ישיבת עוז מאיר חב"ד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
(עלה שנושר - נרקב)
שורה 1: שורה 1:
'''ישיבת עוז מאיר חב"ד''' הוקמה בתחילת שנות הממי"ם על ידי הרב [[שמעון אליטוב]], במטרה ליתן מענה לנוער נושר ביחס אישי ועל פי תורת החסידות. לצד הישיבה קיים [[כולל אברכים]] חבד"י, שהאברכים בו למדים עם הנוער. הישיבה היא ללא פנימיה.
'''ישיבת עוז מאיר חב"ד''' הוקמה בתחילת שנות הממי"ם על ידי הרב [[שמעון אליטוב]], במטרה ליתן מענה לנוער מתמודד ביחס אישי ועל פי תורת החסידות. לצד הישיבה קיים [[כולל אברכים]] חבד"י, שהאברכים בו למדים עם הנוער. הישיבה היא ללא פנימיה.


==רקע==
==רקע==

גרסה מ־00:19, 13 ביולי 2023

ישיבת עוז מאיר חב"ד הוקמה בתחילת שנות הממי"ם על ידי הרב שמעון אליטוב, במטרה ליתן מענה לנוער מתמודד ביחס אישי ועל פי תורת החסידות. לצד הישיבה קיים כולל אברכים חבד"י, שהאברכים בו למדים עם הנוער. הישיבה היא ללא פנימיה.

רקע

הישיבה הוקמה על שם אחיו של הרב שמעון אליטוב - הרב מאיר אליטוב ראש ישיבות כפר הרוא"ה והראשון לציון שנפטר בצעירותו.

בשנותיה הראשונות שכנה הישיבה בשכונת קטמון בירושלים, ואז נקראה היא ישיבת אור מאיר. בישיבה פעל גם בניין בית חב"ד איזורי. לאחר שעברה לבניין בית כנסת חב"ד בשכונת פאג"י בירושלים - בו היא שוכנת היום נקרא שמה ישיבת עוז מאיר חב"ד.

בשנים האחרונות היא עברה פיתוח גדול ולשם כך ניקנו מספר מבנים סמוכים.

כיום לומדים בישיבה ובכולל יחדיו כמאה תלמידים.

הרבי הזכיר את הישיבה הזאת בהתוועדות שבת שובה תשמ"ו והישיבה זכתה למספר מענות קודש מהרבי[1].

הנהלת הישיבה

ראש המוסדות וראש הישיבה הרב שמעון גד אליטוב.

משגיח הישיבה הרב שמואל וויספיש.

ראש הכולל הרב אברהם קוט.

המשפיע הרב נפתלי רוט.

קישורים חיצונים

מענות הרבי לישיבת עוז מאיר

הערות שוליים

  1. כך לדוגמא בחודש אדר ראשון תשמ"ו ביקר בחצרות קודשנו אחיו של הרב אליטוב ששימש כמנהלה הגשמי של הישיבה, הרב יעקב אליטוב, שהכניס בקשת ברכה לרבי על הבנלאק של הישיבה, בו היה מצויין שם הישיבה 'עוז מאיר חב"ד' וביקש ברכה. בי"ז אדר ראשון תשמ"ו הוציא הרבי מענה על הבלאנק עצמו, בו סימן בעיגול את המילה "חב"ד" וכתב: "מוכרח להיות הסכם בכתב על השם (חבד) מועד רבני אנ"ש שי' שבאה"ק כפשוט אזכיר עה"צ. לצדקה שם", וצירף למענה 5000 שקל. בעקבות המענה הזמינו את הרב ירוסלבסקי לישיבה, והוא הורה להוסיף סדר חסידות בכל בוקר וכתב עם הרב אליטוב את סדרי הישיבה וצירף לזה כתב אישור בכתב לשם חב"ד של הישיבה.