לדלג לתוכן

אברהם אשר קוגן – הבדלי גרסאות

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
מ החלפת טקסט – "ול מרת " ב־"ול"
א.י.ל. (שיחה | תרומות)
מ סידור קטגוריות
 
(6 גרסאות ביניים של 5 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''אברהם אשר קוגן''' (?-[[ח' טבת]] [[תשס"ב]]) היה מקושר ל[[הרבי הריי"צ|רבי הריי"צ]] ול[[רבי]]. היה מהפעילים להפצת יהדות וחסידות תחת הגבלות המשטר הסובייטי במסירות נפש, הקים וניהל מפעל שפירנס עשרות מאנ"ש שיוכלו להתפרנס ולא לחלל שבת.
{{שכתוב|ניסוח לא אנציקלופדי}}{{אין תמונה}}
הרב '''אברהם אשר קוגן''' היה מקושר ל[[רבי יוסף יצחק שניאורסון (אדמו"ר הריי"צ)|אדמו"ר הריי"צ]] ול[[רבי מנחם מענדל שניאורסון (כ"ק אדמו"ר שליט"א)|רבי]]. היה מהפעילים להפצת יהדות וחסידות תחת הגבלות המשטר הסובייטי במסירות נפש, הקים וניהל מפעל שפירנס עשרות מאנ"ש שיוכלו להתפרנס ולא לחלל שבת.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==
נולד בעיר [[נעוול]] לאביו ר' יצחק אייזיק הכהן קוגן (כהן) ולפרומה.
נולד בעיר [[נוול]] לר' יצחק אייזיק הכהן קוגן (כהן) ולפרומה.


בהגיעו לגיל נישואין, התחתן עם רעייתו מרת בתיה, בת החסיד ר' [[שמואל בטויניקוב]], בעל עסק חסידי מהעיר חורול והיה מהתמימים הראשונים בתומכי תמימים ליובאוויטש וחתנו של החסיד הרב [[מאיר שמחה חן]] מנעוול.
בהגיעו לגיל נישואין, נשא את בתיה, בת החסיד ר' [[שמואל בטויניקוב]], בעל עסק חסידי מהעיר חורול והיה מהתמימים הראשונים בתומכי תמימים ליובאוויטש וחתנו של החסיד הרב [[מאיר שמחה חן]] מנוול.


לאחר נישואיו קבע את מגוריו ב[[מוסקבה]], שם מסר את נפשו להחזקת היהדות תחת השלטון הסובייטי.
לאחר נישואיו קבע את מגוריו ב[[מוסקבה]], שם מסר את נפשו להחזקת היהדות תחת השלטון הסובייטי.
שורה 14: שורה 15:
היה מסייע להשגת אישורים תחת מסירות נפש וזומן כמה פעמים לחקירות, וכל זאת בידיעה שעוקבים אחריו.
היה מסייע להשגת אישורים תחת מסירות נפש וזומן כמה פעמים לחקירות, וכל זאת בידיעה שעוקבים אחריו.
כנשאל איך לא נעצר ענה שזה בזכות ברכה של הרבי הריי"צ,
כנשאל איך לא נעצר ענה שזה בזכות ברכה של הרבי הריי"צ,
לאחר יציאתו מרוסיה בהוראת הרבי נסע להשתכן בירושלים,  
לאחר יציאתו מרוסיה בהוראת הרבי נסע להשתכן בירושלים,
בהיותו אצל הרבי לאחר צאתו מרוסיה זכה שהרבי ביקש ממנו כמה פעמים לברכו ב[[ברכת כהנים]].
בהיותו אצל הרבי לאחר צאתו מרוסיה זכה שהרבי ביקש ממנו כמה פעמים לברכו ב[[ברכת כהנים]].


שורה 20: שורה 21:


==משפחתו==
==משפחתו==
*חתנו, ר' [[גדליה מזל]]
*חתנו, ר' [[גדליה מזל]].
*חתנו, ר' [[לובה שיף]]
*חתנו, ר' [[לובה שיף]].
*בתו רבקה
*בתו, רבקה.
*בנו יצחק אייזיק קוגן (קראוון הייטס)
*בנו, יצחק אייזיק קוגן - [[קראון הייטס]].
 
{{מיון רגיל:קוגן, אברהם אשר}}
{{מיון רגיל:קוגן, אברהם אשר}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בחלקת חב"ד הר הזיתים]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בחלקת חב"ד הר הזיתים]]
[[קטגוריה:אישים במוסקבה]]
[[קטגוריה:משפחת חן]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשס"ב]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשס"ב]]
[[קטגוריה:אישים במוסקבה]]

גרסה אחרונה מ־11:34, 18 בדצמבר 2025

יש לשכתב ערך זה. הסיבה לכך היא: ניסוח לא אנציקלופדי.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית

הרב אברהם אשר קוגן היה מקושר לאדמו"ר הריי"צ ולרבי. היה מהפעילים להפצת יהדות וחסידות תחת הגבלות המשטר הסובייטי במסירות נפש, הקים וניהל מפעל שפירנס עשרות מאנ"ש שיוכלו להתפרנס ולא לחלל שבת.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בעיר נוול לר' יצחק אייזיק הכהן קוגן (כהן) ולפרומה.

בהגיעו לגיל נישואין, נשא את בתיה, בת החסיד ר' שמואל בטויניקוב, בעל עסק חסידי מהעיר חורול והיה מהתמימים הראשונים בתומכי תמימים ליובאוויטש וחתנו של החסיד הרב מאיר שמחה חן מנוול.

לאחר נישואיו קבע את מגוריו במוסקבה, שם מסר את נפשו להחזקת היהדות תחת השלטון הסובייטי.

לפרנסתו הקים מפעל קטן שאיפשר לו ולעובדים היהודים שהעסיק לחמוק מעבודה בשבתות, כאשר בין החסידים שהועסקו אצלו היה הרב יונה כהן, ר' ישראל נח בליניצקי, ר' מנחם מענדל גלוסקין, ר' דוד לייב חן, ר' צמח גורביץ', ועוד. המפעל ייצר סיכות נוי, אותם שיווק הרב קוגן.

כאשר הצליח ליצור קשר עם דיפלומטים ואנשי עסקים שהסתננו מבעד למסך הברזל והביאו עמם מסרים מהרבי ותשמשי קדושה, סיכן את נפשו כדי להפיץ זאת ברחבי ברית המועצות, ואף היה נוסע למקומות מרוחקים כגון גרוזיה כדי להפיח חיים יהודיים אצל המתגוררים במקומות אלו.

היה מסייע להשגת אישורים תחת מסירות נפש וזומן כמה פעמים לחקירות, וכל זאת בידיעה שעוקבים אחריו. כנשאל איך לא נעצר ענה שזה בזכות ברכה של הרבי הריי"צ, לאחר יציאתו מרוסיה בהוראת הרבי נסע להשתכן בירושלים, בהיותו אצל הרבי לאחר צאתו מרוסיה זכה שהרבי ביקש ממנו כמה פעמים לברכו בברכת כהנים.

נפטר בח' טבת תשס"ב ונטמן בחלקת חב"ד בבית העלמין הר הזיתים.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]