אלכסנדר ריינין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "ולאמו" ב־"ול")
 
שורה 3: שורה 3:


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בשנת [[תרמ"א]]{{הערה|על פי רשומות בית העלמין מונטיפיורי, שנפטר בכ"ד אלול תשי"ח בגיל 78.}} לאביו ר' ברוך{{הערה|1=על פי נוסח המצבה. ראו [www.geni.com/photo/view/6000000063804153300?album_type=photos_of_me&photo_id=6000000105906993993 תמונה של אביו באתר GENI]. נולד בשנת תר"ד בשקלוב שבבלרוס, ונפטר בא' תמוז תרפ"ה ונטמן בוורשה שבפולין.}}, ולאמו מרת מרים איטא גיטל לבית פרומעס{{הערה|בתו של אריה לייב בן נחום פרומעס. נולדה בשנת תר"ה, ונפטרה בכ"א שבט תרפ"ה, ונטמנה בבית העלמין של העיירה לה-שו-דה-פונד שבשוויץ סמוך לגבול צרפת.}}.
נולד בשנת [[תרמ"א]]{{הערה|על פי רשומות בית העלמין מונטיפיורי, שנפטר בכ"ד אלול תשי"ח בגיל 78.}} לאביו ר' ברוך{{הערה|1=על פי נוסח המצבה. ראו [www.geni.com/photo/view/6000000063804153300?album_type=photos_of_me&photo_id=6000000105906993993 תמונה של אביו באתר GENI]. נולד בשנת תר"ד בשקלוב שבבלרוס, ונפטר בא' תמוז תרפ"ה ונטמן בוורשה שבפולין.}}, ול מרת מרים איטא גיטל לבית פרומעס{{הערה|בתו של אריה לייב בן נחום פרומעס. נולדה בשנת תר"ה, ונפטרה בכ"א שבט תרפ"ה, ונטמנה בבית העלמין של העיירה לה-שו-דה-פונד שבשוויץ סמוך לגבול צרפת.}}.


נישא עם רעייתו מרת סילביה בת החסיד הרב [[שניאור זלמן זליגסון]].
נישא עם רעייתו מרת סילביה בת החסיד הרב [[שניאור זלמן זליגסון]].

גרסה אחרונה מ־00:35, 30 בדצמבר 2024

ר' סנדר ריינין

ר' חיים אברהם אלכסנדר יצחק ריינין (תרמ"א - כ"ד אלול תשי"ח) היה חסיד שזכה לקירובים מיוחדים משלושה מנשיאי חב"ד, אדמו"ר הרש"ב, אדמו"ר הריי"צ, והרבי.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בשנת תרמ"א[1] לאביו ר' ברוך[2], ול מרת מרים איטא גיטל לבית פרומעס[3].

נישא עם רעייתו מרת סילביה בת החסיד הרב שניאור זלמן זליגסון.

לאורך שנותיו סייע רבות לעניני רבותינו נשיאינו בגופו ובממונו, אך היה נחבא אל הכלים ועשה הכל מבלי להתבלט.

בשנים תרצ"א-תרצ"ט גר עם רעייתו בצרפת ומאחר שרעייתו הכירה את הרבנית חיה מושקא עוד מנעוריה, היו מבקרות זו את זו וכך התקרב אל הרבי[4].

במכתב של הרבי משנת ה'ש"ת העוסק במאמצי ההצלה מצרפת לאחר הכיבוש הנאצי נכתב (בצרפתית): "יש לי טובה אישית לבקש מאתכם: המדובר הוא אודות ידיד יקר למשפחתנו מר אלכסנדר ריינין. גר בפאריז ומבקש לסדר אפידייוויט עבורו ועבור אשתו סילביה".

לאחר הגיעו לארצות הברית היה מן הקרואים אצל אדמו"ר הריי"צ בימי המועדים ומקורב ביותר לרבי.

לאחר פטירת זוגתו סילביא בשנת תשי"ג[5] - קיבל הזמנה מהרבי או הרבנית שיבוא לגור איתם. במשך כמה שבועות הוא התגורר בקומה השלישית בביתו הפרטי של הרבי[6].

זכה לקירובים מיוחדים משלושה מרבותינו נשיאינו, אדמו"ר הרש"ב, אדמו"ר הריי"צ והרבי, דבר שהתבטא גם במכתבים הרבים שקיבל ובאיזכורים שלו במכתבי רבותינו נשיאינו לחסידים אחרים.

נפטר בגיל 78 בכ"ד אלול תשי"ח ונטמן בחלקת חב"ד בבית העלמין מונטיפיורי בסמיכות לאוהל הרבי הריי"צ (שורה אחת מאחורי האוהל). לא זכה לפרי בטן וקרובו היחיד היה ר' ברוך גורלין בן אחותו שבזכות דודו זכה אף הוא לקשר קרוב עם הרבי.

בהתוועדות שקיים הרבי בשבת פרשת ניצבים, בתוך השבעה לפטירתו, דיבר הרבי אודותיו דברים מפליאים. הרבי התבטא שהוא יושב עכשיו בגן עדן ושומע חסידות מפיו של אדמו"ר הריי"צ[7]. באותה שיחה הוסיף הרבי ודיבר על כך שלא נספד כהלכה, הרבה לדבר בשבחו וביקש שכל הקהל יאמרו לחיים לזכר נשמתו.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

לרב ריינין ורעייתו לא נולדו ילדים.

  • אחיו, ר' נחום זלמן ריינין
  • אחיו, ר' אהרון שמואל ריינין
  • אחותו, מרת חיה אסתר זוכרמן
  • אחותו, מרת צייטא רבינוביץ
  • אחותו, מרת שרה שפרה (סוניה) גורלין

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • רפאל דינרי, ידידו של הרבי, שבועון בית משיח גליון 894, ע' 104

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. על פי רשומות בית העלמין מונטיפיורי, שנפטר בכ"ד אלול תשי"ח בגיל 78.
  2. על פי נוסח המצבה. ראו [www.geni.com/photo/view/6000000063804153300?album_type=photos_of_me&photo_id=6000000105906993993 תמונה של אביו באתר GENI]. נולד בשנת תר"ד בשקלוב שבבלרוס, ונפטר בא' תמוז תרפ"ה ונטמן בוורשה שבפולין.
  3. בתו של אריה לייב בן נחום פרומעס. נולדה בשנת תר"ה, ונפטרה בכ"א שבט תרפ"ה, ונטמנה בבית העלמין של העיירה לה-שו-דה-פונד שבשוויץ סמוך לגבול צרפת.
  4. מוסף 'בית חיינו' של שבועון כפר חב"ד גל' 530 ומשם כמה פרטים שבערך
  5. תורת מנחם תשי"ג חלק א' עמוד 176.
  6. לפי עדות המשב"ק הרב יעקב צבי הולצמן.
  7. מפי המזכיר הרב יהודה לייב גרונר.