דניאל נמדר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
ר' '''דניאל נמדר''' ([[ט' כסלו]] [[תש"ח]] - [[ה' אייר]] [[תשנ"ג]]), היה רודף צדקה וחסד ותרם הרבה מהונו למוסדות ליובאוויטש, מסור ונתון לרבי מלך המשיח.
ר' '''דניאל נמדר''' ([[ט' כסלו]] [[תש"ח]] - [[ה' אייר]] [[תשנ"ג]]), היה רודף צדקה וחסד ותרם הרבה מהונו למוסדות ליובאוויטש, מסור ונתון לרבי ולפעולותיו.


==תולדות חייו==
==תולדות חייו==
נולד בירושלים עיר הקודש, לאביו ר' רפאל נמדר. בילדותו גדל באנגליה, כבר אז היה להם ביקורים מהשליח הרב סודאק שהגיע אליהם על פי שליחות הרבי. בגיל 16 עבר למילאנו ביחד עם אחיו והתחיל להתעסק בעסיקי אבני חן, שם גם פגש את [[שליח]] [[הרבי]] במילאנו הרב [[משה לאזאר]], והתחיל להתקרב ל[[רבי מלך המשיח]] והיה בקשר עם כל השלוחים באיטליה ובפרט עם השליח הראשון הרב [[גרשון מענדל גרליק]].
נולד ב[[ירושלים]], לאביו ר' רפאל נמדר.


סייע רבות ל[[שלוחי הרבי]] ב[[איטליה]]. בכל פעם ששליח באיטליה היה מבקש משהו הוא היה מיד נענה לבקשה ואף תרם ממון רב לפעילות, אבי היה איש עסקים חד חריף ומאד מצליח ולכן הרבה לתת צדקה. היה גביר שנתן לרבי הרבה כסף לפעילות החב"דית.
בילדותו גדל באנגליה, וכבר אז זכתה המשפחה לביקורים של השליח הרב סודאק שהגיע אליהם על פי שליחות הרבי.


בסוף שנות השישים הגיע ל[[בית חיינו-770]] לראשונה, וברגע שראה את הרבי זה היה אהבה במבט הראשון, ומאז היה מסור בכל ההוראות של הרבי עם ביטול מוחלט לרבי. במשך השנים הרבי קירב אותו בכל מיני הזדמנויות רבות ומהם בשמחת תורה, ב[[התוועדויות]] בשבתות, ב[[חלוקת הדולרים]], [[בכוס של ברכה]] ובכל מיני הזדמנויות שונות.
בגיל 16 עבר ל[[מילאנו]] ביחד עם אחיו והתחיל להתעסק בעסיקי אבני חן, שם גם פגש את [[שליח]] [[הרבי]] במילאנו הרב [[משה לאזאר]], והתקרבותו לחסידות חב"ד נעשתה אינטנסיבית יותר, והיה בקשר עם כל השלוחים באיטליה ובפרט עם השליח הרב [[גרשון מענדל גרליק]].


ב-[[770]] אי אפשר היה לפספס אותו בגלל שהיה לבוש כמו חסיד עם שפם בלבד והיה מסתופף בין החסידים להיות הכי קרוב לרבי בתפילות, בדולרים, היה נשאר שעות על גבי שעות בהתוועדויות להקשיב להרבי בלי לדעת את שפת היידיש.
סייע רבות ל[[שלוחי הרבי]] ב[[איטליה]]. בכל פעם ששליח באיטליה היה מבקש משהו הוא היה מיד נענה לבקשה ואף תרם ממון רב לפעילות, היה איש עסקים חד חריף ומאד מצליח, והרבה לתת צדקה. נהג גם להעביר מעת לעת סכומי כסף לפעילות החב"דית.


מעניין לציין, שהרבה פעמים הרבי היה מדבר עמו בשפת ביידיש על אף שכאמור הוא לא הבין ולא דיבר את השפה. באחת השנים באמצע ההקפות בשמחת תורה, הרבי שאל אותו ביידיש "האם הוא למד בתומכי תמימים?" הוא השיב בחיוב... כשהרבי המשיך בדרכו, שאלו אותו החסידים "האם הוא הבין את מה שהרבי שאל אותו?", ר' דניאל ענה שהוא לא הבין את השאלה.לשאלת החסידים, "אם כן למה ענית בחיוב?" השיב, "שכל פעם שהרבי שואל אותך משהו תגיד כן רק לענות בחיוב".  
בסוף שנות השישים הגיע ל[[בית חיינו-770]] לראשונה, וברגע שראה את הרבי התקשר אליו בכל נפשו, ומאז היה מסור בכל ההוראות של הרבי עם ביטול מוחלט לרבי. במשך השנים הרבי קירב אותו בכל מיני הזדמנויות רבות ומהם בשמחת תורה, ב[[התוועדויות]] בשבתות, ב[[חלוקת הדולרים]], [[בכוס של ברכה]] ובהזדמנויות נוספות.


