שבת כהלכה: הבדלים בין גרסאות בדף
מאין תקציר עריכה |
מ (החלפת טקסט – " " ב־" ") תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד |
||
שורה 4: | שורה 4: | ||
הסדרה מסודרת לפי נושאים כרך א' (ירושלים, תשנ"ו) עוסק בהלכות מבשל, חלק שני (ירושלים, תשס"ג) עוסק בהטמנה, בורר, קילוף פירות וירקות סינון וניפוי [מרקד], סחיטת דברי מאכל. חלק שלישי: (ירושלים תשע"ב) שאר ההלכות הנוגעים במטבח נולד, טוחן ועוד. | הסדרה מסודרת לפי נושאים כרך א' (ירושלים, תשנ"ו) עוסק בהלכות מבשל, חלק שני (ירושלים, תשס"ג) עוסק בהטמנה, בורר, קילוף פירות וירקות סינון וניפוי [מרקד], סחיטת דברי מאכל. חלק שלישי: (ירושלים תשע"ב) שאר ההלכות הנוגעים במטבח נולד, טוחן ועוד. | ||
[[קטגוריה:ביאורים בהלכה]] | [[קטגוריה:ביאורים בהלכה]] | ||
[[קטגוריה:שבת]] | [[קטגוריה:שבת]] |
גרסה מ־06:31, 15 בספטמבר 2020
שבת כהלכה הינו סדרת ספרי הלכה העוסקים בהלכות איסורי מלאכות שבת בעיקר בעניינים הנוגעים בהכנת ובהתעסקות עם אוכל בשבת, נכתב על ידי הרב יקותיאל פרקש. לספר שלשה חלקים והוא נפוץ בעיקר בין חסידי חב"ד. וניתנת לו סמכות רבה בביאור שיטתו של אדמו"ר הזקן, הספר בכללות מתייחס בפסק ההלכה לספרים שולחן ערוך אדה"ז ומשנה ברורה ולמנהגי הספרדים על פי פסקי מרן השולחן ערוך ולדברי הפוסקים.
התוכן מחולק באופן כללי לשלשה חלקים, חלק ההלכה למעשה, חלק הערות וציונים הכולל מקורות לפסקי ההלכה המובאים בחלק המעשי, וחלק הערות ביאורים הכולל ביאורים ונימוקים להכרעות הלכה למעשה במקום שישנם סתירות, מחלוקות, או ספקות בדברי הפוסקים. במדור זה האחרון ניתנו ביאורים רבים לדיוקי לשונות ופסקים שבשולחן ערוך של אדמו"ר הזקן, כפי שצוינו אליהן במהדורה החדשה של השולחן ערוך.
הסדרה מסודרת לפי נושאים כרך א' (ירושלים, תשנ"ו) עוסק בהלכות מבשל, חלק שני (ירושלים, תשס"ג) עוסק בהטמנה, בורר, קילוף פירות וירקות סינון וניפוי [מרקד], סחיטת דברי מאכל. חלק שלישי: (ירושלים תשע"ב) שאר ההלכות הנוגעים במטבח נולד, טוחן ועוד.