רשימת תרכ"ו: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:


==היסטוריה==
==היסטוריה==
ב[[י"ג בניסן]], [[ערב פסח|ערב חג הפסח]] של שנת [[תרכ"ו]] [[הסתלקות|הסתלק]] [[אדמו"ר הצמח צדק]].  
בשנת [[תש"ה]] [[אדמו"ר הריי"צ]] החל לעסות בהדפסת ספריו של [[אדמו"ר המהר"ש]], כאשר הגיע ל"ספר תרכ"ו" שהוא הספר הראשון ב[[תורת שמואל]]{{הערה|בפועל הספר הודפס רק בשנת [[תשי"א על-ידי כ"ק [[אדמו"ר שליט"א]]}} רצה לכתוב שם בתור הקדמה את מהלך העניינים שהובילו לנשיאותו של [[אדמו"ר המהר"ש]] בשנת [[תרכ"ו]] לאחר [[הסתלקות]] [[אדמו"ר הצמח צדק]]. כחלק מההקדמה רצה [[אדמו"ר הריי"צ]] להוסיף רשימות שרשם עוד הרבה שניים קודם לכן במהלך שהותו ב[[ריגא]] או ב[[וורשה]].
{{להשלים}}


הרשימה נקראת בשם "רשימת תרכ"ו" אך בפועל היא מקיפה גם שנים מסוימות קודם לשנה הזו ועושסקת גם בזמן נשיאותו של [[אדמו"ר הצמח צדק]]. בפועל הרישמה לא הובאה לדפוס ולא יצא-לאור, אך בשנת [[תשס"ח]] לערך הכין ר' [[יהושע מונדשיין]] את הרשימה לדפוס, והיא פורסמה באתר [[שטורעם. נט]].
==הרשימה==
==הרשימה==
{{ערך מורחב|התפצלות חסידות חב"ד (תרכ"ו)}}
ב[[י"ג בניסן]], [[ערב פסח|ערב חג הפסח]] של שנת [[תרכ"ו]] [[הסתלקות|הסתלק]] [[אדמו"ר הצמח צדק]], לאחר שהסתלק השאיר אחריו שישה בנים, שמתוכם ארבעה שמשו כאדמו"רים בעיירות שונות. ברשימ ה עוסק [[אדמו"ר הריי"צ]] בעיקר במהלך הדברים שאירעו בין [[אדמו"ר המהר"ש]]
{{להשלים}}
{{להשלים}}


==לקריאה חיצונית==
==לקריאה חיצונית==
*[http://www.shturem.net/index.php?section=blog_new&article_id=96&lang=hebrew רשימת תרכ"ו באתר {{שטורעם}}] עם הערות.
*[http://www.shturem.net/index.php?section=blog_new&article_id=96&lang=hebrew רשימת תרכ"ו באתר {{שטורעם}}] עם הערות והשמטות.
{{להשלים}}


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}

גרסה מ־18:14, 4 באוקטובר 2020

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.
אדמו"ר הריי"צ שרשם את רשימות תרכ"ו

רשימת תרכ"ו זהו כינוי לרשימת דברים שנרשמו ע"י אדמו"ר הריי"צ כדי לשמש כהקדמה ל"ספר תרכ"ו" בתורת שמואל. הרשימה עוסקת בעיקר במאורעות שנת תרכ"ו, שבהם אירע בין השאר הסתלקותו של אדמו"ר הצמח צדק וקבלת הנשיאות של אדמו"ר המהר"ש, ובשנה זו התחיל הפיצול בחסידות חב"ד כאשר שלושה מאחיו של אדמו"ר המהר"ש פתחו חצרות נפרדות מליובאוויטש[1]. ועל-שם כך נקראת הרשימה בשם "רשימת תרכ"ו".

היסטוריה

בשנת תש"ה אדמו"ר הריי"צ החל לעסות בהדפסת ספריו של אדמו"ר המהר"ש, כאשר הגיע ל"ספר תרכ"ו" שהוא הספר הראשון בתורת שמואל{{הערה|בפועל הספר הודפס רק בשנת [[תשי"א על-ידי כ"ק אדמו"ר שליט"א}} רצה לכתוב שם בתור הקדמה את מהלך העניינים שהובילו לנשיאותו של אדמו"ר המהר"ש בשנת תרכ"ו לאחר הסתלקות אדמו"ר הצמח צדק. כחלק מההקדמה רצה אדמו"ר הריי"צ להוסיף רשימות שרשם עוד הרבה שניים קודם לכן במהלך שהותו בריגא או בוורשה.

הרשימה נקראת בשם "רשימת תרכ"ו" אך בפועל היא מקיפה גם שנים מסוימות קודם לשנה הזו ועושסקת גם בזמן נשיאותו של אדמו"ר הצמח צדק. בפועל הרישמה לא הובאה לדפוס ולא יצא-לאור, אך בשנת תשס"ח לערך הכין ר' יהושע מונדשיין את הרשימה לדפוס, והיא פורסמה באתר שטורעם. נט.

הרשימה

ערך מורחב – התפצלות חסידות חב"ד (תרכ"ו)

בי"ג בניסן, ערב חג הפסח של שנת תרכ"ו הסתלק אדמו"ר הצמח צדק, לאחר שהסתלק השאיר אחריו שישה בנים, שמתוכם ארבעה שמשו כאדמו"רים בעיירות שונות. ברשימ ה עוסק אדמו"ר הריי"צ בעיקר במהלך הדברים שאירעו בין אדמו"ר המהר"ש

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

לקריאה חיצונית

הערות שוליים