באחד מהפעמים ששיפצו את [[ספריית אגו"ח]], האחראיים חיפשו 12 איש שכל אחד יתן 100 אלף דולר לשיפוץ הספריה. ר' דניאל נרתם לקח על עצמו בשמחה 100,000 דולר, למרות שחלק מהמשפחה לא תיארו לתת סכום כזה גדול בפרט אז בזמנים ההם שהיה סכום מאד מכובד אבל אבא שלימידע לתפוס ולקחת הזדמנויות טובים, ובשביל הרבי הרבה יותר מזה.
ב-[[770]] אי אפשר היה לפספס אותו בגלל שהיה לבוש כמו חסיד עם שפם בלבד והיה מסתופף בין החסידים להיות הכי קרוב לרבי בתפילות, בחלוק הדולרים, והיה נשאר שעות על גבי שעות בהתוועדויות של הרבי ומקשיב, אף שלא הבין את שפת ה[[אידיש]].


פעמים רבות הרבי פנה אליו ודיבר עמו ב[[אידיש]] על אף שלא הבין את השפה. באחת השנים באמצע ההקפות בשמחת תורה, הרבי שאל אותו באידיש האם למד בתומכי תמימים?, והוא השיב בחיוב, מכיון שלא הבין את השאלה. כשהרבי המשיך בדרכו, שאלו אותו החסידים האם הבין שאלתו של הרבי, ולפליאתם מדוע השיב בחיוב, ענה שבכל פעם שהרבי שואל חסיד משהו - הוא תמיד צריך לענות בחיוב.
באחת הפעמים ששיפצו את [[ספריית אגו"ח]], חיפשו האחראיים 12 שותפים שכל אחד יתרום 100,000$ לשיפוץ הספריה. ר' דניאל נרתם ולקח על עצמו 100,000 דולר, למרות שחלק מהמשפחה לא תיארו לתת סכום כזה גדול בפרט אז בזמנים ההם שהיה סכום מאד מכובד.
===פטירתו===
ביום שני [[ה' אייר]] [[תשנ"ג]] נהרג במהלך תאונת דרכים מחרידה שאירעה באיטליה.
ביום שני [[ה' אייר]] [[תשנ"ג]] נהרג במהלך תאונת דרכים מחרידה שאירעה באיטליה.


אהב את הרבי אהבת נפש בגילוי וזה מה שהשריש בנו לכל המשפחה בדוגמא חיה עד ביאת גואל צדק בבניין בית המקדש השלישי.
לאחר פטירתו, הועלה ארונו לארץ הקודש על מנת לקוברו בהר הזיתים. לפני הקמת המצבה, שלחו את נוסח המילים אותן רצו לכתוב על המצבה, להגהת הרבי, וזכה שנוסח המילים שנחרתו על המצבה היה לעיני הרבי:
 
==פטירתו==
לאחר פטירתו, הועלה ארונו לארץ הקודש על מנת לקוברו בהר הזיתים. לפני הקמת המצבה, שלחו את נוסח המילים אותן רצו לכתוב על המצבה, להגהת הרבי.
זכה ש[[הרבי מלך המשיח]] יגיה את נוסח המילים באופן מיוחד, כדלהלן:


"איש יקר וחביב על הבריות, רודף צדקה וחסד
"איש יקר וחביב על הבריות, רודף צדקה וחסד
שורה 31: שורה 32:
נקטף בדמי ימיו ביום ב' לפ' אח"מ-קדושים
נקטף בדמי ימיו ביום ב' לפ' אח"מ-קדושים
ה' לחודש אייר ה'תשנ"ג"
ה' לחודש אייר ה'תשנ"ג"
וקבורתו בהר הזיתים.


