749 איסטרן פארקווי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
תגית: עריכה ממכשיר נייד
שורה 1: שורה 1:
{{לעדכן|כל הערך=כן}}
{{לעדכן|כל הערך=כן}}
בניין '''749''' ב'''[[איסטערן פארקווי|שדירת איסטערן פארקווי]]''' הוא בניין הפנימיה המיתולוגי של ה[[תמימים]] הבוגרים הלומדים בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בחצרו של [[הרבי]] ב-[[770]].  
בניין '''749''' ב'''[[איסטערן פארקווי|שדירת איסטערן פארקווי]]''' הוא בניין הפנימיה של ה[[תמימים]] הבוגרים הלומדים בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] בחצרו של [[הרבי]] ב-[[770]].


==תולדות הבניין==
==תולדות הבניין==

גרסה מ־08:05, 5 במאי 2016

בניין 749 בשדירת איסטערן פארקווי הוא בניין הפנימיה של התמימים הבוגרים הלומדים בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצרו של הרבי ב-770.

תולדות הבניין

עד לרכישת הבניין, התלמידים היו מפוזרים בדירות שכורות ברחבי השכונה, בעיקר בבניין 788 איסטערן פארקווי. עם התרבות תלמידי הישיבה בתחילת שנות הכ"פים (שנות השישים) רכשה הנהלת הישיבה את הבניין, והתלמידים נכנסו להשתכן בו לקראת חג הפסח תשכ"ו.

בשנים הראשונות, הקומה הראשונה בבנין עברה הכשרה והפכה לחדר האוכל של התלמידים, ושימשה לייעוד זה עד לפתיחת המטבח בבניין 1414 פרזידנט. בשנים אלו הרבי נהג להיכנס מידי שנה לבניין על מנת להיות נוכח למשך זמן קצר בשולחן ליל הסדר של תלמידי הישיבה.

המקווה

ערך מורחב – מקווה ישראל

בל"ג בעומר תשס"ז נחנך מקווה במרתף בניין הישיבה בחסותו של הנגיד החסידי הרב שלום בער דרייזין וביוזמתו של העסקן מענדי הענדל. המקווה הינו המקווה המרכזי של תושבי שכונת קראון הייטס, וטובלים בו מידי יום מעל לאלף איש, כשבחודשי החגים יחד עם האורחים המגיעים לחצר הרבי מספר הטובלים ביום יכול להגיע לשלושת אלפים ויותר.

המקווה נקרא על שם ר' ישראל דרייזין.