ד פתח הרב זמרוני בית חב"ד בעיר בת ים. היה זה המרכז החב"די הראשון בעולם שכונה "בית חב"ד" [1]. כמו כן היה הראשון שהפעיל מאפיית מצות לילדים[דרוש מקור] והוביל את הטנק המבצעים הראשון[דרוש מקור], שהיה רכב רגיל ועליו רמקולים ובתוכו עשרות ספרי קודש.

פרשת הצומות

בחודש שבט שנת תש"ע הוציא הרב גדליה אקסלרוד מכתב בו הוא קורא שלא להשתתף בכינוס אותו אירגן הרב זמרוני לרגל י' בשבט באותה שנה. במכתבו טוען הרב אקסלרוד שהרב זימרוני נוהג היפך מהשולחן ערוך (אכילה בצום שבעה עשר בתמוז[2], ביטול נפילת אפים וכן השקפה שגויה בנושא אחדות ה') וקרא להטיל עליו חרם, אם לא יחזור בו[3]. מכתב זה עורר הדים רבים בקרב חסידי חב"ד[4] והרב זמרוני הוציא גלויי דעת, בו הוא מכחיש את המיוחס לו[5]. לקראת ג' בתמוז אף פרסם הרב זמרוני וידיאו בו הוא מצהיר שהוא צם בכל ד' הצומות שקבעו חז"ל ולא הורה מעולם לאדם שלא לצום[6].


משפיע

בסוף שנות הלמ"דים מינה הרבי את הרב ציק למשפיע באה"ק ובתור כך קיבל מהרבי את קונטרס אהבת ישראל, ואכן, מאז הוא משמש כמשפיע אנ"ש והתמימים באה"ק וכ'עשה לך רב' של רבים. כמו כן היה ממייסדי איגוד המשפיעים באה"ק.

ממחזקי האמונה

ביום ג' בתמוז תשנ"ד כשכל העולם היה תחת בלבול עצום, היה הרב ציק הראשון שהכריז לעין-כל מול כל התקשורת ללא חת שהרבי מלויבאוויטש חי וקיים וערךהתוועדויות של שמחה במשך כל אותה שבוע ובסוף השבוע הוציא את עיתון הגאולה בפורמט צבעוני שהכותרת היתה "הרבי מלך המשיח חי וקיים" כן היה מהראשונים שאמרו על הרבי את התואר שליט"א אחרי ג' תמוז.

ראו גם

קישורים חיצונים

הערות שוליים