תלמוד תורה נער ישראל גילה: הבדלים בין גרסאות בדף

עריכה
אין תקציר עריכה
(עריכה)
שורה 4: שורה 4:
[[קובץ:בועז אהרון.jpg|שמאל|ממוזער|150px|מנהל הת"ת הרב בועז אהרון]]
[[קובץ:בועז אהרון.jpg|שמאל|ממוזער|150px|מנהל הת"ת הרב בועז אהרון]]


[[תלמוד תורה]] חב"ד '''נער ישראל''' בשכונת [[גילה]] ב[[ירושלים]]. ''הינו מוסד חינוך [[חסידות חב"ד|חב"די]], המונה כ- 100 תלמידים, החל מגיל כיתה מכינה ועד לכיתה ו'. המוסד נוסד בשנת  תשמ"ו, ומגיעים אליו בהסעות מסודרות משכונות בירושלים, גילה, הר חומה, קטמון, גבעת מרדכי, קרית משה, ארמון הנציב ועוד.
[[תלמוד תורה]] '''נער ישראל''', הוא שמו של מוסד החינוך החב"די לבנים בשכונת [[גילה]] ב[[ירושלים]]. בתלמוד תורה שנוסד בשנת [[תשמ"ו]] ישנם כמאה תלמידים הלומדים בכיתות מכינה עד ו'.


==היסטוריית המוסד==
==היסטוריית המוסד==
בשנת [[תשמ"ו]] הורה [[הרבי]] במכתב לרב [[הירש פרבר]] מנהל ה[[בית חב"ד]] בשכונת גילה להתמקד בנושא החינוך, "וזה ישבית אויב ומתנקם". בעקבות הוראה זו, הוא הקים את התלמוד תורה יחד עם עשרים ילדים שלמדו בדירות שכורות, ועברו ממקום למקום.


בשנת תשמ"ו הורה הרבי במכתב להנהלת בית חב"ד הרב הירש פרבר שיחי להתמקד בנושא החינוך "וזה ישבית אויב ומתנקם". בעקבות כך התקבלה החלטה לפתוח מוסד לחינוך ילדי ישראל ואכן זמן קצר לאחר מכן מוקם התלמוד תורה.
לאחר מספר שנים, עם התרבותם של מספר הילדים קיבל התלמוד תורה מבנה מהעיריה. אך לאחר זמן קצר הוא נעשה צפוף מידי.  


התחלה הייתה עם כ-20 תלמידים! בדירה שכורה, בהמשך עברו למס' דירות ולמקלטים, פעמים נאלצו ללמוד זמנית בדירות אנ"ש בשכונה עד שיימצא מקום מתאים.
בשנת [[תשס"ה]] הועבר מבנה בית הספר הממלכתי ד' שממוקם במרכז שכונת גילה לידי התלמוד תורה.
 
חלפו מס' שנים ושמו הטוב של התלמוד תורה התפרסם והחל להביא תלמידים מכל שכונות ירושלים ואף מחוצה לה.
 
בשלב זה הי' ברור כי חייבים מבנה מתאים להכיל את כל ילדי הת"ת ולאחר לחצים וקשרים שהופעלו בעירייה הקצתה להם זו מבנה ראוי לשמו. אבל גם מבנה זה הפך עד מהרה צר מלהכיל את התלמידים הרבים.
 
בשנת תשס"ה הועבר לידי מוסדות חב"ד גילה מבנה בי"ס ממלכתי ד' שממוקם במרכז השכונה. התלמוד תורה עבר למשכנו החדש והמרווח.
 
מנהלי בית הספר בעבר: הרב [[יצחק חביב]], הרב דוד דהן. הרב דוד קרישנזפט. וכיום הרב בועז אהרון
 
==המהפכה של המוסד==
 
 
כמו מוסדות חב"דים רבים, הייתה גם ראשיתו של התלמוד תורה מצער, בשנותיו הראשונות הוא נדד בין דירות, קראוונים ומבנים זמניים. אולם אט אט הוא הלך והתבסס והפך להיות אחד ממוסדות חינוך חב"ד הגדולים בירושלים.
אולם בתקופה האחרונה, '''עובר התלמוד תורה מהפכה של ממש.''' אפשר להניח כי לא רבים מבין מאות המשפחות החב"דיות המתגוררות בירושלים הבחינו בשינוי הדרמטי שהתחולל בעירם בחודשים האחרונים. אולם האמת היא כי בתהליך איטי, ומתחת לפני השטח, מתחוללת בבירה מהפכה חינוכית אמיתית עבור ילדי חסידי חב"ד.
 
