מנחם ברוד: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(נא לא לגעת)
שורה 1: שורה 1:
הרב מנחם ברוד, מכהן כיום כדמות הרשמית והידועה ביותר בחלון הראווה של חסידות [[חב"ד]].
{{בעבודה}}ר' '''מנחם מענדל ברוד''' הוא עיתונאי, סופר ודובר [[צעירי אגודת חב"ד]].  
בתפקידו הרשמי הוא מכהן כדובר [[צעירי אגודת חב"ד]] אולם בכובעו הלא רשמי הוא דוברה של תנועת חב"ד בכלל בארץ ובעולם. מעמד זה הוקנה לו בזכות, מתוקף היותו הכותב הראשי בעלון היותר רשמי של [[חב"ד]] [[שיחת השבוע]].
 
התכונה המיוחדת בה ניחון הרב ברוד הינה הצלחתו להעביר את תכני ורשמי חסידות [[חב"ד]] בפרט, וה[[חסידות]] בכלל לקהל הרחב, בצורה בהירה והגיונית.  
נולד ב[[טשקנט]] לאביו הרב ברוד, בנו של הרב [[חיים בנימין ברוד]]. בהיותו בגיל חמש עלה ל[[ארץ הקודש]], ומשפחתו התיישבה ב[[כפר חב"ד]].
בנוסף לכך, גם את הדיעות שלעיתים מחוץ לחבנראות קיצוניות לכאורה, כגון המאבק הבלתי על שמירת [[ארץ ישראל]], ונשיאת הדגל של [[אף שעל]] הוא מצליח להעביר בקלילות ובהגיוניות מיוחדת, כך שאף אישים מהשמאל משבחים את דבריו ודעתו, בלא שימת לב שמדובר בדברים קיצוניים בעצם - להשקפתם.
 
הוא למד בישיבת [[תומכי תמימים לוד]] ובישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]].בשנת [[ה'תשמ"א]] מונה לכתבו ב[[ארצות הברית]] של [[כפר חב"ד (שבועון){שבועון כפר חב"ד]]. את סקירותיו וכתבותיו באותו הזמן כתב תחת השם "מנחם לוין". בשנת [[ה'תשמ"ג]] הוא החל לעבוד בארגון [[צעירי אגודת חב"ד]] ב[[ישראל]], שמרכז את הפעילות הציבורית של חב"ד, ומונה לעורך הפרסומים וההוצאה לאור, ובשנת [[ה'תשמ"ו]] התמנה להיות [[דובר (מקצוע)|דובר]] הארגון. בתחילת [[שנות התשעים]], בעקבות שינויים שחלו באיוש התפקידים בצמרת התנועה, ויותר מאוחר בעקבות מותו של דובר חב"ד הקודם ברק'ה וולף, הפך ברוד לדוברה של תנועת חב"ד בישראל.
 
ברוד נחשב לכותב פופולרי, משמש עורך ה[[עלון פרשת השבוע]] של צעירי חב"[[שיחת השבוע]]", ואחראי על מערך הפרסומים של צעירי חב"ד. הוא גם כתב כמה ספרים, וערך רבים אחרים. בשנים [[ה'תשס"ז]] - [[ה'תשס"ח]] כתב ברוד טור קבוע בשבועון "[[כפר חב"ד (שבועון)|כפר חב"ד]]" בשם "לא סוד בברוד".
 
בשנת [[ה'תשס"ט]] החל להגיש ב[[רדיו קול חי]] את תוכנית הרדיו "בקהל חסידים", העוסקת בעולם החסידות, לצד סגן מנהל התכניות בתחנה חיים פלאם.
ברוד גר ביישוב [[כפר חב"ד]], נשוי ואב לתשעה ילדים.
 
== יצירתו ==
 
* '''נשמה עם עצמה''', 2005
* '''מה ידוע לך על חב"ד'''
* '''ימות המשיח'''
*'''יומן קבוצה תשמ"א''', תשמ"א
 
ערך את הספרים:
* '''שולחן שבת''' - מדברי הרבי מליובאוויטש על הפרשה (חמישה כרכים)
* '''בן י"ג למצוות'''
* '''הפצת היהדות'''

גרסה מ־23:59, 13 בספטמבר 2009

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה אתם מתבקשים שלא לערוך ערך זה בטרם תוסר הודעה זו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניחי התבנית.
אם הדף לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך רצוי לתת קודם תזכורת בדף שיחת הכותבים.

ר' מנחם מענדל ברוד הוא עיתונאי, סופר ודובר צעירי אגודת חב"ד.

נולד בטשקנט לאביו הרב ברוד, בנו של הרב חיים בנימין ברוד. בהיותו בגיל חמש עלה לארץ הקודש, ומשפחתו התיישבה בכפר חב"ד.

הוא למד בישיבת תומכי תמימים לוד ובישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד.בשנת ה'תשמ"א מונה לכתבו בארצות הברית של [[כפר חב"ד (שבועון){שבועון כפר חב"ד]]. את סקירותיו וכתבותיו באותו הזמן כתב תחת השם "מנחם לוין". בשנת ה'תשמ"ג הוא החל לעבוד בארגון צעירי אגודת חב"ד בישראל, שמרכז את הפעילות הציבורית של חב"ד, ומונה לעורך הפרסומים וההוצאה לאור, ובשנת ה'תשמ"ו התמנה להיות דובר הארגון. בתחילת שנות התשעים, בעקבות שינויים שחלו באיוש התפקידים בצמרת התנועה, ויותר מאוחר בעקבות מותו של דובר חב"ד הקודם ברק'ה וולף, הפך ברוד לדוברה של תנועת חב"ד בישראל.

ברוד נחשב לכותב פופולרי, משמש עורך העלון פרשת השבוע של צעירי חב"ד "שיחת השבוע", ואחראי על מערך הפרסומים של צעירי חב"ד. הוא גם כתב כמה ספרים, וערך רבים אחרים. בשנים ה'תשס"ז - ה'תשס"ח כתב ברוד טור קבוע בשבועון "כפר חב"ד" בשם "לא סוד בברוד".

בשנת ה'תשס"ט החל להגיש ברדיו קול חי את תוכנית הרדיו "בקהל חסידים", העוסקת בעולם החסידות, לצד סגן מנהל התכניות בתחנה חיים פלאם.

ברוד גר ביישוב כפר חב"ד, נשוי ואב לתשעה ילדים.

יצירתו

  • נשמה עם עצמה, 2005
  • מה ידוע לך על חב"ד
  • ימות המשיח
  • יומן קבוצה תשמ"א, תשמ"א

ערך את הספרים:

  • שולחן שבת - מדברי הרבי מליובאוויטש על הפרשה (חמישה כרכים)
  • בן י"ג למצוות
  • הפצת היהדות