בית ליובאוויטש (לונדון): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 4: שורה 4:
'''בית ליובאוויטש לונדון''' (באנגלית: Chabad Lubavitch UK) מהווה את מרכז חב"ד בבריטניה.
'''בית ליובאוויטש לונדון''' (באנגלית: Chabad Lubavitch UK) מהווה את מרכז חב"ד בבריטניה.


==היסטוריה==
==רקע==
{{להשלים}}
המבנה - שמשמש את הקהילה החב"דית בלונדון, הוקם לאחר שנים של שבהם לא היה מקום מרכזי לחיים הקהילתיים של [[חסידות חב"ד|חסידי חב"ד]] בעיר, עד שנת [[תשי"ט]] היה הרב [[בן ציון שם טוב]] - השליח הראשי ל[[לונדון]] שאותו שלח עוד [[אדמו"ר הריי"צ]] - שוכר מבנה קטן בשכונת סטמפורד היל בלונדון, במהלך השנים כאשר גברה פעילות חב"ד באנגליה נוצר צורך בקניית מבנה חדש לקהילה, שיכלול משרדים, מקווה, בית כנסת, ואפילו 'חדר' על טהרת הקודש.
 
ואכן בשנת [[תשי"ט]], כאשר פעילות חב"ד ב[[לונדון]] גברה, והקהילה הורחבה. הוחלט על רכישת מבנה בשכונה היהודית בלונדון - שכונת סטמפורד-היל. המבנה נרכש וניתן לו השם "בית ליובאוויטש". מיד לאחר קניית המבנה נוכחו לדעת שהמבנה - במתכונות הנוכחי - לא יוכל לשמש כמשרדים לקהילה. לכן הוחלט להחל במקום שיפוצים נרחבים. השיפוצים הושלמו סופית בשנת [[תשכ"ט]].


==המבנה כיום==
==המבנה כיום==

גרסה מ־10:47, 15 ביוני 2020

לוגו מרכז חב"ד לונדון
מתחם בית ליובאוויטש בלונדון
מתחם בית ליובאוויטש בלונדון

בית ליובאוויטש לונדון (באנגלית: Chabad Lubavitch UK) מהווה את מרכז חב"ד בבריטניה.

רקע

המבנה - שמשמש את הקהילה החב"דית בלונדון, הוקם לאחר שנים של שבהם לא היה מקום מרכזי לחיים הקהילתיים של חסידי חב"ד בעיר, עד שנת תשי"ט היה הרב בן ציון שם טוב - השליח הראשי ללונדון שאותו שלח עוד אדמו"ר הריי"צ - שוכר מבנה קטן בשכונת סטמפורד היל בלונדון, במהלך השנים כאשר גברה פעילות חב"ד באנגליה נוצר צורך בקניית מבנה חדש לקהילה, שיכלול משרדים, מקווה, בית כנסת, ואפילו 'חדר' על טהרת הקודש.

ואכן בשנת תשי"ט, כאשר פעילות חב"ד בלונדון גברה, והקהילה הורחבה. הוחלט על רכישת מבנה בשכונה היהודית בלונדון - שכונת סטמפורד-היל. המבנה נרכש וניתן לו השם "בית ליובאוויטש". מיד לאחר קניית המבנה נוכחו לדעת שהמבנה - במתכונות הנוכחי - לא יוכל לשמש כמשרדים לקהילה. לכן הוחלט להחל במקום שיפוצים נרחבים. השיפוצים הושלמו סופית בשנת תשכ"ט.

המבנה כיום

‏‏

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

קישורים חיצוניים

אתר

ראו גם