חיים יהודה גרינברג: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
שורה 31: שורה 31:
[[קטגוריה:אישים בביתר עילית]]
[[קטגוריה:אישים בביתר עילית]]
[[קטגוריה:משפחת חזן]]
[[קטגוריה:משפחת חזן]]
[[קטגוריה:בוגרי תורת אמת ירושלים]]
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים כפר חב"ד]]

גרסה אחרונה מ־16:09, 31 בדצמבר 2024

הרב גרינברג נושא דברים במהלך חנוכת כיכר השלוחים בביתר עילית (תשפ"ג)

הרב חיים יהודה גרינברג (יליד שנת תשכ"ח) הוא שליח הרבי בביתר עילית, מנהל 'מרכז חב"ד ביתר עילית' בעיר.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בכ"ח תשרי תשכ"ח בבני ברק לאביו הרב משה גרינברג.

בהיותו ילד בגיל 12 נסע עם אביו לרבי לקראת חודש החגים וזכה להיכנס ליחידות באחת התקופות האחרונות שהאורחים זכו להיכנס ליחידות פרטית בחדרו של הרבי, והרבי בירך אותו שיגדל לחסיד ירא שמים ולמדן.

לאחר היחידות זכה לקבל יחד עם אביו תניא בחתימת הרבי באמצעות המזכירים[1].

בבחרותו למד בישיבת תורת אמת, תומכי תמימים בכפר חב"ד, ובזמן לימודיו בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770, היה מהמתעסקים בהקמת הספריות לתורת כ"ק אדמו"ר שליט"א ב-770 וברחבי תבל , כמו כן הקים את אירגון המעשה הוא העיקר ששלח במוצ"ש את ההוראות של הרבי מההתוועדות לכל רחבי תבל, בשנים תש"נ -תשנ"ב ניהל את המשרד של היחידות לגבירים מטעם המזכירות של הרבי, מחנה ישראל דעוועלאפמעד פונד.

בחודש שבט תשנ"א בא בקשרי השידוכין עם רעייתו מרת שרה דינה בת הרב נתן וולף ועל שאלתו את הרבי היכן לגור אחרי החתונה שמתקיימת בארה"ק, קיבל תשובה "קדימה להישאר בארה"ק"

לאחר חתונתו הקים בשליחות ובברכת הרבי את מרכז גוטניק בירושלים לעולים מחבר העמים, שהיה בה ישיבה, כולל, מרכז להפצת יהדות וסיוע גשמי, ואירגן את החגיגה השנתית של בר מצווה ל1000 ילדים עולים מחבר העמים ברחבת הכותל לכבודו של הרבי ליום הולדתו יא' ניסן.

בהמשך עם התהוות הקהילה החב"דית בביתר קיבל הסכמה וברכה מהרבי לגור בעיר ונמנה על ראשוני חסידי חב"ד שהתיישבו בעיר, והיה שותף פעיל בהתבססות הקהילה, הקים את מרכז חב"ד (הקמפוס) וכן הקים את חיידר אהלי מנחם בביתר, בשנת תשפ"ב הקים את בנין 770 בשכונת הדס ומשמש שם כמשפיע בית הכנסת.

כיום משמש כמנהל היכל מנחם - מרכז חב"ד ביתר עילית.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • חתנו, ר' יוסף הלוי לוין
  • ר' מנחם מענדל גרינברג
  • ר' לוי יצחק גרינברג

הערות שוליים

  1. כפי הסדר באותן שנים. אך בשונה מרבים אחרים שקיבלו תניא לא חתום, כיון שהרבי לא חתם על כל הספרים, אביו התעקש להמתין עד שיגיעו ספרים חתומים והיה מהבודדים שזכו לקבל את התניא כשהוא חתום.