==משפחתו==
==משפחתו==
*בנו, הרב מנחם נמדר.
*בנו, הרב מנחם נמדר.
{{מיון רגיל:נמדר, דניאל}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:קהילת חב"ד מילאנו: אישים]]

גרסה מ־21:27, 29 באפריל 2020

ר' דניאל נמדר (ט' כסלו תש"ח - ה' אייר תשנ"ג), היה רודף צדקה וחסד ותרם הרבה מהונו למוסדות ליובאוויטש, מסור ונתון לרבי ולפעולותיו.

תולדות חייו

נולד בירושלים, לאביו ר' רפאל נמדר.

בילדותו גדל באנגליה, וכבר אז זכתה המשפחה לביקורים של השליח הרב סודאק שהגיע אליהם על פי שליחות הרבי.

בגיל 16 עבר למילאנו ביחד עם אחיו והתחיל להתעסק בעסיקי אבני חן, שם גם פגש את שליח הרבי במילאנו הרב משה לאזאר, והתקרבותו לחסידות חב"ד נעשתה אינטנסיבית יותר, והיה בקשר עם כל השלוחים באיטליה ובפרט עם השליח הרב גרשון מענדל גרליק.

סייע רבות לשלוחי הרבי באיטליה. בכל פעם ששליח באיטליה היה מבקש משהו הוא היה מיד נענה לבקשה ואף תרם ממון רב לפעילות, היה איש עסקים חד חריף ומאד מצליח, והרבה לתת צדקה. נהג גם להעביר מעת לעת סכומי כסף לפעילות החב"דית.

בסוף שנות השישים הגיע לבית חיינו-770 לראשונה, וברגע שראה את הרבי התקשר אליו בכל נפשו, ומאז היה מסור בכל ההוראות של הרבי עם ביטול מוחלט לרבי. במשך השנים הרבי קירב אותו בכל מיני הזדמנויות רבות ומהם בשמחת תורה, בהתוועדויות בשבתות, בחלוקת הדולרים, בכוס של ברכה ובהזדמנויות נוספות.

ב-770 אי אפשר היה לפספס אותו בגלל שהיה לבוש כמו חסיד עם שפם בלבד והיה מסתופף בין החסידים להיות הכי קרוב לרבי בתפילות, בחלוק הדולרים, והיה נשאר שעות על גבי שעות בהתוועדויות של הרבי ומקשיב, אף שלא הבין את שפת האידיש.

פעמים רבות הרבי פנה אליו ודיבר עמו באידיש על אף שלא הבין את השפה. באחת השנים באמצע ההקפות בשמחת תורה, הרבי שאל אותו באידיש האם למד בתומכי תמימים?, והוא השיב בחיוב, מכיון שלא הבין את השאלה. כשהרבי המשיך בדרכו, שאלו אותו החסידים האם הבין שאלתו של הרבי, ולפליאתם מדוע השיב בחיוב, ענה שבכל פעם שהרבי שואל חסיד משהו - הוא תמיד צריך לענות בחיוב.

באחת הפעמים ששיפצו את ספריית אגו"ח, חיפשו האחראיים 12 שותפים שכל אחד יתרום 100,000$ לשיפוץ הספריה. ר' דניאל נרתם ולקח על עצמו 100,000 דולר, למרות שחלק מהמשפחה לא תיארו לתת סכום כזה גדול בפרט אז בזמנים ההם שהיה סכום מאד מכובד.

פטירתו

ביום שני ה' אייר תשנ"ג נהרג במהלך תאונת דרכים מחרידה שאירעה באיטליה.

לאחר פטירתו, הועלה ארונו לארץ הקודש על מנת לקוברו בהר הזיתים. לפני הקמת המצבה, שלחו את נוסח המילים אותן רצו לכתוב על המצבה, להגהת הרבי, וזכה שנוסח המילים שנחרתו על המצבה היה לעיני הרבי:

"איש יקר וחביב על הבריות, רודף צדקה וחסד מסור וקשור בחבלי עבותות האהבה לכ"ק אדמו"ר שליט"א מלך המשיח בעל, אבא, בן, ואח מסור הוו"ח אי"א נו"נ עוסק בצ"צ ר' דניאל ע"ה בן יבדלח"ט ר' רפאל שי' נמדר

נקטף בדמי ימיו ביום ב' לפ' אח"מ-קדושים ה' לחודש אייר ה'תשנ"ג"

משפחתו

  • בנו, הרב מנחם נמדר.