כללי רמב"ם: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "'''כללי רמב"ם''' הוא ספר המסכם את כללי לימוד ספרי הרמב"ם, על פי שיחותיו של הרבי. ==עריכת הספ...")
 
אין תקציר עריכה
שורה 3: שורה 3:
==עריכת הספר==
==עריכת הספר==


הספר יצא לאור ב[[ב' אייר]] ה'[[תנש"א]] בהוצאת הספרים [[קה"ת]]. הספר נערך על ידי הרב [[מרדכי מנשה לאופר]], בעריכה השתתפו גם הרב [[ברוך אוברלנדר]], הרב [[טוביה בלוי]], הרב [[יהושע גרוס]], הרב [[שניאור זלמן גורליק]] והרב [[אריה ליב קפלן]].
הספר יצא לאור ב[[ב' אייר]] ה'[[תנש"א]] ע"י הוצאת הספרים [[קה"ת]]. הספר נערך על ידי הרב [[מרדכי מנשה לאופר]], בעריכה השתתפו גם הרב [[ברוך אוברלנדר]], הרב [[טוביה בלוי]], הרב יהושע גרוס, הרב [[שניאור זלמן גורליק]] והרב [[אריה ליב קפלן]].


עריכתו של הספר החלה לאחר [[תקנת הרמב"ם]] בשנת ה'[[תשד"מ]], והוא מבוסס על שיחותיו של הרבי שנאמרו בקשר עם התקנה, ובקשר עם [[לימוד הלכות בית הבחירה בבין המצרים]].
עריכתו של הספר החלה לאחר [[תקנת הרמב"ם]] בשנת [[תשד"מ]], והוא מבוסס על שיחותיו של הרבי שנאמרו בקשר עם התקנה, ובקשר עם [[לימוד הלכות בית הבחירה בבין המצרים]].


הספר כולל עשרים וארבע פרקים, כאשר שבע עשרה הפרקים הראשונים עוסקים בספר [[משנה תורה לרמב"ם]], ששת הפרקים הבאים עוסקים ב[[ספר המצוות]], [[פירוש המשניות לרמב"ם|פירוש המשניות]] ו[[מורה נבוכים]], והפרק האחרון בנושאי כליו של הרמב"ם.
הספר כולל עשרים וארבעה פרקים, כאשר שבע עשרה הפרקים הראשונים עוסקים בספר [[משנה תורה לרמב"ם]], ששת הפרקים הבאים עוסקים ב[[ספר המצוות]], [[פירוש המשניות לרמב"ם|פירוש המשניות]] ו[[מורה נבוכים]], והפרק האחרון בנושאי כליו של הרמב"ם.


הספר יצא לאור במהדורה נוספת בשנת ה'[[תשנ"ב]].
הספר יצא לאור במהדורה נוספת בשנת ה'[[תשנ"ב]].
==קישורים חיצוניים==
*[https://drive.google.com/drive/folders/1wz3J2eu4gdsyO8dlLXhIPCMFPTsebONY הספר במהורת תנש"א]


[[קטגוריה:ספרות תורנית]] [[קטגוריה:רמב"ם]]
[[קטגוריה:ספרות תורנית]] [[קטגוריה:רמב"ם]]

גרסה מ־04:59, 8 ביולי 2020

כללי רמב"ם הוא ספר המסכם את כללי לימוד ספרי הרמב"ם, על פי שיחותיו של הרבי.

עריכת הספר

הספר יצא לאור בב' אייר ה'תנש"א ע"י הוצאת הספרים קה"ת. הספר נערך על ידי הרב מרדכי מנשה לאופר, בעריכה השתתפו גם הרב ברוך אוברלנדר, הרב טוביה בלוי, הרב יהושע גרוס, הרב שניאור זלמן גורליק והרב אריה ליב קפלן.

עריכתו של הספר החלה לאחר תקנת הרמב"ם בשנת תשד"מ, והוא מבוסס על שיחותיו של הרבי שנאמרו בקשר עם התקנה, ובקשר עם לימוד הלכות בית הבחירה בבין המצרים.

הספר כולל עשרים וארבעה פרקים, כאשר שבע עשרה הפרקים הראשונים עוסקים בספר משנה תורה לרמב"ם, ששת הפרקים הבאים עוסקים בספר המצוות, פירוש המשניות ומורה נבוכים, והפרק האחרון בנושאי כליו של הרמב"ם.

הספר יצא לאור במהדורה נוספת בשנת ה'תשנ"ב.

קישורים חיצוניים