יהודה לייב שפירא (מיאמי): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(←‏קישורים חיצוניים: תיאור הקישור)
שורה 47: שורה 47:
*'''[http://www.shturem.net/index.php?section=multimedia&id=749 אתה שליח לעולם ועד!]''' - [[התוועדות]] עם הרב שפירא בכינוס השלוחים הברזילאי {{אודיו}} {{שטורעם}} כ"ט שבט תשס"ח
*'''[http://www.shturem.net/index.php?section=multimedia&id=749 אתה שליח לעולם ועד!]''' - [[התוועדות]] עם הרב שפירא בכינוס השלוחים הברזילאי {{אודיו}} {{שטורעם}} כ"ט שבט תשס"ח
*[http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=58454 אורח י"ט כסלו באנטוורפן: הרב יהודה לייב שפירא] {{COL}}
*[http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=58454 אורח י"ט כסלו באנטוורפן: הרב יהודה לייב שפירא] {{COL}}
*חנוך קופילוביץ, [https://col.org.il/files/uploads/original/2022/04/625d861939e8b_1650296345.pdf "לחיות באווירה של תורה וחסידות"], '''פרקים''', מוסף לעיתון [[המודיע]], חג הפסח תשפ"ב
*חנוך קופילוביץ, [https://col.org.il/files/uploads/original/2022/04/625d861939e8b_1650296345.pdf "לחיות באווירה של תורה וחסידות"], ראיון עם הרב שפירא, '''פרקים''', מוסף לעיתון [[המודיע]], חג הפסח תשפ"ב


{{מיון רגיל:שפירא, יהודה לייב}}
{{מיון רגיל:שפירא, יהודה לייב}}

גרסה מ־22:04, 19 באפריל 2022

הרב יהודה לייב (לייבל) שפירא

הרב יהודה לייב שפירא (מכונה גם: לייבל; יליד שנת תש"ז), הוא ראש ישיבה גדולה דמיאמי רבתי. שימש חוזר של שיחות הרבי. מגדולי רבני חב"ד בעולם.

תולדות חיים

נולד בי"ב מנחם אב תש"ז לאביו הרב (ליפא) ליפמאן שפירא ולאמו מרת חנה בת הרב שניאור זלמן ווילנקין, המלמד של הרבי. בצעירותו, ברחה משפחתו בבריחה הגדולה באמצעות דרכונים פולניים, ולאחר נדודים שונים הגיעו לפריז שם התרכזו רוב חסידי חב"ד שהצליחו לצאת מהמשטר הסובייטי.

בהמשך, עבר יחד עם הוריו לקראון הייטס ובשנת תש"כ נכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית תחילה למד בסניף הישיבה ברחוב בדפורד, ולאחר מכן עבר ל-770 שם למד בין השנים תשכ"ג-תשל"א.

עוד בעודו בחור החל לכתוב לעצמו הנחות מההתוועדויות של הרבי, ובליל י' שבט תשכ"ו נקרא על ידי הרב חודוקוב יחד עם שלושה מחבריו, בחירי התלמידים המבוגרים, להצטרף כחוזר באופן רשמי לצד הרב יואל כהן.

לאחר נישואיו עם הרבנית תרצה בת הרב אלתר יששכר דוב הלוי ליברמן, התגורר במשך מספר שנים בקראון הייטס, ונמנה על חברי מערכת אוצר החסידים, ועד להפצת שיחות וועד הנחות התמימים, מעורכי הלקוטי שיחות.

במיאמי

בשנת תשל"ד שלח אותו הרבי למיאמי לייסד ולעמוד בראש ישיבה גדולה, בראשה הוא עומד עד היום לצד תפקידו כמרא דאתרא של קהילת חב"ד והציבור התורני במיאמי.

הרב שפירא הוא דמות רבנית נחשבת ופוסק בולט בקרב כלל הקהילות החרדיות במיאמי וגלילותיה.

מכהן כחבר בוועד רבני ליובאוויטש.

דרכו בלימוד

שיעוריו של הרב שפירא על מסכתות הש"ס מתייחדים בבהירותם ומתפרסמים בספרי הפלפולים וקובצי חידושי התורה היוצאים על ידי הישיבה. הוא נוהג לחדש בדרכו של הגאון הרוגוצ'ובי ולדוק בעומק הגדרתו ושורשו של כל דבר. מתייחד בהבהרת יסודות ומהות שיטות הראשונים.

השפעה ציבורית

הרב שפירא זוכה למעמד מיוחד בעולם החב"די ומהווה סמכות תורנית וחסידית שרבים נושאים אליה את עיניהם. מוזמן למסעות חיזוק בארץ הקודש וברחבי חבל, בהם מוסר שיעורים ומתוועד עם קהלים רבים.

נמצא בקשרי ידידות עם גדולי ישראל מחוגים שונים.

משפחתו

  • בנו, הרב מנחם מענדל שפירא
  • בנו, הרב שניאור זלמן שפירא
  • בנו, הרב נחום שפירא
  • בנו, הרב חיים שפירא - מנהל רוחני בישיבת תות"ל מוריסטאון ניו ג'רזי
  • בנו, הרב לוי יצחק שפירא
  • בנו, הרב אהרן אליעזר שפירא
  • בנו, הרב שמואל שפירא
  • בתו, מרת חיה מושקא

לקריאה נוספת

  • המטרה של הרבי הרש"ב: דור השביעי של הרבי, שבועון כפר חב"ד גליון 1851 עמוד 26
  • לנצל נכון את ההתעוררות הגדולה, שבועון כפר חב"ד גליון 1842 עמוד 26

קישורים חיצוניים