בן ציון מילצקי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הוספת ערך)
 
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 1: שורה 1:
{{אין תמונה}}
הרב '''בן ציון אפרים מילצקי''' הוא משלוחי הרבי ב[[סידני]], שב[[אוסטרליה]], רב ומנהיג בית הכנסת 'South Head Synagogue', שהינה הקהילה השניה בגודלה בסידני המונה מעל ל-800 משפחות. שימש בעבר כסגן נשיא ארגון רבני אוסטרליה (ORA).
הרב '''בן ציון אפרים מילצקי''' הוא משלוחי הרבי ב[[סידני]], שב[[אוסטרליה]], רב ומנהיג בית הכנסת 'South Head Synagogue', שהינה הקהילה השניה בגודלה בסידני המונה מעל ל-800 משפחות. שימש בעבר כסגן נשיא ארגון רבני אוסטרליה (ORA).


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==

גרסה מ־15:15, 15 במרץ 2023

הרב בן ציון אפרים מילצקי הוא משלוחי הרבי בסידני, שבאוסטרליה, רב ומנהיג בית הכנסת 'South Head Synagogue', שהינה הקהילה השניה בגודלה בסידני המונה מעל ל-800 משפחות. שימש בעבר כסגן נשיא ארגון רבני אוסטרליה (ORA).

תולדות חיים

בין השנים תש"כ-תשל"ב למד במכללת HSC, ובשנת תשל"ב עבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים אוסטרליה, ובשנת תשל"ה עבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770 בה למד כארבע שנים עד שנת תשל"ט, ובמהלך שנים אלו גם הוסמך לרבנות.

לאחר חתונתו עם מרת העניא בת החסיד ר' מענדל מרוזוב מקראון הייטס[1], יצא בשנת תשל"ט לפעול בשליחות הרבי באוסטרליה, ובשנת תשמ"א קבע את מגוריו בניו סאות' ויילס (New South Wales) שבאוסטרליה, והקים בה את מרכז חב"ד לסטודנטים, ושימש כמנהל הפעילות במשך קרוב לחמש שנים.

בחורף של שנת תשמ"ה מונה לשמש כרב ומנהיג בית הכנסת 'South Head Synagogue', שהינה הקהילה השניה בגודלה בסידני המונה מעל ל-800 משפחות.

בין השנים תשנ"ב-תשנ"ח שימש כסגן נשיא ארגון רבני אוסטרליה (ORA).

לאורך השנים העניק כשרות למפעלים שונים.

בשנת תשס"ו עם הקמת ה-JLI מכון רוהר ללימודי יהדות, נמנה על קבוצת החלוצים שפתחו חוג לימוד תורני שהשתמש בחומרים שהופקו על ידי המכון, ובקבוצת הביקורת שבאמצעות המשוב שלה התפתח המכון למימדים הנוכחיים שלו עם למעלה מ-650 סניפים בכל רחבי העולם.

בשנים הראשונות לשליחותו, כאשר היו לו קשיים שונים עם הקהילה בקשר לדרישות הלכתיות שונות, נועץ ברבי האם להתעקש, או שמא לעזוב את משרתו ולחפש אפיק השפעה אחר, והרבי השיב לו שיתעקש על הדרישות ההלכתיות ולא יעזוב את משרתו. מסיבות שונות מענה זה לא הגיע אליו באותה שעה, והמשבר נפתר בדרך אחרת.

כעבור שלושים שנה, כאשר התעוררו שוב בעיות והוא כבר החליט לנטוש את משרתו, הגיעה אליו בהשגחה פרטית בתזמון מופלא תשובתו של הרבי שנשלחה אליו שלושים שנה קודם לכן.

הערות שוליים

  1. כאשר עלתה הצעת השידוך, כתב חמיו לרבי על כך שיש כאלו שדוחקים בו שלא לגשת לשידוך כיון שהמיועד אינו מגזע חסידי חב"ד, אך הרבי שלל זאת בתוקף והשיב שכיון שהוא תלמיד תומכי תמימים, אין כל חשיבות לייחוס.