מאמרי אדמו"ר הזקן – הקצרים: הבדלים בין גרסאות בדף
(←הדפסת הספר: הרחבה) |
(←פתיח: תמונה) |
||
שורה 1: | שורה 1: | ||
[[קובץ:שער אדהז הקצרים.png|ממוזער|שער ההדפסה הראשונה]] | |||
'''מאמרי אדמו"ר הזקן – הקצרים''' הוא ספר בסידרת [[מאמרי אדמו"ר הזקן]], הכולל [[מאמר]]ים קצרים שנאמרו על ידי [[אדמו"ר הזקן]] לפני שנת [[תקס"ב]], בתקופה המכונה "[[לפני פטרבורג]]", או שלא נודע זמן אמירתם. | '''מאמרי אדמו"ר הזקן – הקצרים''' הוא ספר בסידרת [[מאמרי אדמו"ר הזקן]], הכולל [[מאמר]]ים קצרים שנאמרו על ידי [[אדמו"ר הזקן]] לפני שנת [[תקס"ב]], בתקופה המכונה "[[לפני פטרבורג]]", או שלא נודע זמן אמירתם. | ||
גרסה מ־22:26, 26 ביולי 2020

מאמרי אדמו"ר הזקן – הקצרים הוא ספר בסידרת מאמרי אדמו"ר הזקן, הכולל מאמרים קצרים שנאמרו על ידי אדמו"ר הזקן לפני שנת תקס"ב, בתקופה המכונה "לפני פטרבורג", או שלא נודע זמן אמירתם.
הדפסת הספר

בנוגע לעבוה"ק דילי' בעתיד הקרוב:
במסגרת דאדה"ז – ההו"ל דמאמרים (תורות) הקצרים (בצירוף אגרותיו (לבד – שנכנסו בתניא ואין בהם הוספות)). ולשלימות הענין – יכלול בהם גם – שהו"ל במאה שערים, בונה ירושלים, דיסקין, הילמן, הק"ן.
ואולי: להו"ל ביכל שבו ריבוי תורות הנ"ל, כמו ביכל הקטן דרא"וו – בתור התחלה ואח"כ ס' הוספות.
בהנ"ל מוכרח שיצרף אליו עוד כו"כ, כדי שיבוא הדבר בפו"מ[1].
בשלהי חודש טבת תש"מ, כתב הרבי פתק לרב שלום דובער לוין, בו הורה לו להוציא לאור את ה"מאמרים (תורות) הקצרים" של אדמו"ר הזקן, ו"לשלימות הענין" יכלול בספר גם את המאמרים הקצרים והאגרות שכבר הודפסו בספרים שונים. הרבי הורה לרב לוין לצרף לעבודתו אנשים נוספים "כדי שיבוא הדבר בפועל ממש"[1].
תחילה הורה הרבי לצרף להם את אגרותיו מלבד האגרות שהודפסו בספר התניא ואין להם הוספות בכתבי יד[1], אך במענה שנכתב לאחר מכן הורה הרבי לצרף את אגרות אדמו"ר הזקן לאגרות אדמו"ר האמצעי והצמח צדק ולהדפיסם בספר בפני עצמו[2], ואז הודפס הספר "אגרות קודש – אדמו"ר הזקן, אדמו"ר האמצעי ואדמו"ר הצמח צדק".
לאחר שהאגרות קודש נדפס, כתב הרבי לרב לוין:
כיון שהצליח (גם בעצם ההו"ל וגם בהזריזות) באגה"ק דאדה"ז – הזמ"ג ומסוגל זיך אַריינוואַוורפען בההו"ל דמאמרי אדה"ז הקצרים בכמות , כמדובר מאז ולבש"ט ולברך על המוגמר בקרוב.
המאמרים המודפסים
הרב לוין שאל את הרבי האם ב"דרושים קצרים" הכוונה לקצרים בכמות או למאמרים שנאמרו "לפני פטרבורג", והרבי לא השיב על כך; לאחר מספר פעמים שהרב לוין שאל האם לשפוט על פי אורך המאמרים או על פי איכותם, השיב הרבי על מכתבו מח' תמוז תש"מ, שהסיבה שלא נענה היא מפני ש"ימים אלו" ימסרו לו כתבי יד נוספים, ועל שאלתו ענה שיש לשפוט רק לפי הכמות "כי מי יכול להכריע באיכות"[3].
בתחילה הציע הרבי לרב לוין להוציא בתור התחלה "ביכל" אחד שלם שיש בו תורות רבים כאלו ולהדפיס אחר כך ספר הוספות, ונתן כדוגמא את ה"ביכל" הקטן של הרב אפרים וולף[4][1]; הרב לוין כתב אז לרבי שכתב יד זה כולל גם מאמרים מאדמו"ר האמצעי והצמח צדק וקשה לברר למי שייך כל מאמר[3], ולבסוף הודפס הספר מכל ה"ביכלאך".
קישורים חיצוניים
מאמרי אדמו"ר הזקן – הקצרים, ברוקלין תשמ"א,
- מאמרי אדמו"ר הזקן – הקצרים – הוספות: קובץ א', ברוקלין תשע"ד; קובץ ב', ברוקלין תשע"ה; קובץ ג', ברוקלין תשע"ז; קובץ ד', ברוקלין תשע"ט
- הרב שלום דובער לוין, עבודת הקודש אצל הרבי מליובאוויטש: מהדורה מודפסת, ברוקלין תשנ"ה, עמ' נח-סא, באתר אוצר החכמה; [s3.wasabisys.com/chabadlibrary/pdf/AVODAT.pdf מהדורת טקסט].
- הרב דוד אולידורט, "מאמרי אדמו"ר הזקן – הקצרים", היכל הבעש"ט, גליון א', כסלו תשס"ג, עמ' קיט-קכו, באתר אוצר החכמה