אהרון אופן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
{{בעבודה}}
{{בעבודה מתמשכת}}
הרב '''אהרון אופן''' היה חסיד '[[עובד]]', ממשפיעי הקהילה החב"דית ב[[רמת גן]] ושימש כ[[גבאי]] בבית הכנסת "סוכת שלום" בעיר.
הרב '''אהרון אופן''' היה חסיד '[[עובד]]', ממשפיעי הקהילה החב"דית ב[[רמת גן]] ושימש כ[[גבאי]] בבית הכנסת "סוכת שלום" בעיר.


==תולדות חייו==
==תולדות חייו==
הרב אופן נולד ב[[גליציה]] ועלה לארץ הקודש קודם ה[[שואה]] והתיישב ברמת גן.
הרב אופן נולד ב[[גליציה]] שב[[פולין]] ועלה לארץ הקודש קודם ה[[שואה]] והתיישב ב[[רמת גן]].
התקרב דרך חסידי חב"ד שהתגוררו ב[[רמת גן]] וב[[תל אביב]] לחב"ד והיה מקושר ל [[אדמו"ר הריי"צ]]. לאחר י' שבט תש"י היה מהראשונים לקרוא שם לבנם על שם [[אדמו"ר הריי"צ]]. היה מקושר לרבי והיה מקבל באופן קבוע את השיחות והמאמרים מה שהיה בנמצא והיה בקי בהם. לאחר מכן בתקופה שהיה שידורים מהרבי היה משתתף בהם בהתמדה.
התקרב דרך חסידי חב"ד שהתגוררו ב[[רמת גן]] וב[[תל אביב]] לחב"ד והיה מקושר ל [[אדמו"ר הריי"צ]]. לאחר [[י' שבט]] [[תש"י]] היה מהראשונים לקרוא שם לבנו על שם [[אדמו"ר הריי"צ]]. היה מקושר לרבי והיה מקבל באופן קבוע את השיחות והמאמרים מה שהיה בנמצא והיה בקי בהם. לאחר מכן בתקופה שהיה שידורים מהרבי היה משתתף בהם בהתמדה.


שימש כ[[גבאי]] וכ[[משפיע]] בבית כנסת "סוכת שלום" על שם [[אדמו"ר הרש"ב]] ברמת גן. מידי שבת בשבתו היה טובל המקווה, דבר שלא היה מקובל כל כך בין אנ"ש שם, ולומד שעות ארוכות חסידית ולאחר מכן מתפלל בעבודה בחדר שני של בית הכנסת.
שימש כ[[גבאי]] וכ[[משפיע]] בבית כנסת "סוכת שלום" על שם [[אדמו"ר הרש"ב]] ברמת גן. מידי שבת בשבתו היה טובל במקווה, דבר שלא היה מקובל כל כך בין אנ"ש שם, ולומד שעות ארוכות חסידות ולאחר מכן מתפלל בעבודה ב'[[חדר שני]]' של בית הכנסת.


ילדיו מספרים שלא היה שבת שהיה חוזר הביתה לעשות קידוש לפני השעה ארבע בצהריים. רעייתו מרת בתיה הייתה בת למשפחה חסידי [[בעלזא]].
ילדיו מספרים שלא היה שבת שהיה חוזר הביתה לעשות [[קידוש]] לפני השעה ארבע בצהריים. רעייתו מרת בתיה הייתה בת למשפחה חסידי [[בעלזא]].


ב[[ימים הנוראים]] היה עובר לפני התיבה מידי שנה בשנה ב"המלך" באופן מיוחד מאוד. והיה הרוח החיה בבית הכנסת.
ב[[ימים הנוראים]] היה עובר לפני התיבה מידי שנה בשנה ב"המלך" באופן מיוחד מאוד. והיה הרוח החיה בבית הכנסת.

גרסה מ־01:50, 7 באוגוסט 2020

ערך זה נמצא בעיצומה של עבודה ממושכת. הערך פתוח לעריכה.
אתם מוזמנים לבצע עריכה לשונית, ויקיזציה וסגנון לפסקאות שנכתבו, וכמו כן לעזור להרחיב ולהשלים את הערך.

הרב אהרון אופן היה חסיד 'עובד', ממשפיעי הקהילה החב"דית ברמת גן ושימש כגבאי בבית הכנסת "סוכת שלום" בעיר.

תולדות חייו

הרב אופן נולד בגליציה שבפולין ועלה לארץ הקודש קודם השואה והתיישב ברמת גן. התקרב דרך חסידי חב"ד שהתגוררו ברמת גן ובתל אביב לחב"ד והיה מקושר ל אדמו"ר הריי"צ. לאחר י' שבט תש"י היה מהראשונים לקרוא שם לבנו על שם אדמו"ר הריי"צ. היה מקושר לרבי והיה מקבל באופן קבוע את השיחות והמאמרים מה שהיה בנמצא והיה בקי בהם. לאחר מכן בתקופה שהיה שידורים מהרבי היה משתתף בהם בהתמדה.

שימש כגבאי וכמשפיע בבית כנסת "סוכת שלום" על שם אדמו"ר הרש"ב ברמת גן. מידי שבת בשבתו היה טובל במקווה, דבר שלא היה מקובל כל כך בין אנ"ש שם, ולומד שעות ארוכות חסידות ולאחר מכן מתפלל בעבודה ב'חדר שני' של בית הכנסת.

ילדיו מספרים שלא היה שבת שהיה חוזר הביתה לעשות קידוש לפני השעה ארבע בצהריים. רעייתו מרת בתיה הייתה בת למשפחה חסידי בעלזא.

בימים הנוראים היה עובר לפני התיבה מידי שנה בשנה ב"המלך" באופן מיוחד מאוד. והיה הרוח החיה בבית הכנסת.

משפחתו