חיים יהודה קרינסקי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
(סוד ה' ליראיו)
שורה 12: שורה 12:
זכה לשמש במסירות את [[הרבנית חיה מושקא]] ע"ה.
זכה לשמש במסירות את [[הרבנית חיה מושקא]] ע"ה.


הרב קרינסקי החל לכהן כמזכיר של הרבי בשנת [[תשי"ח]]. בנוסף שימש דובר חב"ד בארצות הברית וכנהג של הרבי ל[[אוהל אדמו"ר הריי"צ]], ואף נכח במקום בעת האירוע ב[[כ"ז אדר תשנ"ב]]. בעת נסיעתו עם הרבי הרבי היה משוחח עמו ומטיל עליו תפקידים שונים
הרב קרינסקי החל לכהן כמזכיר של הרבי בשנת [[תשי"ח]]. בנוסף שימש דובר חב"ד בארצות הברית וכנהג של הרבי ל[[אוהל אדמו"ר הריי"צ]], ואף נכח במקום בעת האירוע ב[[כ"ז אדר תשנ"ב]].
   
   
בשנת [[תשמ"ז]] עזב בפקודת [[הרבי]] את תפקיד המזכירות ואת תפקיד הנהיגה לשבוע אחד בלבד עקב בעיות שהתעוררו, ולאחר בירורים החזירו הרבי לשמש כמזכיר וכנהג.
בשנת [[תשמ"ז]] עזב בפקודת [[הרבי]] את תפקיד המזכירות ואת תפקיד הנהיגה לשבוע אחד בלבד עקב בעיות שהתעוררו, ולאחר בירורים החזירו הרבי לשמש כמזכיר וכנהג.

גרסה מ־13:46, 23 באפריל 2010

קובץ:קרינסקי.JPG
ר' יהודה קרינסקי

ר' חיים יהודה קרינסקי הוא מזכירו של הרבי וזכה להתמנות על ידי הרבי כחבר במחנה ישראל, מרכז לעניני חינוך ומזכיר אגודת חסידי חב"ד.

נולד בארצות הברית לאביו החסיד ר' שמעיה קרינסקי. בעקבות אחיו הגדולים החל ללמוד בישיבות חב"ד - בתחילה באחי תמימים ולאחר מכן בתומכי תמימים 770.

בשנת תשי"ד לערך החל לנהוג ברכבו של הרבי.

מונה למזכיר אגודת חסידי חב"ד בשנת תשל"ב לבקשת הרב חמ"א חודקוב, יו"ר אגודת חסידי חב"ד.

בשנת תשמ"ט מונה לחבר ראשי בהנהלת מחנה ישראל ובשנת תשנ"ח מונה למנכ"ל, לאחר פטירתו של המנכ"ל הקודם, הרב ד"ר ניסן מינדל.

זכה לשמש במסירות את הרבנית חיה מושקא ע"ה.

הרב קרינסקי החל לכהן כמזכיר של הרבי בשנת תשי"ח. בנוסף שימש דובר חב"ד בארצות הברית וכנהג של הרבי לאוהל אדמו"ר הריי"צ, ואף נכח במקום בעת האירוע בכ"ז אדר תשנ"ב.

בשנת תשמ"ז עזב בפקודת הרבי את תפקיד המזכירות ואת תפקיד הנהיגה לשבוע אחד בלבד עקב בעיות שהתעוררו, ולאחר בירורים החזירו הרבי לשמש כמזכיר וכנהג.

בכ"ב אייר תשנ"ד, בעקבות עתירתם של חלק מחברי אגו"ח לערכאות, הוציאו אחד עשר רבני אנ"ש[1] מכתב בו הם כותבים שהם "לא ציית לדינא" ו"עליהם מוטלת האחריות הנוראה של חילול השם[דרוש מקור].

בשנת ה'תשנ"ה, לאחר שנמנע להופיע לקריאה לדין תורה בזבל"א וזבל"א בענין הצוואה של כ"ק אדמו"ר [2], הוציא הבד"צ דקראון הייטס מכתב בו כתוב עליו "לא צייתא לדינא".

בשנת ה'תש"ע פירסם הרב אברהם אזדאבא מכתב, בו הוא מבטל את כתב ה"לא צייתא לדינא"[3]. לאידך יש הטוענים כי למכתב אין תוקף הלכתי כיון שהוא נוגד את הפסיקה לפיה כל החלטה שתתקבל על ידי רב אחד בלבד - בטלה[4].

הערות שוליים