קובץ ליובאוויטש: הבדלים בין גרסאות בדף
שורה 40: | שורה 40: | ||
יש לציין שאחרי הסתלקותו של כ"ק רבלי [[לוי יצחק שניאורסון]] נ"ע, אביו של הרבי, הוקדש עמוד שלם בקבוץ לעילוי נשמתו, לימים נודע שהיה זה מפרי עטו של הרבי הריי"צ. | יש לציין שאחרי הסתלקותו של כ"ק רבלי [[לוי יצחק שניאורסון]] נ"ע, אביו של הרבי, הוקדש עמוד שלם בקבוץ לעילוי נשמתו, לימים נודע שהיה זה מפרי עטו של הרבי הריי"צ. | ||
==הוצאה חדשה== | |||
בשנת [[תשע"ד]] רוכזו כל הגיליונות לספר אחד, אליהם צורפו מבוא, תוכן עניינים מפורט ומפתחות, הספר יצא לאור בידי מערכת [[אוצר החסידים]] [[קה"ת]] בניו יורק. | |||
==קישורים חיצוניים== | ==קישורים חיצוניים== |
גרסה מ־20:49, 19 באפריל 2020
קובץ ליובאוויטש הינו ביטאון חב"די שיצא בארצות הברית בשפה האידיש, ושימש מעין המשך לגליונות התמים בפולין. על המערכת היה אחראי הרב שמואל זלמנוב. הקובץ יצא בשתי סדרות: האחת - בתקופת הרבי הריי"צ, בין השנים תש"ד-תש"ו - שכללה 11 גליונות; והשניה - בתקופת הרבי שליט"א מלך המשיח, בין השנים תשט"ו-תשי"ז - שכללה ארבע גליונות.
היסטוריה
הקובץ החל לצאת לאור בחורף תש"ד, ותפקידו היה לשמש כגשר חי בין חסידי חב"ד ותלמידי התמימים שהיו מפוזרים בארצות הברית. בכך שימש מעין המשך לגליונות התמים בפולין.
על מטרת הקובץ נכתב בגליון הראשון בכותרת "במקום הקדמה" (להלן בתרגום מאידיש):
לשעבר, כשהיתה לאנ"ש והתמימים האפשרות להסתופף בתדירות בצלא דמהימנותא בהיכלו של הרבי שליט"א – וכשם שבא לראות כך בא ליראות – אזי לא היה צורך גדול בחוברת מעין זו. אבל במצב ההווה כשאנ"ש והתמימים פזורים ברחבי תבל, יש צורך מוחלט בעלון שיתאר את האירועים המרכזיים בבית רבינו שליט"א, ההתוועדויות ביומי דפגרא, הפתגמים וההוראות השונות הנשמעים מהרבי בנוגע לחובת האדם בתקופה הרת עולם זו; עלון שידווח על הנעשה במוסדותיו של הרבי, על חייהם של ידידינו אנ"ש וגזע אנ"ש והתמימים בכל מקום שהם בכלל, ובנוגע לעבודת הרבצת התורה והפצת דא"ח במקומות מגוריהם.
הקובץ נכתב ברובו בשפה האידיש שהיתה השפה המדוברת אצל רוב הקוראים.
הרבי היה מעורב בעריכת הקובץ בכללותו, שכן לשאלות ששלחו אליו במסגרת מדור 'תשובות וביאורים', השיב על 'בלנק' של מערכת הקובץ וחתם בתפקיד "יו"ר וועד המערכת".
הקובץ יצא לאור עד שנת תש"ו, שאז הופסקה הופעתו. הוא חודש בשנת תשט"ו, לאחר שהרבי הורה לר' שמואל זלמנוב להמשיך ולהוציאו לאור עולם; ושוב נפסקה הוצאתו בשנת תשי"ז.
בשנת תשע"ה יצאו לאור כל גליונות 'קובץ ליובאוויטש' בספר.
מדורי הקובץ
בקובץ היו מדורים שונים ומגוונים, ביניהם: 'מהני מילי מעלייתא' - פתגמים משיחות אדמו"ר הריי"צ; שיחות ואגרות קודש; סקירה מחיי המוסדות שתחת נשיאותו של הרבי; 'שלום אחים'; מדור בשם "תשובות וביאורים" בעריכת הרבי מלך המשיח ועוד. כמו כן הופיעו בקובץ מאמרים מפרי עטו של הרב זלמנוב במגוון נושאים, ומדור מיוחד על אודות ניגוני חב"ד.
