חסידים איין משפחה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
 
{{פירוש נוסף|נוכחי=פתגם חסידי|אחר=גליון שבועי שיצא לאור בין השנים תשנ"ב-תשס"ו|ראו=[[חסידים איין משפחה (גליון)]}}
::{{כתב קטן|ערך זה עוסק בפתגם החסידי '''חסידים איין משפחה'''. לערך שעוסק בגליון שבועי שיצא לאור בין השנים תשנ"ב-תשס"ו ראו [[חסידים איין משפחה (גליון)]]}}
'''חסידים איין משפחה''' (= חסידים הינם משפחה אחת) הוא פתגם הבא לבטא את אחת מיסודות דרכיה של החסידות, שכל החסידים הינם למעשה משפחה אחת, וזוהי הסיבה ל[[אהבת ישראל]] העצומה שרוחש חסיד לחברו.
'''חסידים איין משפחה''' (= חסידים הינם משפחה אחת) הוא פתגם הבא לבטא את אחת מיסודות דרכיה של החסידות, שכל החסידים הינם למעשה משפחה אחת, וזוהי הסיבה ל[[אהבת ישראל]] העצומה שרוחש חסיד לחברו.



גרסה מ־03:41, 9 בינואר 2014

{{פירוש נוסף|נוכחי=פתגם חסידי|אחר=גליון שבועי שיצא לאור בין השנים תשנ"ב-תשס"ו|ראו=[[חסידים איין משפחה (גליון)]}} חסידים איין משפחה (= חסידים הינם משפחה אחת) הוא פתגם הבא לבטא את אחת מיסודות דרכיה של החסידות, שכל החסידים הינם למעשה משפחה אחת, וזוהי הסיבה לאהבת ישראל העצומה שרוחש חסיד לחברו.

מקורו של הפתגם הוא בדברי אדמו"ר ה'צמח צדק', שענה לבנו אדמו"ר המהר"ש אודות רצונו של אדמו"ר הזקן בדרכי החסידות: "דרכי החסידות איז, אז אלע חסידים זאלען זיין ווי איין משפחה ע"פ התורה באהבה" (דרכי החסידות הינם, שכל החסידים יהיהו כמשפחה אחת, על פי התורה, באהבה)[1].

במכתבי אדמו"ר הריי"צ ישנה אריכות גדולה בנושא זה, בהם הוא מפרט ומרחיב משפט זה.

ידיעת ובשורת הטוב מאיש לרעהו, הוא אחד הדרכים בדרכי החסידות באהבת רעים, כי הוד כבוד קדושת אבותינו רבותינו הקודשים חפצו, אשר כל אנ"ש יהיה כמשפחה אחת ממש

הוד כ"ק רבינו הזקן מסר נפשו הקדושה והשקיע כוחותיו העצומים, אשר עדת החסידים יהיו כמשפחה אחת ממש, אשר כל איש ואיש בעדת החסידים ידרוש טובת חבירו בפרנסה, וכל אשר אחד עוזר את זולתו יהיה בהרגש אהבה וחיבה גדולה כל כך כבני משפחה אחת ממש

על יסוד פתגם זה, מופיעים במכתבי העת החב"דיים מדורים תחת שם זה, בהם מובאים שמחותיהם הפרטיות של חסידי חב"ד מרחבי העולם, כגון לידות, בר מצוות, וקשרי שידוכין ונישואין.

גם בחלק מאתרי האינטרנט החב"דיים ישנם מדורים כאלו, שנועדו להגביר את הקשר הפנימי בין חלקי ה'משפחה' המורחבת של חסידות חב"ד.

לקריאת נוספת


הערות שוליים