יצחק שפירא: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (←‏תולדות חיים: קישורים פנימיים)
(←‏דעותיו והשקפותיו: קישורים פנימיים, הרחבה)
שורה 16: שורה 16:


==דעותיו והשקפותיו==
==דעותיו והשקפותיו==
הרב שפירא רואה עצמו כ[[חסיד]] [[חב"ד]], אך נמנה על תלמידיו המובהקים של הרב [[יצחק פייביש גינזבורג]], וכדרכו עוסק גם הוא בחיבור ספרים העוסקים רבות בניתוח פסיכולוגי, בתורת הקבלה ובהשקפה ציונית-דתית.
הרב שפירא רואה עצמו כ[[חסיד]] [[חב"ד]], ונמנה על תלמידיו המובהקים של הרב [[יצחק פייביש גינזבורג]], וכדרכו עוסק גם הוא בחיבור ספרים העוסקים רבות בחקר הנפש ובתורת הקבלה.


בתקופת [[תוכנית ההתנתקות]] הצטרף לקוראים לסרב פקודה, ושלטון החוק בישראל קרא פעמים לעוצרו ולחוקרו תחת אזהרה מחשש שגורם להקצנה והסתה בקרב הציבור הדתי-לאומי, בעיקר בעקבות פרסום ספרו '[[תורת המלך]]', ובשל התפתחויות הקשורות עם הישיבה בראשה עומד.
בתקופת [[תוכנית ההתנתקות]] הצטרף לקוראים לסרב פקודה, ושלטון החוק בישראל קרא פעמים לעוצרו ולחוקרו תחת אזהרה מחשש שגורם להקצנה והסתה בקרב הציבור הדתי-לאומי, בעיקר בעקבות פרסום ספרו '[[תורת המלך]]', ובשל התפתחויות הקשורות עם הישיבה בראשה עומד.


כיום עוסק הרב שפירא בעיקר בחיבור ספריו העוסקים במקצועות שונים, בעיקר בחסידות ובתורת הנפש.
כיום עוסק הרב שפירא בעיקר במסירת שיעורים ב[[תניא]], [[מאמר|מאמרי חסידות]], ענייני [[עבודת השם]], וכדו', וכן בחיבור ספריו העוסקים במקצועות שונים, בעיקר בחסידות והשפעתה על ה[[נפש]].


==ספריו==
==ספריו==

גרסה מ־07:49, 9 באוקטובר 2023

הרב יצחק שפירא [1] (יליד שנת תשכ"ו, 1956) הוא ראש ישיבת 'עוד יוסף חי' ביצהר, מתלמידי הרב יצחק גינזבורג ומעורכי ספריו.

תולדות חיים

נולד בכ"ז בתמוז תשכ"ו לאביו הרב משה שפירא ולאמו הרבנית רבקה (לימים, מייסדי וראשי המדרשה התורנית לנשים 'שובה' ביישוב עופרה).

בצעירותו נשלח בעקבות אחיו הרב יהושע שפירא ללמוד בישיבה לצעירים שתחת מוסדות 'מרכז הרב' בירושלים, ממנה המשיך לישיבת 'שבי חברון', ולאחר מכן נכנס ללמוד בישיבה גבוהה 'מרכז הרב', שם גם הוסמך לרבנות על ידי הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא.

לאחר נישואיו עם רעייתו מרת רחל, בתו של הרב והפרופסור נחום רקובר ונינתו של הרב שמחה מנדלבוים, למד בתל אביב בכולל אברכים 'מכתב לדוד - איחוד שיבת ציון', בישיבת 'עטרת נחמיה', וכן לימד בישיבת נחלים.

עוד באותו בחור החל להתקרב לחסידות חב"ד בעקבות אחיו, ולמד אצל הרב יצחק גינזבורג בישיבת עוד יוסף חי. הרב שפירא היה לאחד מתלמידיו המובהקים של הרב גינזבורג, ובשנת תשס"ו התמנה לשמש כראש ישיבת עוד יוסף חי שמוגדרת תחת נשיאותו.

בנוסף לתפקידו בראשות הישיבה, מלמד ב"בית הספר לתורת הנפש" בירושלים.

בשנת תשע"ד עבר להתגורר עם רעייתו ושנים-עשר ילדיו בשכונת קריית משה בירושלים, בקרב קהילה מתפתחת של תלמידי הרב יצחק פייוויש גינזבורג.

דעותיו והשקפותיו

הרב שפירא רואה עצמו כחסיד חב"ד, ונמנה על תלמידיו המובהקים של הרב יצחק פייביש גינזבורג, וכדרכו עוסק גם הוא בחיבור ספרים העוסקים רבות בחקר הנפש ובתורת הקבלה.

בתקופת תוכנית ההתנתקות הצטרף לקוראים לסרב פקודה, ושלטון החוק בישראל קרא פעמים לעוצרו ולחוקרו תחת אזהרה מחשש שגורם להקצנה והסתה בקרב הציבור הדתי-לאומי, בעיקר בעקבות פרסום ספרו 'תורת המלך', ובשל התפתחויות הקשורות עם הישיבה בראשה עומד.

כיום עוסק הרב שפירא בעיקר במסירת שיעורים בתניא, מאמרי חסידות, ענייני עבודת השם, וכדו', וכן בחיבור ספריו העוסקים במקצועות שונים, בעיקר בחסידות והשפעתה על הנפש.

ספריו

  • אל הר המור - ספר הלכתי-השקפתי בנושא העלייה להר הבית (עורך שותף עם הרב יוסי פלאי)
  • אל גבעת הלבונה - הר הבית ובית המקדש במחשבת החסידות (עורך שותף עם הרב יוסי פלאי)
  • תורת המלך (שני כרכים) – בירורי הלכה בנושאים הנוגעים למלכות ישראל (עורך שותף עם הרב יוסי אליצור)
  • מבוא השער - עיונים בשער היחוד והאמונה

משפחתו

הערות שוליים

  1. הידוע בכינויו 'ר' איציק'