תשובות וביאורים
החל מהקובץ השני נפתח בקובץ המדור "תשובות וביאורים". מטרת המדור היא כפי שנכתב שם לבאר 'כל דבר הקשה בתורת החסידות בכלל ובספרים היוצאים לאור במשך זמן האחרון בפרט', במדור השיב הרבי מלך המשיח לקוראים על שאלות שונות בתורת החסידות.
אודות הקובץ כותב הרבי[1]: 'מכוונות הקובץ לקרב לימוד תורת הדא"ח גם את הרחוקים לעת עתה מלימוד זה ולהראות להם שגם נגלה דתורה מכרחת ורומזת לענייני תורת הנסתר'.
אגרות אלו נדפסו לאחר מכן בתוך סידרת האגרות קודש (בכרכים הראשונים) לפי סדר כתיבתם.
שאר המדורים
- מבית רבינו: דיווחים על התוועדויות / תפילות / חגים ועוד אצל הרבי.
- מהני מילי מעלייתא: ציטוטים קצרים מדיברותיו של הרבי.
- מחיי המוסדות: כל החדשות והעדכונים ממוסדותיו של הרבי: ישיבות תומכי תמימים, מרכז לענייני חינוך על כל מחלקותיו, אוצר החסידים, שלוחי הרבי לערי השדה, ועוד...
- ניגוני חב"ד: ניגוני חב"ד עם תווים (מדור לא קבוע).
- על הספרות החב"דית: סקירת ספרים חדשים של קה"ת.
- שלום אחים: אירועים בחיי אנ"ש והתמימים ברחבי תבל.
כמו"כ הודפסו שיחות ומכתבים של אדמו"ר הריי"צ.
יש לציין שאחרי הסתלקותו של כ"ק רבלי לוי יצחק שניאורסון נ"ע, אביו של הרבי, הוקדש עמוד שלם בקבוץ לעילוי נשמתו, לימים נודע שהיה זה מפרי עטו של הרבי הריי"צ.
הוצאה חדשה
בשנת תשע"ד רוכזו כל הגיליונות לספר אחד, אליהם צורפו מבוא, תוכן עניינים מפורט ומפתחות, הספר יצא לאור בידי מערכת אוצר החסידים קה"ת בניו יורק.
קישורים חיצוניים
- יהושע מונדשיין, מ"האח" עד "כפר חב"ד"
- שוב ניתן להשיג: כתב העת החב"די בהשתתפותו של הרבי
- היו ימים: התמימים מחזיקים בגליון הטרי של 'קובץ ליובאוויטש'
- גליונות הקובץ באתר HebrewBooks
שגיאות פרמטריות בתבנית:טורים
פרמטרים [ מספר ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
- חוברת א - י"ט כסלו-ט' אדר, ה'תש"ד
- חוברת ב - ט' אדר-ל"ג בעומר, ה'תש"ד
- חוברת ג - ל"ג בעומר-י"ב תמוז, ה'תש"ד
- חוברת ד - י"ב תמוז-ח"י אלול, ה'תש"ד
- חוברת ה - ח"י אלול ה'תש"ד-י"ט כסלו ה'תש"ה
- חוברת ו - י"ט כסלו-ט' אדר, ה'תש"ה
- חוברת ז - ט' אדר-ל"ג בעומר, ה'תש"ה
- חוברת ח - ל"ג בעומר-י"ב תמוז, ה'תש"ה
- חוברת ט - י"ב תמוז-ח"י אלול, ה'תש"ה
- חוברת י - ח"י אלול ה'תש"ה-י"ט כסלו ה'תש"ו
- חוברת יא - י"ט כסלו-ט' אדר, ה'תש"ו
- חוברת יב - ב-י"ג ניסן-י"ב תמוז, ה'תשט"ו
- חוברת יג - י"ב-י"ג תמוז ה'תשט"ו-י"ט כסלו ה'תשט"ז
- חוברת יד - י"ט כסלו-י"ב-י"ג תמוז, ה'תשט"ז
- חוברת טו -י"ב-י"ג תמוז ה'תשט"ז-י"ט כסלו ה'תשי"ז
הערות שוליים
- ↑ אגרת שי, אגרות קודש חלק ב' ע' רסז.