תבנית:ערך מומלץ/עמוד ראשי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:התועדות 770.jpg|left|thumb|250px|התוועדות ב-770]]
'''כפר חב"ד''' נוסד כיישוב חקלאי המיועד ל[[חסיד|חסידי חב"ד]]. הישוב הוקם ב[[כ"א אייר תש"ט]] בהוראת [[אדמו"ר הריי"צ]] כדי לקלוט את החסידים שעלו מ[[רוסיה]] בתום [[שואה|השואה]].
'''התוועדות''' או '''פארבריינגען''' ב[[יידיש]] הוא השם המקובל בעגה של [[חסידי חב"ד]] להתכנסות של חסידים עם רבם (לרוב [[משפיע]]) או עם ה[[אדמו"ר]].


בהתוועדות נהוג להרים כוסית '[[לחיים]]' לשיר [[פורטל:ניגוני חב"ד|ניגונים חסידיים]], לספר סיפורי צדיקים ולומר דברי תורה..<div style="text-align:left;">'''[[הועד למען שלימות העם|לערך המלא]]'''</div>
ראשי [[אגודת חסידי חב"ד באה"ק]] בראשות הרב [[אליעזר קרסיק]], פעלו בכדי לאתר שטח מתאים. אז הוחלט על ספריא - כפר ערבי נטוש. חברי הנהלת אגו"ח היו אלו שסייעו בכל מאודם למתיישבים להיקלט כראוי, יחד עם ועד מטעם הפליטים שהגיעו אך לא מכבר לארץ.
 
תחילה התיישבו החסידים בבתים נטושים של ספריא, לא רחוק מ[[תל אביב]], ורק לאחר מספר שנים קיבלו שטחים מהמדינה, על מנת לגור בהם ולעבדם.
 
לאחר [[הסתלקות]] [[אדמו"ר הריי"צ]], המשיך [[אדמו"ר שליט"א]] לעודד את המתיישבים, ובהמרצתו הגדולה גדל הכפר.
 
בתחילה היו קשיים רבים, והרב [[אליעזר קרסיק]] והרב [[פנחס טודרוס אלטהויז]] מראשי [[אגודת חסידי חב"ד באה"ק]] הקדישו כוחות רבים בכדי לסייע לכפר הצעיר להתפתח, למרות הכל.
 
במהלך השנים הכפר גדל והתפתח, ונכון לשנת [[תשס"ו]] מתגוררים בו למעלה מ-1500 משפחות, למעלה מ-8000 תושבים (הכפר המאוכלס ביותר בארץ). כמו כן, בשנת [[תשמ"ו]] (1986) הוקם במקום [[770 בכפר חב"ד|העתק של בנין]] "[[770]]"..<div style="text-align:left;">'''[[כפר חב"ד|לערך המלא]]'''</div>

גרסה מ־18:09, 24 בנובמבר 2008

כפר חב"ד נוסד כיישוב חקלאי המיועד לחסידי חב"ד. הישוב הוקם בכ"א אייר תש"ט בהוראת אדמו"ר הריי"צ כדי לקלוט את החסידים שעלו מרוסיה בתום השואה.

ראשי אגודת חסידי חב"ד באה"ק בראשות הרב אליעזר קרסיק, פעלו בכדי לאתר שטח מתאים. אז הוחלט על ספריא - כפר ערבי נטוש. חברי הנהלת אגו"ח היו אלו שסייעו בכל מאודם למתיישבים להיקלט כראוי, יחד עם ועד מטעם הפליטים שהגיעו אך לא מכבר לארץ.

תחילה התיישבו החסידים בבתים נטושים של ספריא, לא רחוק מתל אביב, ורק לאחר מספר שנים קיבלו שטחים מהמדינה, על מנת לגור בהם ולעבדם.

לאחר הסתלקות אדמו"ר הריי"צ, המשיך אדמו"ר שליט"א לעודד את המתיישבים, ובהמרצתו הגדולה גדל הכפר.

בתחילה היו קשיים רבים, והרב אליעזר קרסיק והרב פנחס טודרוס אלטהויז מראשי אגודת חסידי חב"ד באה"ק הקדישו כוחות רבים בכדי לסייע לכפר הצעיר להתפתח, למרות הכל.

במהלך השנים הכפר גדל והתפתח, ונכון לשנת תשס"ו מתגוררים בו למעלה מ-1500 משפחות, למעלה מ-8000 תושבים (הכפר המאוכלס ביותר בארץ). כמו כן, בשנת תשמ"ו (1986) הוקם במקום העתק של בנין "770"..

לערך המלא