פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 114 בתים ,  18:37, 30 במאי 2011
אין תקציר עריכה
{{לעריכה|}}
[[קובץ:הגניזה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|מסמך נדיר מהבעש"ט, והוא אגרת קודש אשר שלח לבתו מ' אדל בשנת תקי"ג.]]
'''הגניזה החרסונית''' היא אוסף מכתבי [[הבעל שם טוב]] ותלמידיו , שנתגלה בזמן [[אדמו"ר הרש"ב]], . האוסף אושר על ידו כאמין ונכון, ואף נקנה ונקנה על ידו בדמים מרובים. הענין עורר אמינות ומקור הכתבים עוררו פולמוס רב בעולם היהודי, וזכה שזכה להתייחסות רבה מ[[נשיאי חב"ד]].
== הגניזה ==
את הגניזה כפי שפורסמה ב"התמים" סידר לדפוס הרב [[פנחס משה כ"ץ]] יחד עם [[דובער יודביץ]].
 
== טענות המתנגדים ==
== יחס הרבי ==
מר צבי הרכבי ועוד כמה מחוקרי תולדות החסידות, הביאו לרבי את טענות מר הילמן וחבריו לדעההסוברים שאוסף זה מזויף ומקורו אינו מהבעל שם טוב או תלמידיו, ועל כך ענה להם הרבי במכתב מחודש [[אדר]] - ראשון [[תשי"ד]]:
::::''"... לדידי, שראיתי כשלוש מאות מכתבים אלו אצל [[אדמו"ר הריי"צ|כ"ק מו"ח אדמו"ר]] (חלק מהם לא ניתן רשיון לפרסם), הנה אדרבה בלי שום ספק, אשר התוכן אוטנתי הוא (מלבד לאלה שמאמינים אשר ביאור היותר פשוט של מאורע הוא [[נס]] יוצא מדרך ה[[טבע]] לגמרי, הרי יכולים ג"כ להאמין שע"פ נס נמצא איש באדעסא שיכול הי' לזייף ולמצוץ מאצבעו ולכתוב 300 מכתבים כאלו ואח"כ נתעלם ואיננו), וברצות ה' ויהי' זמן פנוי יותר, הנה בדעתי להו"ל עוד פעם את כל המכתבים שנדפסו ב[[התמים]] בהוספת מכתבים שהרשה כ"ק מו"ח אדמו"ר להדפיסם אז, אלא שנפסקה בינתים הדפסת "התמים" ובתור הקדמה להם לבאר טעמי ונימוקי המכריחים את מסקנתי הנ"ל. ואצטט כאן רק שתי נקודות:
== פדייתה מחדש ==
הגניזה החרסונית - במשך כל השנים, לא הייתה בשלימותה בידינובידי [[ספריית ליובאוויטש]], וחלק ממנה נשאר ב[[ברית המועצות]]. עם נפילת מסך הברזל ב[[ברית המועצות]], שלחה [[עזרת אחים]] [[תמימים]] ו[[שלוחים]] למדינות [[ברית המועצות]] לשעבר. אחד מהם היה הרב [[משה אורנשטיין]] שבהיותו שם פעל לשחרור מכתבי הגניזה החרסונית הנשארים.
עם נפילת מסך הברזל ב[[ברית המועצות]], שלח ארגון [[עזרת אחים]] כמה מ[[תלמידי ה|תמימים]] ו[[שלוחים]] למדינות [[ברית המועצות]] לשעבר. הרב [[משה אורנשטיין ]] שנשלח אף הוא, הצליח במשימתולפעול לשחרורם של מכתבי הגניזה החרסונית הנשארים, והגניזה החרסונית הושלמה כולהולהבאתם לספריית ליובאוויטש.
הגניזה - על כל חלקיה, שוכנת כיום ב[[ספריית ליובאוויטש]] שב[[קראון הייטס]]{{מקור}}.
589

עריכות