הבדלים בין גרסאות בדף "היציאה מרוסיה (ספר)"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (פיצי העביר את הדף פיצי לשם היציאה מרוסיה (ספר) בלי להשאיר הפניה)
שורה 1: שורה 1:
 +
'''היציאה מרוסיה''' הוא ספר המתעד את תקופת [[יציאת רוסיה תש"ו|בריחת החסידים מרוסיה]] בשנת [[תש"ו]], על פי מסמכים, מכתבים ותמונות, וזכרונות.
  
 +
הספר יצא לאור בשנת [[תש"פ]], ע"י הרב [[אליהו מטוסוב]], על פי ארכיונו של אביו, הרב [[שלמה מטוסוב]].
 +
 +
בארכיונו של הרב שלמה מטוסוב נמצא מחברת בה כתב יומן-מסע של חסידי חב"ד במחנה העקורים פוקינג ובו תיעד כל תזוזה בפוקינג מהתקופה בה החלו לעזוב ל[[צרפת]] ובמשך למעלה משנה. ביומן מתועדים נושאים רבים כגון: חסידים שהגיעו, עזבו, תקציבים, מכתבים שנשלחו אל [[אדמו"ר הריי"צ]], אגרות מאדמו"ר הריי"צ ועוד.
 +
 +
מתוך המחברת נראה כי היה קרוב עד מאוד לרב [[ניסן נמנוב]] מנהל [[תומכי תמימים פאקינג|ישיבת תומכי תמימים בפוקינג]], מטבע הדברים היה מעורב בכל הנעשה בקהילה החב"דית בפוקינג. ומסתבר כי מחברת זו נועדה ברובה לצורך דיווח השוטף אל אדמו״ר מוהריי״צ ואל חתנו, [[הרבי]] על כל פרט ופרט במהלך התיישבותם של החסידים אחרי יציאתם מרוסיה. תמליל וצילומי יומן-המסע מפורסמים בספר.
 +
 +
בספר מתפרסמים כ-200 תמונות נדירות המתעדות את חיי החסידים בזמן הבריחה, ובזמן שהותן במחנות.

גרסה מ־00:59, 8 במאי 2020

היציאה מרוסיה הוא ספר המתעד את תקופת בריחת החסידים מרוסיה בשנת תש"ו, על פי מסמכים, מכתבים ותמונות, וזכרונות.

הספר יצא לאור בשנת תש"פ, ע"י הרב אליהו מטוסוב, על פי ארכיונו של אביו, הרב שלמה מטוסוב.

בארכיונו של הרב שלמה מטוסוב נמצא מחברת בה כתב יומן-מסע של חסידי חב"ד במחנה העקורים פוקינג ובו תיעד כל תזוזה בפוקינג מהתקופה בה החלו לעזוב לצרפת ובמשך למעלה משנה. ביומן מתועדים נושאים רבים כגון: חסידים שהגיעו, עזבו, תקציבים, מכתבים שנשלחו אל אדמו"ר הריי"צ, אגרות מאדמו"ר הריי"צ ועוד.

מתוך המחברת נראה כי היה קרוב עד מאוד לרב ניסן נמנוב מנהל ישיבת תומכי תמימים בפוקינג, מטבע הדברים היה מעורב בכל הנעשה בקהילה החב"דית בפוקינג. ומסתבר כי מחברת זו נועדה ברובה לצורך דיווח השוטף אל אדמו״ר מוהריי״צ ואל חתנו, הרבי על כל פרט ופרט במהלך התיישבותם של החסידים אחרי יציאתם מרוסיה. תמליל וצילומי יומן-המסע מפורסמים בספר.

בספר מתפרסמים כ-200 תמונות נדירות המתעדות את חיי החסידים בזמן הבריחה, ובזמן שהותן במחנות.