לדלג לתוכן

שם מ"ב – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
הנחה (שיחה | תרומות)
אליהו ב. (שיחה | תרומות)
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{שמות}}
{{שמות}}
'''שם מ"ב''' הוא משמותיו של הקב"ה, הנקרא בשם זה משום שיש בו מ"ב [[אותיות]]. מ"ב [[אותיות]] אלו הם ראשי התיבות של "[[אנא בכח]]". ענינו של שם זה הוא העלאה. שם זה גבוה יותר מ[[שם ע"ב (ע"ב תיבות)|שם ע"ב]].
'''שם מ"ב''' הוא משמותיו של הקב"ה, הנקרא בשם זה משום שיש בו מ"ב [[אותיות]]. מ"ב [[אותיות]] אלו הם ראשי התיבות של תפילת "[[אנא בכח]]". ענינו של שם זה הוא העלאה. שם זה גבוה יותר מ[[שם ע"ב (ע"ב תיבות)|שם ע"ב]].


==ענינו==
==ענינו==
מ"ב המסעות שעשו בני ישראל במדבר הם כנגד שם מ"ב, שהוא בחינת עליה מדרגה לדרגה.
מ"ב המסעות שעשו בני ישראל במדבר הם כנגד שם מ"ב, שהוא בחינת עליה מדרגה לדרגה.


בפרשת "ואהבת" יש מ"ב תיבות, כנגד שם מ"ב. שם זה, שהוא שם העלאה שייך לגבורה, בניגוד לתוכן הפרשה שהוא תוכן של חסד ואהבה. תופעה זו מכונה בזוהר [[אחליפו דוכתייהו]], שאור החסד מאיר בכלי הגבורה ואור הגבורה מאיר בכלי החסד{{הערה|לקוטי תורה דברים יב, ד.}}.
בפרשת "ואהבת" יש מ"ב תיבות, כנגד שם מ"ב. שם זה, שהוא שם העלאה שייך ל[[גבורה]], בניגוד לתוכן הפרשה שהוא תוכן של [[חסד]] ואהבה. תופעה זו מכונה בזוהר [[אחליפו דוכתייהו]], שאור החסד מאיר בכלי הגבורה ואור הגבורה מאיר בכלי החסד{{הערה|לקוטי תורה דברים יב, ד. דרך מצוותיך, שרש מצוות התפילה}}.
 
==ראו גם==
*[[אנא בכח]]


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:שמות ה'|מ"ב, שם]]
[[קטגוריה:שמות ה'|מ"ב, שם]]
[[קטגוריה:חסידות|מ"ב, שם]]
[[קטגוריה:חסידות|מ"ב, שם]]

גרסה מ־06:19, 20 ביולי 2020

שמותיו של הקב"ה
7 שמות שאינם נמחקים
הוי"ה · אדנ"י · א"ל · אלהי"ם · אלו"ה · צבאו"ת · שד"י
מילויים לשם הוי"ה
שם ע"ב · שם ס"ג · שם מ"ה · שם ב"ן
שמות נוספים
אהי"ה · שם מ"ב · שם ע"ב (ע"ב תיבות) · אכדט"ם · א"ל אדנ"י · א"ל הוי"ה · א"ל שד"י · אגל"א · י"ה · מצפ"ץ
כינויים
אלופו של עולם · הקב"ה · ה' אחד · עצמות ומהות · קדמון · אדון · אדם העליון · לא אדם · מלך מלכי המלכים · אויבערשטער · שלום · בורא

שם מ"ב הוא משמותיו של הקב"ה, הנקרא בשם זה משום שיש בו מ"ב אותיות. מ"ב אותיות אלו הם ראשי התיבות של תפילת "אנא בכח". ענינו של שם זה הוא העלאה. שם זה גבוה יותר משם ע"ב.

ענינו

מ"ב המסעות שעשו בני ישראל במדבר הם כנגד שם מ"ב, שהוא בחינת עליה מדרגה לדרגה.

בפרשת "ואהבת" יש מ"ב תיבות, כנגד שם מ"ב. שם זה, שהוא שם העלאה שייך לגבורה, בניגוד לתוכן הפרשה שהוא תוכן של חסד ואהבה. תופעה זו מכונה בזוהר אחליפו דוכתייהו, שאור החסד מאיר בכלי הגבורה ואור הגבורה מאיר בכלי החסד[1].

ראו גם

הערות שוליים

  1. לקוטי תורה דברים יב, ד. דרך מצוותיך, שרש מצוות התפילה