המהלך החל כבר לפני שנתיים, כאשר הוא הושלם בימים אלו ממש, כשתלמוד תורה חב"ד גילה הוותיק קיבל את תמיכת משרד החינוך ועיריית ירושלים שהשקיעו כספים רבים והפכו את פני המוסד מן הקצה אל הקצה. הורי הילדים, כמו גם המלמדים והצוות החינוכי, מדברים על השינוי שעבר על המוסד במושגים של לא פחות ממהפך.
השמועות על המהפך הזה עבר כאש בשדה קוצים בקרב חסידי חב"ד תושבי העיר, מקורבים ודתיים שוחרי חינוך איכותי. מה שגרם לצמיחה במספר הנרשמים, ומספר המתעניינים לקראת פתיחת שנת הלימודים הבאה רק הולך וגובר.
הכל מתחיל מלמטה כמו כל מהפכה מוצלחת גם כאן הכל החל מלמטה, מהשטח. מספר הורים שהחליטו להרים את הכפפה, הפעילו מכבש לחצים על משרד החינוך ועירית ירושלים להיכנס לעובי הקורה ולסייע לילדי קהילת חב"ד בירושלים לקבל את החינוך האיכותי שמגיע להם, ולתקן את המצב האבסורדי בו עשרות ילדים המתגוררים בירושלים יוצאים מידי בוקר מהעיר לביתר עלית כדי לקבל חינוך איכותי, זאת בעוד שלבנות בעיר יש שני בתי ספר מצוינים.
 
'''המנצח על המהפכה'''
 
מי שנבחר לנצח על המהפכה הוא '''הרב בועז אהרון מאלעד'''. הרב אהרון, בעל תואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך ואיש חינוך וותיק ומוערך מהשורה הראשונה שמאחוריו מגוון תפקידי הוראה וניהול בחינוך הרשמי והבלתי רשמי. הוא קיבל לידיו את האתגר והסתער עליו במרץ במטרה להביא את השינוי הגדול בתלמוד תורה.
 
==חזון התלמוד תורה==
 
מגדלור של חינוך איכותי חסידי לכל תושבי ירושלים והסביבה. מקום שמציע חינוך מתקדם מותאם לילדים בני דורנו מבלי להתפשר בקוצו של י' על הערכים החסידיים החב"דים האוטנתיים".


בשנת [[תשע"ה]] הרב בועז אהרון, הגיע מהעיר [[אלעד]] לשמש כמנהל התלמוד תורה, דבר שהעלה את הרמה התפקודית של המוסד בצורה משמעותית.


==צוות התלמוד תורה==
==צוות התלמוד תורה==
*מנהל התלמוד תורה - הרב בועז אהרון


'''מנהל התלמוד תורה - הרב בועז אהרון'''
*רב התלמוד תורה - הרב רפאל ציקוושילי


רב התלמוד תורה - הרב רפאל ציקוושילי
;מחנכים
* מכינה - הרב יקיר רדי.
* כיתה א' - הרב שי גנני.
* כיתה ב' - הרב שימי ברוידא.
* כיתה ג' - הרב מנחם קרישבסקי.
* כיתה ד' - הרב שניאור ניסים.
* כיתה ו' - הרב אייל מיימון.


'''אנשי צוות'''
;מורים מקצועיים
* הרב יעקב דיין.
* הרב מרדכי קרויזר.
* הרב ישראל כהן.


;אנשי צוות
* מזכירה - רבקה עמרמי.
* מזכירה - רבקה עמרמי.
* יועץ חינוכי - דרור ברק כהן.
* יועץ חינוכי - דרור ברק כהן.
שורה 53: שורה 40:
* אחראי תחזוקה - מקס
* אחראי תחזוקה - מקס


'''מחנכים'''
מנהלי בית הספר בעבר: הרב [[יצחק חביב]], הרב דוד דהן. הרב דוד קרישנזפט.  
 
* כיתה מכינה - הרב יקיר רדי.
* כיתה א' - הרב שי גנני.
* כיתה ב' - הרב שימי ברוידא.
* כיתה ג' - הרב מנחם קרישבסקי.
* כיתה ד - הרב שניאור ניסים.
* כיתה ו' - הרב אייל מיימון.
 
'''מורים מקצועיים'''
 
* הרב יעקב דיין.
* הרב מרדכי קרויזר.
* הרב ישראל כהן.


==פעילויות ומבצעים==
==פעילויות ומבצעים==
משתמש אלמוני